Защо да използвате течен восък за автомобили

Как да кандидатствате восък
Колата в много семейства, като член на семейството. И това е много тъжно да се види как членът на семейството явно остарявам, въпреки че техническото състояние никакви оплаквания. И причината за това преждевременно стареене един - абразивен ефект върху боята. Поръсва с суха кърпа - има невидими микроскопични драскотини в слой лак. Защита вече е отслабена - по-нататъшно излагане на слънце и водата се повиши дефекта и драскотина вече започва да се усеща. В резултат на колата си блясък затъмнява различни гланцове донесе само временен ефект. Какво да направя, за да се избегне такова развитие?Какво е течен восък?

Един от най-ефективните начини в същото време финансово достъпни, е кола маска кола. Тази структура позволява последващо стареене и износване на покритието до голяма степен улеснява последващите автомивки и спомага за по-бързото и ефективно сушене след измиване.

Восък каросерията на превозното средство, когато се прилага на покритието осигурява защитен слой като, освен хидрофобни свойства. покритие восък, прониква в порите на лак, предпазва от проникване на влага, мръсотия и химически агресивни вещества в самото покритие и до коша на вагона.

Разграничи обработва от организма не се лекува сравнително лесно. На първо място, обработени тялото на брилянтен, блестящ. Особено, ако се сравняват едно и също тяло, преди и след обработка. Второ, тя е по-гладка. Ако, например, поставете кърпа върху наклонената повърхност на обработената колата, че е лесно да се плъзга под собствената си тежест. В необработени това няма да има ефект. Ясно се виждат восъчно покритие по време на почистване или дъжд. Капки, които се събират в мъниста, практически не излизат над повърхността и лесно слизат от наклонената повърхност.

Road мръсотия прониква в по-малка степен и механично се свързва с покритие, с което се увеличава интервала между автомивки. И наистина мивката е много по-бързо и по-ефективно. И плюс за всички по-горе предимства на восъка е, че приложението му е сравнително евтин.

Предимствата на състава

По този начин, превозното средство восък покритие има следните свойства:

  • Тя блести покритие, което създава приятна естетически ефект;
  • Тя улеснява почистването му поради по-ниското проникване на частици мръсотия в порите на пребоядисване на автомобили;
  • Поддържа бързо изсъхване на превозното средство;
  • Защита от прах и мръсотия;
  • Тя предпазва от вредните ултравиолетови лъчи.

Какви коли могат да бъдат покрити с восък? Отговорът на този въпрос е доста елементарен - всичко. Нарастващ нова кола дори препоръчват производителите компании. Тази процедура ще ви позволи да се запази постоянно боята на колата за дълго време и да се насладите красивия си външен вид. Особено се препоръчва прилагането на восък към каросерията на превозното средство, покрай полиране процес за ремонт на износените повърхности.Видове течен восък

Как да кандидатствате восък
Восък колата кой е по-добър?
За да отговорим на този въпрос трябва да знаете, и какви са модерните восъчни покрития? Въпрос е доста двусмислено, поради причината, че има три вида восък:

Студената восък за кола. обикновено течност, съдържаща голямо количество катионно ПАВ (повърхностно активно вещество) и емулсия на восък. При прилагането го изпълва микро-пукнатини, подутини, драскотини, създаване на защитен слой и покритие гланц придаващи. Това покритие е по-лесно да се мият колите и ускорява изсушаването. Нанесете восък и полирани ръчно. Недостатъкът на тези видове восъци е тяхната относителна несигурност. За най-добър ефект, е желателно да ги използвате, след като всеки от тях - две измивания.

Горещ восък е средство за мазнини като вещество, което е в състояние да бъде едновременно синтетични и естествени. неговата точка на топене е от четиридесет до деветдесет градуса. Восъците от топ производители често използват карнаубски восък с обща прозрачност, висока температура на топене и с висока устойчивост на износване. Смята се, че този тип восък запазва своите защитни свойства от шест до дванадесет месеца. Когато се прилага това се разрежда с гореща вода в подходящи пропорции и се прилага с гъба или кърпа и raspolirovyvaetsya. Горещите восъци често се добавят инхибитори на корозията, спиране на съответните процеси в металното тяло на автомобила. Във връзка с използването на горещ восък е доста скъпи суровини, тяхната цена е доста висока.

Пяна восъци притежават свойства, аналогични на горещо. За прилагането на този тип восък се изисква специализирано оборудване във връзка с факта, че смес от вода и восъчен състав доставя въздух, създавайки по този начин, пенесто емулсия, която, когато се прилага към повърхността на превозното средство е по-добре запазена него и по-равномерно raspolirovyvaetsya.

Редовен лечение кола восък ще ви позволи да поддържате автомобила си в добро състояние за дълго време.


Методът на прилагане е проста восък съединения и ръчно достъпно, с изключение на прилагане пяна восък. Преди прилагането на колата трябва да се измиват старателно безконтактно измиване, разтривайте добре и сте готови да се пръска. Кола маска не може да произведе на слънце. Преди употреба, разклатете добре структура. Покритието се прилага в малки порции, като се започва от покрива на превозното средство и постепенно намалява по-долу. След прилагане на пауза приблизително около двадесет минути и raspolirovat състав на повърхността на тялото. Полирането е необходимо за получаване на мек, сух плат с кръгови движения. Отделно приложение на горещ восък, подобни на настинка, и се извършва в съответствие с инструкциите, които ви предоставяме придобити състав. Течен восък за автомобили можете да закупите в онлайн магазина, и по рафтовете на супермаркетите. Трябва да се отбележи, че температурата на покритие на превозното средство не трябва да се различава от състава на температурата на восък от повече от двадесет градуса.

Wax - удължаване на живота на автомобила

Най-добрата алтернатива на ръчната работа с колата си восък състав може да бъде прибягва до специализирани фирми. Доказани технологии приложение в подобни предприятия, ви осигурява използването на висококачествени съставки и високо качество на покритие. Перални системи могат да Ви гарантират високо качество на професионалното управление на колата си е качествения състав на най-известните производители. Те могат да бъдат обработени с минимално време и високи защитни свойства.