Как да си направим лепило свои ръце как да се направи най-лепило

Направи PVA лепило дома
Не лепило е невъзможно да се направи много видове бродерия, с ремонт и поддръжка, както и, разбира се, при провеждането на различни строителни работи. Обикновено, за всяка дейност е специфичен тип или клас на лепило, които могат да бъдат закупени в магазин специалност, и можете да направите свои собствени ръце.Често се отправиха ръкави състав е още по-ефикасен и по-сигурен фабрика. Трудно ли е да се направи лепило за тези или други видове материали? Разделете необходими съставки понякога е доста трудно да се намери, но един или друг начин, направени собствени средства ще бъдат доста високо качество.

Лепила епоксидни: производство

Направи PVA лепило дома

Епоксидна смола лепило

За производството на такъв състав ще трябва модифицирана смола и специален втвърдител. Ако инструментът трябва да се използва в строителните работи, това може да изисква различни добавки.

Това може да бъде алуминиев прах, например. Лепила епоксидни е трудно да се готви, трябва да следвате точно указанията.

Втвърдяване агент и епоксидна смола се смесват добре: четиридесет части втвърдител следва да шестдесет части смола. След като сместа беше добре сгъсти, тя трябва да бъде поставен в загрява водата до седемдесет градуса. Всички необходими пълнители инжектирани в земята най-малко, да се получи желаната консистенция. Инструментът трябва да има определен флуидност, така че да може лесно и просто да се приложи към подготвената повърхност.

Най-добър лепило: PVA у дома

Направи PVA лепило дома
Той е най-честата лепилото се използва активно не само за прости домакинска работа, но също така и в областта на строителството.

Той се използва успешно като тапет паста, тя се използва за грундиране повърхности преди да завърши, се добавя към състава за лепене на плочки.

Той е толкова широк обхват, който уверено можем да кажем, че той е ревностен собственик на тази магическа пръчка.

Как да се подготвите лепилото в съответствие с инструкциите?

Това ще изисква:

 • Глицерин - около четири грама;
 • Дестилирана вода - 1 литър;
 • Пшенично брашно - 100 грама;
 • Фотографска желатин - 5 грама;
 • Етилов алкохол - 20 mm.

Процесът на готвене се състои от два етапа. В подготвителната - желатин накиснати за 24 часа в приготвената вода. След това идва ред на основния етап на подготовката на лепило PVA. Оценяват баня чиния вода с дестилирана вода.

Направи PVA лепило дома

Той се добавя към разбъркан вода приготвени брашно и желатин предварително. Получената смес се загрява до кипене, но не се нагрява. Съвместимостта на получения продукт ще бъде като един доста дебел сметана. Сместа трябва да бъде хомогенна, така получаването изисква постоянно разбъркване.

След това се въвежда в алкохол и глицерол. Необходимо е внимателно да се разбърква полученият състав да се получи максимална хомогенност.

В зависимост от размера на сварено вещество, процесът може да отнеме до десет минути. Преди да използвате готовите средствата, необходими за да се охлади.

Гумени цимент: производство

Направи PVA лепило дома

Здравото Адхезивен състав

В дома, също така е възможно да се подготви лепилото да се работи с гума. Да работи трябваше да е самолетното гориво няколко парчета с високо качество мека гума. Те трябва да фино рушат, и след това се поставят в пластмасов или стъклен контейнер, където се изсипва чист бензин. Оставете го за няколко дни. След това, полученият разтвор внимателно се излива, и се поставя на хладно място. Трябва да се получи еднородна, доста гъста маса.Surface, предназначени за свързване трябва да бъде напълно обезмаслено.

Необходими лепило за дърво? лепило дърводелски

Направи PVA лепило дома
Това е може би една от най-успешните състави за дърво. Но здраво и сигурно се свързва като картон, хартия и много други материали.

Но този инструмент има някои уникални характеристики:

 • Това не е предмет на дългосрочно съхранение в течна форма, тъй като тя започва да се влошава: желирано, е оформен на повърхността на плесен.
 • Съставът има неприятен, остър мирис доста.

Ето защо, като първият агент се вари, за да извлечете гъста желеобразна маса, която е по-добре да се съхранява. Когато е налице необходимост от лепило, тази част се изрязва от по-малки стойности, необходими, и се разтваря чрез нагряване на слаб огън. Има няколко различни начини за приготвяне на висококачествена дограма състав.

Най-често използваните са:

Направи PVA лепило дома

Пригответе лепило на водна баня

 1. лепило Simple дърводелец е премазан, а след това, напоена с вода, за да силни отоци. В този процес, той става напомня на желе и доста скучно. Освен това се поставя в klejanku (добре да се използва за тази конвенционален калай) и внимателно се загрява на водна баня при постоянно разбъркване. За тази цел използвайте дървена пръчка.

Ако изведнъж маса ще изгори, ще пожълтяват и губят адхезивни качества на работниците. Когато масата се превръща в гъста него течност в съотношение 950-720, добавя водка. Водка, съответно, 950 грама и 720 маса.

Също така, за всеки 100 грама лепило се прибавя 12 грама на стипца прах. Така получените състав лепила надеждно и ефективно, осигуряващи здравина и adherend повърхности водоотблъскващ качество.

 1. лепило Карпентър с половината от водата трябва да се варят в klejanku. След началото на кипене, когато само на масата започва да се сгъстява, тя трябва да се налива в порцеланови хаванче и след това се смила.
  Направи PVA лепило дома
  Ако получите желеобразна хомогенна маса, която се поставя върху специална плоча и се охлажда. След това се нарязва на парченца. За използване около 720 грама на предварителната форма се разтваря в смес от вода и водка (360/720), средства за довеждане до възпаление, получено.
 2. На литър вода на водна баня за нагряване лепило за дърво кг и литър оцет. След пълно разтваряне на лепилото в течност за литър водка излива разбърква добре.

Основа лепило пяна

За изолация и топлоизолация на жилища днес често се използва пяна. Плаките са направени от този материал обикновено са залепени към носещи стени. За изпълнение на тази процедура, се нуждаете от специално лепило, което е нищо общо глоба. Фактът, че някои разтворители, такива като, например, ацетон, могат да бъдат стопени материали.

Направи PVA лепило дома
Идеалното лепило за polipenostirola и пяна - вече бе споменато дърводелец състав.

Но можете да направите у дома е друго средство за свързване на тези материали - който има в състава си на сирене. Варно мляко се смесва с извара в равни пропорции, за да се получи достатъчно хомогенна субстанция. Този състав се втвърдява доста бързо, така че трябва да го готвя в необходимото количество, и се използва веднага.

Как да си направим лепило от казеин

Казеин лепило е подходящ за най-различни кожени и дървени изделия. За да го готвя, което трябва редовно извара, които трябва да бъдат изчистени от мазнини. Той е напоена с воден разтвор на натриев бикарбонат (една или две супени лъжици на литър вода) в продължение на около двадесет минути. След това се промива с чиста вода, и пресова и се суши. Маса трябва да се втвърди. Тя е земята, за да се получи сух прах - той е казеин.

Направи PVA лепило дома

За получаването на някои количество лепило се поставя в контейнера, където тънка струя при постоянно разбъркване, се добавя вода в съотношение 01:59 (повече трябва да бъде течност). Доста гъста маса. Това е важно за процеса на отговорен подход смесване - качеството на получените средства пряко зависи от това.

Събитието обикновено отнема до половин час.

С миксера с гребло това време може да бъде намалено. Получената лепилото напълно се присъединява към онези части от дърво, кожа, се използва широко за ремонт на обувки. Но варени тегло трябва да се използва в продължение на два-три часа, а след това се втвърдява и губи своята лепило власт.

Състав турбо - течен лепило от стария балатум

Направи PVA лепило дома

Лепило от балатум

Освен по-горе, има много различни подготовка лепило техники качество за остъкляване единици и за PVC.

Такъв състав се получава в дома, може да се използва успешно за поставяне повърхности на стени и тавани. Това е достатъчно, за да изберете от голямо разнообразие от рецепти са най-подходящи.

Много прост и достъпен начин - използването на старата си стар линолеум и ацетон. Процедурата е лесна. Нетъкани е необходимо да смаже (нарязани с нож или ножици) на малки фрагменти, които се изисква да се постави в запечатан контейнер.

След това се добавят към ацетон в количество, два пъти размера на първия компонент.

Ware със съдържанието плътно и се оставя за около половин ден (12 часа) на тъмно място. Обикновено това време е достатъчно, че частите от подови настилки се разтвори напълно. Получаване на суми могат да бъдат надеждно свързване порцелан, метал, кожа, дърво, керамика и други материали.