Юка грижи у дома

Lamina като мечовидния форма в големи възрастни растения може да бъде до 1 метър в дължина. Различни видове цветя имат листа, които се различават по форма, големина, цвят и цвят на краищата на вида. Те са изправени или падащи, синьо-сиво или зелено. Краищата на листата са различни конфигурации на функции: гладка, назъбени, с остри шипове или покрити от дълги нишки.Юка грижи у дома

Blooming юка - е изключително красива гледка, но у дома е изключително рядко. В съцветие природната среда е мощен размахване до 2,5 метра висок, с голям брой восъчни цветя оформят камбани.
Blooming юка Грижа Снимка:

Юка грижи у дома

Проточни цветя са бели, розови или бежово. За да се насладите на цъфтящи юка в грижата у дома е необходимо да се създаде среда, която е в близост до средата на естественото си местообитание, особено през зимата, когато има отметка на цветни пъпки. За образуването на цветни пъпки трябва да пада на температурата през зимата до +10 градуса.
В юка фото пука по-близо до естествената околна среда:

Юка грижи у дома

юка листата съдържат вещества, които са полезни в бизнеса. Те притежават ценни терапевтични свойства и съдържат големи количества захар. Тъй като филаментозни видове екстрахират влакна с висока якост. Първите дънки са направени от такива влакна, а сега те се добавят в производството на плат деним, за подобряване пригодността за носене.

Юка грижи у дома

Оптимални условия

За юка грижи растение в дома трябва да се основава на обичайните за родната си климат. Тя расте естествено в тропическите ширини, с ниска влажност и интензивно осветление. Оптималната температура на съдържанието във фазата на активен растеж през лятото, близо до 25 градуса. По време на относителната зимата температурата на мира юка грижа може да бъде равномерно, без резки промени, намалени до 10 градуса. Постепенното намаляване на температурата има благоприятен ефект върху образуването на цветни пъпки и при стриктно спазване на температурен режим, юка могат да угодят на своите великолепни цъфтеж. Лесно е да се толерира по-високи температури, но не обича резки промени, може да отговори мудност и по-бавен растеж.Юка грижи у дома

Всички юка като много интензивна светлина. Те трябва да получат светлината на не по-малко от 16 часа в денонощието. Така че през зимата е по-добре да се осигури допълнителен източник на светлина. Те могат да бъдат поставени в пряка слънчева светлина, но просто е на чист въздух на балкона или терасата. На перваза на прозореца, слънчевите лъчи трябва да бъде наклонена посока. При слаба осветеност юка забавя в развитието си, може да има прекомерно дърпане на стъблото или неестествено бледо цвета на листата. Всички тези знаци сочат към факта, че саксия трябва да бъдат поставени на мястото, с по-ярко осветление.

Юка грижи у дома

Здравите растения се присаждат от претоварване. Това дава възможност да се запазят корените, юка-лесно ще прехвърли стреса, причинен от трансплантация, и бързо да се адаптира към новите условия.
Използвани почвата трябва лесно да се хвърли вода без стагнация. Добро използване на смес от кора и торф, перлит, пясък, с прибавяне на активен въглен и хумус. Универсален грунд с добавка на перлит е много подходяща и за нормалното развитие на юка. Основното изискване за съдържанието на съда - това е наличието на подходяща канализация, така че водата не се застоява и не се развалят на кореновата система. След трансплантация да се адаптират грижата за растителна юка изисква един месец за почивка, без торене, резитба и присаждане.

В периода на интензивен растеж юка обича превръзка. Използвайте препоръчаните методи на листата тор минерален разтвор се разрежда с вода повече от посочените в инструкцията. Най-добре е да се растение реагира на спрей превръзка върху долната страна на листа. Зимни грижи юка не се нуждае от тор, в този период е в латентно състояние.

Юка грижи у дома

репродукция

При спазване на основните правила на юка домашни грижи лесно се размножава. За да направите това, можете да приложите един от методите: засаждане на семена, резници и вкореняване на странични издънки.
За разпространение на семена, те се засяват в светлината на почвата, състоящ се от смес от торф и земята лист с добавянето на пясък. Създава мини-парник, като се използва стъкло или прозрачен филм. Тя трябва да бъде излъчен всеки ден и да следи влажността. Месец по-късно, семената ще дадат разсад, всеки от младите растения да бъдат трансплантирани в отделен съд.

Юка грижи у дома

Възрастен страна юка дава процесите на детето. За развъждане те трябва да бъдат внимателно отделен от растението майка и се поставя върху вкореняване в влажен пясък или вода. Чрез време ще поникне корени, и може да се засаждат в земята готов.

Юка грижи у дома