Сумамед за деца

Педиатри се опитват по всякакъв начин да се избегне използването на антибиотици при лечението на детски болести, но, уви, това не винаги е възможно. детски болести са почти винаги причинени от три групи фактори - вируси, бактерии и алергени. Тези фактори често се съчетават и усложняват помежду си. В случаите, когато заболяването се усложнява от бактериални патогени, педиатър трябва да назначи антибактериална терапия.Как да се даде на детето си Сумамед

Има много групи антибактериални лекарства, почти всички от тях имат широк спектър от ефекти, т.е. унищожава голям брой видове бактерии. Повечето заболявания са причинени от определени видове бактерии, в зависимост от локализацията на възпаление.

Съответно, за всяка болест, причинена от определена група от патогени, съществува предпочитана група антибиотици. За лечение на инфекции на дихателните пътища, предпочитание се дава на макролиди. В педиатричната практика Сумамед използва лекарство под формата на суспензии или таблетки.

Обхват на Сумамед по педиатрия

Различни инфекции при деца обикновено започва с вирусна. При липсата на подходящо лечение на вирусна инфекция може да отслаби тялото и да отвори "врата" за бактериите. След заболяването става бактериална закрепване и изисква лечение с антибиотици.

Сумамед лекарство принадлежи към групата на макролидите, азитромицин лекарства.

Подобно на азитромицин и други лекарства, използвани за лечение на:

 • инфекциозни заболявания VDP (горни дихателни пътища);
 • инфекции на ушите, носа и гърлото;
 • синузит, отит на средното ухо, фарингит, тонзилит;
 • инфекции на долните дихателни пътища (бронхит всякакъв произход, пневмония);
 • кожни заболявания;
 • урогенитални (пикочните) инфекции.
 • Сумамед е лекарството избор предимно за УНГ заболявания на горните и долните дихателни пътища.  Какви видове лекарства, има

  Сумамед за деца, че има два варианта за освобождаване - и Сумамед Сумамед Форте. Разликата се състои в концентрацията на активно вещество в таблетка или 5 мл от препарата. Сумамед по прост класическа форма съдържа 100 мг активно вещество (азитромицин) в 5 мл. Сумамед форте (силна форма) съдържа 200 мг активно в 5 мл.

  Как да се даде на детето си Сумамед

  Също така, лекарството има различна форма на освобождаване:

  1. Сумамед в таблетки по 500 мг (3 броя в блистерна опаковка), 125 мг (6 броя в блистерна опаковка), 250 мг (6 броя в блистер).
  2. Сумамед в капсули по 250 мг.
  3. Сумамед флакон съдържа 20 мл прах за да се получи суспензия с концентрация 100 мг в 5 мл.
  4. Сумамед Forte във флакон, съдържащ 20 мл и 30 мл прах за да се получи суспензия с концентрация 200 мг в 5 мл.

  При избора на Сумамед антибиотик суспензия се препоръчва за деца под три години деца, и таблетки и капсули - след.

  Как Сумамед

  Азитромицин, която е в основата на лекарството, е изразено обратим бактериостатичен ефект. Той се свързва с рибозомите на бактериите и инхибира тяхната способност да живее до смъртта. Качеството на взаимодействие с азитромицин бактерия зависи от количеството на лекарственото средство. Минимална доза причинява депресия и спиране жизнените процеси на бактериите, както и оптималната доза причинява смъртта им. По този начин е възможно да се контролира силата на антибиотична терапия. Най-добре е да азитромицин актове за различни коки.

  В какво дози от лекарството се възложени деца

  Дозировката на антибиотични Сумамед децата определените в зависимост от формата на освобождаване.

  Суспензията е идеалната форма за деца от раждането до три години, така че възможно най-точно да се изчисли дозата милиграма. Дозировката трябва да бъде предписано от лекар.

  Прах за суспензия във флакона трябва да се разрежда с 12 мл вода температура от около 18-20 ° С и се разклаща до получаване на хомогенна суспензия. Резултатът е готово 20 мл сироп с аромат на череша или банан. В 5 мл суспензия съдържа 100 мг Сумамед препарат. Съхранявайте сместа е най-необходимо, при температура под 25 ° С в продължение на не по-дълъг от 5 дни.

  Как да се даде на детето си Сумамед

  Дозировката се изчислява въз основа на телесното тегло на детето - 10 мг / кг / ден. По този начин, ако детето тежи 10 кг, е необходимо до 100 мг на ден, което съответства на 5 мл завърши суспензия.

  Сумамед форте разрежда в зависимост от необходимото количество от крайния продукт. Например, 15 мл от суспензията е необходимо да се добавят към флакона със спринцовка затворено 8 мл дестилирана или преварена вода.

  Тази форма е подходяща за деца над три години с тегло над 45 кг.

  Изчисляване на доза е същата - 10 мг / кг / ден. Таблетките са налични под формата на 125 и 250 мг.