Тенис лакът; Причини, симптоми, лечение

Проблемът, който причинява болка в костите в лакътната става, изправени много. Zabolevanienosit нарича "тенис лакът", както се вижда на хората, които се занимават професионално с този спорт. По същество, болно място сухожилия прикрепят към външния кондил на раменната кост. Разработване на това състояние при мъжете на възраст от 30 до 50-годишна възраст, тя има своите симптоми, когато се появят, трябва да потърсите час при лекаря.Причините за държавата

Фактор, водещи до развитие на болестта, щам на мускулите, отговорни за разширяването на предмишницата. Едно лице не може да забележите как в експлоатация извършва от същия тип на движение на характера, в която се преодолее механична устойчивост. Това е фактор на вкарването на микротравми, предимно от тъканни влакна съединителната.

Съставът от всяка сухожилие включва колаген и еластин, протеини, които я правят еластична и еластична в същото време. В "тенис лакът" сила напрежение по-високо от силата, която води до сълзи, те могат да се видят само под микроскоп, завърши процеса на картина на възпаление.

"Тенис лакът" е придружена от професионални спортисти Между другото, ако се съди по името, това е тенис и голф ентусиасти. Но понякога това не е необходимо да се включат в спорта, за да се заболяване, то се появява при хора с определени професии. На риск:

Лечение за тенис лакът

Долната линия е, че е необходимо известно време, за да държи ръката в висяща позиция или работят изправи четка. Травма с течение на времето има предимство в развитието на заболяването, възрастта да е на първо процес дистрофия. Тя трябва да бъде под налягане на костите, или лакътя.

симптоматика

Разработване на "тенис лакът" постепенно, това отнема време. В началния етап на заболяване при хората притеснява дискомфорт върху външната повърхност на лакътната става, симптомите след напрегната работа или физически упражнения. Мъжът на лекаря отбелязва повишена чувствителност в областта на външната epicondyle на раменната кост, костта, която може да се почувства под кожата. Появява се в края на краищата ръката стисна в юмрук със силата, се опитва да улови този или онзи обект, той не изпускаме.

Ако натоварването продължи, клиниката става по-ярки признаци са допълнени от други прояви. Болка нарушава не само от външната страна, но също така дава на предмишницата и ръката. усещане за парене в областта, предмишницата и раменните мускули отслабват. Limited удължаване на лакътната става, завъртане навън четка.

Симптоми допълва подуване на мястото, където сухожилието приложен, когато се чувствам болезнено картина се допълва от печат. При проверка на кожата не се променя, нейната температура се повишава. С течение на времето, симптомите на които има "тенис лакът", усилва, което прави самата повече силна болка. Дори и прости движения стават невъзможни поради тежък синдром на болка. С течение на времето, заболяването води до факта, че тя се превръща в проблем, за да се запази чашата в ръката си.

Лечение за тенис лакът

Дори и в случай, когато има няколко симптоми, най-добре е да се консултирате с лекар. Те имат своя собствена специфика и да натиснете върху правилната диагноза. Допълнение характерните симптоми ще помогне на движение на четката, в който настъпва болка.

диагноза

Не е достатъчно само да се знае, симптомите да се направи точна диагноза, въпреки че лекарят е този достатъчно. Вземете под внимание необходимостта от човешка професия, вероятни причини, с извършването на тестове модел обикновено се допълва, става ясно. Някои ситуации изискват диференциация между някои заболявания, които имат подобни симптоми. За диагностика на други патологии на рамото може да се наложи една рентгенова снимка на лакътната става, изображението на шийните прешлени се прави допълнително.

Ако диагнозата остава неясно, показано провеждане магнитен резонанс. Потвърди "тенис лакът" ще позволи на ултразвук на меките тъкани.

Рентгенови лъчи показват промените във външната Кондилът под формата на интензивна бяла сянка. MRI и ултразвук се позволява да изпращате снимка на състоянието на меките тъкани, особено сухожилие. Тя се занимава с лечението на такива заболявания лекар - травматология, за което е необходимо за справяне с лакът на пациента.

Процесът на третиране

Само цялостна обработка на тенис лакът може да се постигнат резултати. Лекарят използва консервативен лечение и само в развитието на патологичните неефективността предписани лекарства може да препоръча операция. Трябва да започнем с факта, че трябва да се извършват общи препоръки, след което "тенис лакът" могат да преминат напълно. За да започнете с ограничен капацитет, можете да използвате превръзката на лакътя. По това време, той трябва да се откаже от обучението в областта на спорта, да се промени на движението по време на работа, и ако се постигне това не е възможно, да бъде на почивка или в отпуск по болест с лекар.Лечение за тенис лакът

Помощ при лечението на специални скоби или ортеза за лакътната става. В първа помощ на мястото на болката се прилага студено, тя може да се намали болката, която се проявява "тенис лакът".

лекарства

Допълнени с медикаментозна терапия, най-често е нестероидно противовъзпалителни лекарства. Те намаляват възпалението и болката, които се срещат в мястото на свързване на сухожилията. Тези лекарства са назначени лекар в строга доза, самолечение е в състояние да доведе до развитието на пептична язва или други усложнения.

Хрущялна тъкан полезен hondroprotektory, те позволяват ставните тъкани да се възстанови. Но за да се постигне ефекта на приемане трябва да е с дължина не по-малко от три месеца. Счупете го е направил за един месец, след което време се повтаря. За лечение на "тенис лакът", използван сърдечносъдови лекарства. С тяхна помощ, повишаване на притока на кръв към мястото на лезията, ускорените процеси на възстановяване, се лекуват микротравми. Тъканите получават повече хранителни вещества, повишава тяхната асимилация.

Не по-малко важна стъпка е достъпна лекарства, те включват мехлеми, гелове с противовъзпалителни съставки. С неефективността проведе медицинско лечение се прилага инжектиране хормонални лекарства с анестетици. Но често струват тези процедури не могат, те допринасят за дегенеративни процеси ставните връзки, въпреки че първоначално донесе произнася положителен ефект. След курса на хормони по-добре да се определи резултатът от общи препоръки, физиотерапия.

техники физиотерапия

Отлично лекувам "тенис лакът" помага физическа терапия, той е широко използван от лекари. След няколко процедури симптомите постепенно намаляват, сухожилията и ставните връзки са възстановени. В патологията са показани техники:

  • електрофореза;
  • ударна вълна терапия;
  • лазер;
  • синусоидални токове;
  • приложения на парафин и озокерит;
  • UHF.

Лечение за тенис лакът

За всеки случай, изборът е техника, която ви позволява да се лекува болестта. Избор на лекар прави въз основа на болницата възможности, характеристики на пациентите, хода на заболяването и общото състояние на организма.

След като възпалението е преминал, е показано да се използва за масаж. Ръководство излагане води до факта, че увеличен кръвен поток в засегнатите сухожилията, отпуска напрежение, в резултат на съединителна тъкан се възстановява по-бързо. Провеждане полезен самостоятелно масаж, който може да изпълни всяко свободно време или у дома. Показани са елементи гали засегнатите места, триене, месене, пресоване.

гимнастически упражнения

Успешно лекува "тенис лакът" ви позволява да гимнастика, която е компонент на пълния лечение. Показани то се извършва само след болката ще премине. На първо място, е необходимо да се простират на мускули, сухожилия, връзки, четка пасивен флексия и разширяване до усещане за напрежение в лакътната става.

След това отидете на полезните движения, насочени към укрепване. За да направите това отнема тежък предмет, в зависимост от възможностите на човека. Извършва супинация, китката и предмишницата се върти навън. Съставено гимнастика от 10 до 20 пъти на ден, докато усещането за лека умора. Курсът на терапевтични упражнения води до възстановяване на движение, при което товарът може да се извърши конвенционален характер.

Лечение за тенис лакът

За да получите необходимата редовността на изпълнението на търпеливо постоянство в постигането на резултати резултат. За да се постигне целта, беше показано, да изпълнява набор от упражнения.

Да започнем с това, рамото на асансьор до нивото на рамото, свита в ставата на китката, от друга страна дърпа четката в посока на лакътя. Продължителност извършване на половин минута, се повтаря пет до десет пъти. Коляно позиция предмишницата, така че четката за обесване. Ръката отнема тежестта от една четвърт до половин килограм, бавно се огъват и отпускам четката в китката на пет до десет пъти.

В седнало положение на горната част на ръката разположен в коляното, така че четката е в перпендикулярно положение към повърхността. Четка стиска дръжката на чук, тя се обръща на дясно, после на ляво от пет до десет пъти. Fingers износени дъвка, която искате да се простират на около двадесет пъти в пръстите на ръцете. След се изисква почивка и се извършва три подхода, ако съпротивлението не е достатъчно, можете да сложите върху друга дъвка. Компресиране в ръка може да бъде топка за тенис или разширител около двадесет пъти, това отнема три подхода с малки паузи.

Прогнози лечение благоприятно заболяване, приблизително 95% е положителен ефект. В малък процент от случаите, консервативно лечение не е успешно, така че операцията е показано.

Техниката се прилага само след неуспех на консервативно лечение, когато се опитах всички възможни методи. За операции с използване на отворен достъп или ендоскопска техника. Долната линия е ексцизия на променените участъци от сухожилия болест, след което те могат да се определят в правилната анатомична позиция. След операция илюстрирано фиксиране гипс или ортезата за две седмици. След постепенно започне процес на рехабилитация фаза, която включва физиотерапия упражнения, масаж.

предотвратяване

Това, че болестта не се проявява себе си, трябва да се затопли преди тренировка, тегло обучение се провеждат редовно, в разумни граници. Упражнението може да се подобри силата на мускулите, сухожилията укрепване, за предотвратяване на умората.

Редовно масаж се извършва, можете да направите сами по всяко време. съвместна зона трябва да се месят, разтриване, просто път, в допълнение можете да използвате мехлем с затоплящ ефект. За сухожилия полезен сауна като температурата позволява разпространението на нови капиляри. Уверете се, че тялото трябва да действа витамини под формата на зеленчуци или комплекси на лекарства, но втвърдяването е противопоказано.