Стоматология за кучета

кучета стоматология
При кучета, особено по-възрастните, не се срещат рядко проблеми със зъбите.

Някои собственици на домашни кучета осигуряват грижа за устната кухина, която се състои в редовно миене на зъбите, като се използват средства за предотвратяване на образуването на зъбна плака и камък. Въпреки това, дори и предоставяне на подходящи грижи, понякога трябва да се потърси помощ от ветеринарната клиника, където те предоставят стоматологична помощ за кучета.Кога да ветеринарна стоматология

Първото посещение на ветеринар, вашият стоматолог се препоръчва в периода на никнене на зъбите. Целта на посещение е да се извърши проверка и откриване на зъби, които захващане и оформи втори ред с постоянни. Ако оставите всичко както е, с напредване на възрастта при всякакви домашни проблеми със зъбите, като кариес, променете ухапване.

След това се прилага за ветеринарна стоматология трябва колкото е необходимо, в присъствието на функции характеристика на някои болести, по-специално в присъствието на неприятна миризма, жълт или кафяв плака върху зъбите, язви в устата, както и с повишено слюноотделяне, кървене и възпаление на венците, мотилитет , износване и счупване на зъби, отказ на твърда храна.

Стоматологични услуги за кучета

Стоматология за кучета предлага широка гама от услуги в стоматологията. Някои услуги са най-много в търсенето, някои извършват рядко. Въпреки това, обхватът се развива, както и списък на услуги не е по-малък, което се предлага в стоматологията за хората. Разбира се, в малките градове клиниките имат минимален набор от услуги.

Механично почистване на зъбите - се извършва по-малко и по-малко, това е, за да се грижат собствениците избират безопасно и безболезнено почистване с ултразвук ... Процедурата се извършва чрез използване на анестезия и без анестезия, е ниска цена, но може да доведе до разрушаване на емайл, което води до висока степен на вероятност на различни заболявания. Цената се изчислява в зависимост от броя на обработен зъб почистване приблизителна стойност от 150 рубли.кучета стоматология

Премахване на зъбите може да се наложи да кученца в периода на смяна на млечните зъби, както и възрастни кучета, които имат засегнатата зъбите не е заболяване, трябва да се лекува. Цената на стоматологични услуги за кучета, зависи от вида на зъбите анестезия. Тъй отстраняване кътник ще струва 700 рубли и мляко - в 150-300 рубли.

В Ветеринарна стоматология извършва протези. което се извършва на няколко етапа, и ви позволява да се възстанови целостта на зъба и да се предотврати унищожаването му.

Имплантация. Той се различава от протезата, която се извършва подмяна на загубени зъби, с помощта на медицински импланти (за хора), въз основа на което се създават нови изкуствени зъби за кучета. Специални импланти за ветеринарната медицина не съществува. Монтажът се извършва от различни методи, в зависимост от метода и изчислява крайната цена на услугите. Примерни имплант цената е 25000 рубли.

кучета стоматология

В стоматологията за кучета извършва стоматология. Обхватът на услуги включва лечението на кариеси, включително пълнене, гингивит, стоматит, пародонтоза, аномалии дъвка, отстраняване на тумори. Стоматологичен пълнеж от едри камъни, приблизителната стойност на 4000 рубли. Цената зависи от броя на каналите, за да се запечата. Цената на пластмаса юздичка на езика е 5000 рубли.

Лечение на подвижни зъби. когато са изложени на зъбите, то именно гингивектомия - дърпа венеца на шийката на зъба, което намалява неговата подвижност. Цената на този стоматологични услуги за кучета се намира на 700 рубли за един зъб.

Bite корекция (ортодонтия) е възможно както в малки кученца и възрастни животни. За да коригирате захапка използване сменяеми и несменяеми скоби или плочи. Приблизителната цена на услугата е 15000 рубли.

кучета стоматология

В стоматологията за кучета предоставят услуги в областта на денталната хирургия. Лечението се провежда в фрактури на челюстните кости, размествания, това включва коригиране на ухапване.

Наред с другите неща в стоматологията за кучета предоставя консултации по орален грижи за домашните любимци, да вземе превантивни стъпки. Всяка една от услугите, които се предполага, освен това основно изследване, което дава възможност да се направи план за лечение. Лечението включва широка гама от услуги, така че крайната сума не е непосредствено очевидна. Например, по време на ултразвукови зъби за почистване по време на процедурата, пациентът може да извади зъба и разходите отстраняване влиза в крайната цена на почистването.

В стоматологията за кучета предоставя ветеринарен зъболекар услуга напусне къщата, която не позволява да се принуди животното да преживеят стреса от пътуване до ветеринарната стоматология, от непознати и околната среда.