Защо е Великден всяка година в различни дни

Повечето хора, особено които не са вярващи, и чести гости храмове, има постоянно един въпрос: защо е светлината на Възкресението не е фиксирана дата? Защо да няма определена дата, а броят на своя празник? Е, ние ще търси отговори на тези въпроси.Съобщение еврейската Пасха и християнинът

Още от древни времена, нашата християнска Великден е тясно свързана с иврит. Това е, между другото, празнува според лунния календар, а не на слънце, като нашата. Причината за връзката между двете EXC доста значителен: евреите, този празник е подобие на нашия Великден в неговия смисъл.

Пасхата се счита за празник в чест на освобождението на еврейския народ от робство под игото на египтяните, които се реализират в средата на 13-ти век преди нашата ера. Това събитие бе описано в книгата Изход - втората част на Библията.

Според писанията, Господ Бог преди да се върне, за да спаси израилтяните ги предупреди, че в нощта във всяко семейство ще умре първородния. Това ще бъде наказанието, което ще помогне да се освободи евреите от робство. Кои убит в деня преди, за да се избегне такова наказание, вратите на къщите на евреите трябва да бъдат намазани с кръвта на агнето. Вярвало се е, че само на течността е в състояние да спаси и да се отърве от смъртта и да се направи възможно освобождението от робството. Оттогава евреите са учредили пасхата клане.Еврейски агне е вид на Исус Христос, който е пожертвал живота си, за да спаси човечеството от проклятието на греха и смъртта. Не е случайно, може би, разпъването на Христос съвпадна с честването на Пасха. Това събитие е настъпило на еврейския календар в петък, след пролетното равноденствие, денят, в който можете да гледате на пълен диск на Луната в небето, което означава, че пълната луна. А възкръсна Христос на третия ден след смъртта му, такъв ужасен начин, и, както знаете, след третия петък на следващата неделя. Именно поради тази причина, еврейския Великден е здраво свързано с православната ни.

Когато може да празнуваме Великден?

Но ние виждаме, че смяната на честването на Възкресение Христово е обект на доста сложни правила, които са свързани с факта, че е трудно да се съгласува на слънчевия и лунния календар.

Е минималната сума от време, през който Великден празник може да предприеме всички възможни дати, се равнява на 532 години. След този период от време, датата отново започват да се въртят в една и съща последователност.

Ако имате под ръка там е лунен календар, е възможно да се използва самостоятелно, за да се изчисли датата на Великден. За това ние трябва да погледнем какъв ден се пада в ден, когато ще има пълнолуние в небето след пролетното равноденствие. Това е, което се брои са православни християни и ги смятат за истина.

За повечето вярващи християни не са от значение в кой ден се празнува Великден, най-важното нещо, че този светъл празник в чест на победата на Христос над смъртта.

С тази статия четем: