Течността в белите дробове с пневмония симптоми и лечение

Възпаление на дихателната система - пневмония, един от най-опасните болести. Като правило, заболяването е трудно, което води до усложнения. Най-честите от тях е течност в белите дробове в пневмония.Причини за образуване на течност

Ако има микроорганизми в белодробната тъкан нарушен метаболизъм, лимфа и изтичане от плазмените клетки на органа. Ако лечението се извършва правилно, могат да бъдат образувани изливи (течни). Алвеолите натрупва непрозрачен вещество, състояща се от протеини и клетки. За диагнозата е необходимо да се премахнат причините, които могат да предизвикат появата на течност:

Тъй като течността се евакуира от белите дробове

 • други възпалителни процеси (туберкулоза);
 • сърдечна недостатъчност, аритмия, хипертензия;
 • вроден сърдечен патология;
 • нараняване или заболяване на мозъка, хирургически интервенции;
 • повреди на гръдния кош и белите дробове, пневмоторакс;
 • тумори на различни етиологии, цироза;
 • бъбречни заболявания;
 • затлъстяване;
 • отравяне, включително мощни и наркотични вещества.

Процесът на формиране излив може да се случи както по време на лечението и след провеждането му. Отървете се от това не работи, имате нужда от спешна медицинска помощ. Когато ненавременно лечение или няма проблем се усложнява, вероятно фатално.

диагноза на заболяването

Ако подозирате, че течността в белите дробове кухина, за да се установи причината за неговите клъстери, за диагностициране на болестта, да предоставят първа помощ, лечението трябва да назначи компетентно лице. След лечение при пациенти, медицинско заведение претърпя рентгенография на гръден кош, процедурата позволява да се открие наличието на излив и ултразвук - нейното количество. За да се определи причината, да извършва редица дейности и допълнителни изследвания:

 • медицинска история и обща инспекция;
 • анализ на оплакванията на пациента и клиничните прояви;
 • лабораторни и инструментални изследвания;
 • компютърна томография.

Ако има вода в кухината на белия дроб, на снимката изглежда като тъмно петно ​​с някои хоризонтално ниво, наблюдава изместване на медиастинални органи в посока, обратна на засегнатия орган. Аускултация слушаше пращене, перкутанно притъпяване на звука, когато има натрупване на течност.

симптоми

Пневмония с белодробната течност може да бъде бактериална, вирусна или гъбичен произход. Първите симптоми се появяват, за да бъде затруднено дишане. Пациентът се чувства чувство за притискане и болка в гърдите, задух, затруднено дишане и навън.

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
Налице е характеристика кашлица, храчене на храчки смесва с кръв, понякога през носа. Склонен съм да се чести бълбука и недостиг на въздух, което предизвиква страх и паника у пациента. С увеличаване оток пада рязко кръвното налягане, пулс слаб и тънък.Тъй като течността се натрупва постепенно, патологични настъпят промени с течение на времето, и да доведе до липса на кислород в белодробната тъкан. За времето на три вида поток белодробен оток.

 1. Когато фулминантен старт на внезапна, бързото развитие е фатално.
 2. С диагноза остра форма, ако симптомите се появяват в продължение на четири часа, пациентът се нуждае спешно от специализирани грижи.
 3. Постепенно увеличаване на симптоми (повече от един ден), говори за продължителен период от време.

Когато недостиг на кислород, характеризиращо се с учестено дишане, диспнея счита честота, повече от 16 вдишвания в минута.

Лечение на усложнения от пневмония

За да помогне на пациента, трябва да се определи причината за такова предизвика белодробен оток. Ако пациентът има астма, лепкава студена пот, бледност, цианоза на назолабиални триъгълник - необходима спешна медицинска помощ. До пристигането на медицинска необходимост да се осигури чист въздух и отстраняване на дрехи затруднява дишането, дай успокояващ капчици човешки седалка.

всеобхватен лечението на пациента в болница и интензивни отделения грижи. За да се подобри доставката на кислород и намаляване на пяна следните процедури се извършват в белодробната тъкан:

 • адекватно лечение на пневмония;
 • подаване на кислород смес за дишане;
 • бързи диуретици;
 • за отстраняване на атаки от задух, предписани наркотични вещества;
 • антибиотична терапия, в зависимост от патоген;
 • сърдечни лекарства, лекарства за облекчаване на бронхоспазъм.

При тежки случаи, пациентът диша с помощта на изкуствена белодробна вентилация апарат. В зависимост от степента на диспнея и течност обем (50 мл) в белия дроб белодробна показано провеждане пункция. Водата се изпомпва чрез пункция над горния ръб на ребрата. Ако съдържанието на

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
гноен, за да му се даде дренаж кухина промивка. Периодът на възстановяване е предписано физиотерапия и физическо възпитание.

Последиците от болестта

Липсата на кислород в белите дробове напълни с течност отразява на мозъка. Патология може да доведе до нарушения на нервната система, а оттам vegetososudistye заболявания, инсулти. Паническо разстройство неблагоприятно влияние върху функционирането на сърцето, намалява налягането, лицето може да загуби съзнание.

Натрупаният водата в белите дробове, което води до тежък оток на други органи, което води до дискомфорт и влошава общото състояние. Тежка болест усложнява процеса на възстановяване и рехабилитация. Натрупани в белодробната течност може да предизвика смущения в черния дроб и бъбреците.

Такова усложнение като белодробен абсцес, инфекция се появява, когато ексудат. В този случай, за необходимостта от хирургична манипулация и отводняване инсталация. Има опасност от пробив на гной от плеврата на белите дробове или отстрани на гръдния кош. Първи в бронхите, гной провокира развитието на обструктивен бронхит, което допълнително влошава състоянието. Ако инфекцията става в кръвния поток, е възможно сепсис или септичен лезии в други органи.

превантивни мерки

Не пропускайте развитието на пневмония и нейните усложнения, трябва да се правят редовни рентгенова снимка, както и цялостен преглед на тялото. Ако е необходимо, потърсете незабавно медицинска помощ.

С цел да се избегне неблагоприятно въздействие върху белите дробове на токсични вещества и прах, в производствена среда трябва да се използва защитна маска или респиратор. Причината за белодробен оток може да предизвика алергична реакция, така че хората, които са алергични, трябва да притежават средства за защита (антихистамин).

За диагностика и лечение на заболявания на органи като сърцето и бъбреците. За укрепване на организма и повишаване на имунната система да се извърши подходяща терапия. Откажете се от лоши навици, пушачите са по-склонни към появата на течност в белите дробове. Двойки пушат съдържат вредни вещества, които предизвикват застой на вода в алвеолите.

Ако жалбата на професионалистите е направено навреме, лечения и се спазват препоръките, прогнозата на течност в белите дробове е много благоприятна.