Защо бяло мляко, ако кравата яде зелена трева

Чаша топло прясно мляко, което може да бъде по-добре? Това питателна и вкусна, и полезна. Има много витамини, яжте протеина и микроелементи, необходими за нас.Тази напитка любопитни фенове не могат да помогнат, но се притесняват от въпроса защо крава яде по зелената трева в топлия сезон и през зимния хранени сеното, но млякото тя все още бяло, а не зелено или жълто?

Това, което прави бялото мляко?

Млякото не е само една крава. На нашата планета, около 6 хиляди души. Бозайници. Тези хора и се отнася. И всичко бяло за мляко, но с различни нюанси. Така например, е свеж бели зайци като китове и северни елени и кравата - може би леко жълтеникави, тъй като тя съдържа повече бета-каротин (витамин А).

Крава яде трева
Цвят се определя от млякото на цвят млечен протеин - казеин. Той е онзи, който дава на напитката обичайния цвят. Колкото повече от този протеин, по-бялата визия млякото.

Разбира се, в краве мляко, има и други протеини, но е все още по-казеин (70-80%). Той образува малки частици с бял цвят (мицели). Ето защо, тази напитка е бял, въпреки че понякога може да се окаже други цветове.

Може ли да бъде в различен цвят?

Ние измисли защо млякото е бяло. Но тя винаги е в кравите е и дали тя може да бъде в различен цвят? Трябва ли да се пие тази напитка?

Както споменахме по-горе, тъй като крава яде трева, богат на бета-каротин, в млякото може да бъде леко жълтеникав оттенък. Това е съвсем нормално, сейф, освен това, дори и от полза за хората.Какъв цвят на мляко може да е все още?

Мляко става като крава подава трева лютиче. Напитката също е доста подходящ за използване.

С червеникав оттенък

Белите променя цвета си в червено, ако кравата се хранят в голям брой от тръстика, сено млечок, къдраво зеле. Или са филизи на дървета в диетата си, няма значение, иглолистна или широколистна. След това в продължение на човешкото мляко е безопасно.

Въпреки това, оттенък червеникаво може да бъде друга причина. Кравата може да бъде един от следните заболявания:

  • пастьорелоза,
  • пироплазмозата,
  • хеморагичен мастит и др.

Или животно, лекувани с фенотиазини. В този случай, на напитката може да бъде опасно да се използва.

Крава яде трева

С синкав оттенък

Ако компанията или в хигиената на обора доенето не се наблюдава в млякото може да получи вредни микроорганизми, които направиха синкав. Пийте тази напитка не си струва, ако преди това не го вари.

Защо е сирене жълто?

Както можем да видим, естествен бял цвят на мляко. Но защо тогава са получени от него не само бял (извара, сметана, кисело мляко), но също и жълти млечни продукти (сирене и масло)?

Причината е в една и съща Бета-каротинът, който прави моркови портокал и тиква. Крава яде трева, която съдържа бета-каротин, така че млякото се насища с този витамин, но не променя цвета като жълт пигмент остава в мазнини.

Когато компанията прави сирене, вземете бял мляко, но тя съдържа витамин А се извлича от мазнините и оцвети продукта в хубав жълт цвят. Колкото по-интензивно жълт цвят на сиренето, толкова повече мазнини е мляко, от което се произвежда. Освен ако, разбира се, те не се добавят оцветители за сиренето става по-апетитни.

По същата причина, настоящата маслото - с жълтеникав оттенък. Днес, обаче, магазините могат да си купят бяло масло. Това не е изненадващо. Често, фермерите се хранят крави със специална смес, която може или не може да включва прясна трева или храни, богати на бета-каротин.