Земята - живот хроника

Миотонична коза, или тъй като те често се наричат ​​от хората ще примират - това е рядък вид американски кози с една много необичайна генетична болест. Интересно е, че никой не знае къде точно тези кози са от този странен ген и къде първия индивида.Първото споменаване на припадъците кози от 1880. Той също така казва, че един земеделски стопанин на име Тинсли, който е ръководител на първото такова животно в малък град в щата Tenesi и ги продават на местен фермер, в размер на четири лица.

В извънредни ситуации, коза попада в пълен ступор и пада по гръб или странично с разперени nogami.Obmorochnye кози - рядко американската порода, която е позната още от края на XIX век, а през 1980 г. почти е изчезнал напълно.

Тези кози са известни с рядко генетично заболяване - myotoma конгенита. Миотония - наследил генетично нарушение, което носи рецесивен характер. Ако припадък коза се опита да пресече със здравословна, първото поколение хибриди, ще бъде здрав, но в 2-ри и следващите поколения е вероятно раждането на деца с това вродено заболяване.

Както попадащи кози

Когато те са изненадани или уплашен, те снабден мускулна парализа, и животното губи способността да се движи, и не смятаме, че е абсолютно никакви болки и е в пълно съзнание. Накарайте го да застане в такова състояние не може, и поради това се пада на една страна или по гръб с разперени копита. Поради тази порода в различни държави се наричат ​​"нервни кози", "дървени кози" и "zhestkonogimi кози."

Както попадащи кози

Те не принадлежат към една и висок дух животното, и отчасти е така, и отчасти поради заболяване означава загуба на съзнание коза е 40% по-дебел от обичайното, което е, те са - месо порода. Разположен на ситуации, в които коза припада, грубо:
• непосредствена опасност за живота;
• много зърно (те са много любители на зърна);
• красив (красива) на противоположния пол.

Всеки един от тези фактори води животното извън строя в продължение на поне 10-15 секунди.

Както попадащи кози

Фенове на нерв кози организират подходящо международна асоциация, която следи чистотата на породата, и описва стандартите в 1989.Както попадащи кози

"Няколко поколения овцевъди са ги използват доста зловещ начин. Вместо това, за да защити стадото с помощта на кучета, които се добавят към всяко стадо от нервна слабост коза. Когато от гората внезапно се появил койот или вълк овце разпръснати и жалко козата изпадна в ступор. Нейният хапят до смърт, но друго стадо с ненарушена цялост. "

Както попадащи кози

Сега в щата Тенеси животновъди, които участват в развъждането тази порода кози САЩ.

Миотония - група, посочена него невромускулни заболявания, при които има тонизиращи спазми на мускулите в началото на активни движения, дължащи се забавят своите облекчения. Такива спазми във фаза мускулна релаксация, се наричат ​​миотонична. Най-често срещаните форми на миотония 4: не-атрофичен миотония вродена Thomsen, атрофичен (дистрофични) миотония Hoffmann-Rossolimo-Steinert-Kurshmana (Steinert-Batten болест), миотония hondrodistroficheskaya (синдром на Шварц-Jampel-Aberfelda) и парамиотония Eulenburg. Въпреки едно общо нещо - миотонична спазми, клинично те се различават помежду си. Тези заболявания често се описват като наследствена семейство, предавани по автозомно доминантен начин, с изключение hondrodistroficheskoy миотония, която се предава по автозомно рецесивен начин.

Етиологията и патогенезата на миотония не е добре установена. Когато дистрофични миотония открити местни смущения в 36-нетранслиран регион на ген на хромозома 19, и по-маркиран патология миотония седма хромозома Thomsen на.

Патогенезата на миотонична спазъм, очевидно свързана с повишен симпатиков тонус и нарушение на взаимното инервиране в кортико-гръбначния и mionevralnyh образование (първата фаза на парабиотичните N.E.Vvedenskomu). Когато дистрофични миотония ензими страдат окисляване и гликолиза в мускулните влакна от първия тип, поради тяхната хипоксия, което води до мускулна дистрофия (вторият - трета фаза парабиотичните).

Както попадащи кози

Припадък кози обикновено малки породи кози конвенционални, от 43 до 64 cm при рамото и тежи от 27 до 79 кг, мъже понякога по-голям тегло може да достигне до 90 кг. Фенотипното функция е големите изпъкнали очи и профила на права линия (Роман). Цвят кози, предимно черно-бели, и много по-малко в различен цвят.

Както попадащи кози

В момента примират кози в Съединените щати признаха редки породи домашни животни и са защитени. И те имат много по-малко предоставя за производство на месо, въпреки мнението, че вкусът на месни нервни кози спечели срещу общ. Те предпочитат да се размножават малки ферми. Голям плюс на прилошаване кози смятат, лекотата на тяхното съдържание, те не са толкова бързо, за да скочи на оградата, тъй като традиционните породи кози месо и млечни, те са лесни за рязане и лечение, ако е необходимо. Въпреки това, състоянието на редки животински изкарва прехраната миотонична коза е много по-ценно от няколко килограма козе месо. Все по-често раждат като домашен любимец, особено на малки предмети, т. За да. Те са умни, приятелски и забавен. Те служат специални шоу програми домашни любимци.

Както попадащи кози