Засилване майсторски клас как да се направи град

Secret ... в геометрията

Чудили ли сте се защо дори и най-неопитен зрителя хипнотизиращ гледка към града, съставен? Мистиците в NO. Тайната е, че човешкият ум обича ред, система повторяемост линии. Струва му пленително красива. Подобно правило напълно в съответствие с градския пейзаж: симетрия и асиметрия, тежестта на линии, кръгове и гладки ъгли точност. Геометрията на думата. Вие сте абсолютно прав нещо да се направи, ако е различен от молив, гума и дебел лист хартия (за чертежи), да се запасите на линия.Урок 1: "Високи сгради"

За да се разбере как да се направи един град, просто следвайте илюстрациите. Повторете детайлите на всяка стъпка. Сива линия "бързи" нови фигури, които трябва да се направят в този момент.

Само две различни височина на правоъгълника (бъдещите небостъргачи) - и в началото на филма трябва да бъде:

Как да се направи кафе

Нарисувайте няколко високи сгради:

Как да се направи кафе

Добави правоъгълни елементи от фасадите на сградите на фона:

Как да се направи кафе

Нарисувайте най-отдалечените от преден план картината на къщата:

Как да се направи кафе

Обърнете внимание на най-фините компоненти на архитектурния чертеж:

Как да се направи кафе

Начертайте някои малки парчета, с акцент върху detealyah:

Как да се направи кафе

Въпреки факта, че прозорците в картината - най-малкия детайл, те изобщо не са от второстепенна важност. Внимателно, под махало, привлече всеки един от тях, и няма да съжалявате за времето, прекарано в:

Как да се направи кафе


Отстранете всички излишни линии. Ето какво трябва да получите в края на краищата:

Как да се направи кафе

Харесва ли ви? Дали ще има! Ahead - 3D-графика!

Урок 2: Как да се направи един град, с оглед

За постигането на съраунд звук ефект е необходимо да следвате простите правила на гледна точка. За да разбера се превърна в динамичен, ние трябва първо да се определи към хоризонта - място, където небето среща земята, и точката на сближаване - област, в която възразява, намаляваща да изчезне.

Ето, погледнете в скица чертежа, в което перспективата за "бягство" в далечината:

Как да се направи кафе

Но рисунката и окончателната версия, където перспективата стреми нагоре:

Как да се направи кафе

А майсторски клас ще ви покаже как да се направи един град с две точки на сближаване:

Как да се направи кафе

Разделете листа на половина с вертикална линия. Имайте предвид, на хоризонта, точката на пресичане на еднакво разстояние от вертикалната ос, и от двете страни. Дайте косо от трудовия им линии до централната част, както е показано по-долу:

Как да се направи кафе

Леко етикет слаби помощни линии. Добавете три успоредни линии, както и преди да настъпвате схема на първия ключ от сградата:

Как да се направи кафе

Забележете как организирана структура, отдалечавайки се от зрителя към хоризонта. Посочете всяка:

Как да се направи кафе

Сега е времето да завърши врати, прозорци, означения и други важни подробности. Не забравяйте, че колкото повече елементи (колони, тротоари, пешеходни алеи, дори светофари), натуралистични снимката. В края на работата, да изтриете всички ненужни линии, контури, поставете добре. Добави сенки, и вашата снимка ще оживеят. Не забравяйте да се вземат под внимание посоката на засенчване на слънчева светлина. Повечето осветени места трябва да са по-малко, отколкото просто се боядисва.

Ето как сте научили как да се направи град обемист. В действителност, точките на сближаване могат да бъдат не само две, но повече. Пет, например. След вашето изображение ще бъде същото, както ако градът се снима камерата лещи "риби очи". В този случай, изображението се изпъкнал поглед, сякаш къщата са имали намерение да скочи от картинката.

Неочакваното ъгъл и ъгъла на виждане на художника при разглеждане на градския пейзаж на, се получава интересен и оживен снимката. Не по-малко интересни са и мотиви по темата за бъдещето. Как да се направи един град на бъдещето? Този профил не може да бъде еднозначен отговор. За създаден пейзаж - плод на въображението на художника. Кой може да знае какво снимки нарасне преди мислите му? Основа - един, и на която току-що казах, и е показано. Опитайте се, да създавате! И кой знае, може би няма дори фантастика и прогнозиране ...

Как да се направи кафе