Сънна при котките

О, това досадно вълна! И на дрехата, а на леглото, а дори и в супата - без значение колко е чиста, косата падане ще бучки в ъглите на стаите и се придържаме към прясно полирани костюм. За съжаление, котки, които не хвърлят все още е мечта животновъди. Но отчасти да се справи с проблема, може да бъде, ако се разбере защо котката е постоянно хвърля.Като котка навеси

В етапа на селекция

коса Всяка котка има срок на годност. Когато изтече, косата пада и расте нова на нейно място. Това е естествен процес, който е предмет на животинска козина, включително човешки косъм. Изборът на коте, много собственици се чудят "какво котки не хвърлят на всички?". Бързаме да осуети Пухкави фенове - не се хвърли само без козина котки, напълно голи. Всички останали, независимо от порода, пол и други характеристики, избледняват в различна степен.

Като котка навеси

И това, което котките не се хвърли в традиционния смисъл на думата? Това невероятно рок за феновете на всички екстравагантни - Корниш и Devon Rex, ла Перм. обрасли сфинксове. Герб на тези приказни създания не се разнищват. Но понякога, на няколко пъти в живота ми, аз бях напълно - котка "съблича" и блестящ плешиви петна, а след това отново расте кожено палто. В интерес на истината, има сред тях, както и привърженици на традиционните възгледи за котка линеене - Промяна на косата постепенно от сезон на сезон.

Причини за линеене и решение

Като котка навеси

Заболявания като причината, поради която котката навеси, това не е необичайно. Симптомите не винаги са ясно изразени. Пет може да се чувства нормално и влошаване на здравето въпрос е точно такива "камбани" като линеене, миризмата от устата, драскане, кашлица и т.н. Гъбички, чернодробни заболявания, алергии, вируси - да подозират нищо. -Мъдро да се потърси незабавно медицинска помощ, без да се чака влошаване. Може би виновни банална недостиг на витамини - лекарят ще предпише витамини за котки от проливането и да коригира диетата. Ако се окаже, че котката е болна, ще намали линеене само след подобряване на общото състояние.

Деца сънна - промяна на коте кожено палто за възрастен. Процесът започва внезапно и трае около един или два месеца. Котенцата започват да "промени" на възраст от около шест месеца: възрастен палто расте по-груба, по-дебел и по-тежък детски пистолет. Risunchatye котенца стават по-ярки - призрачна мъгла изчезва, оставяйки избледняване вълна светлина, необходима за да се прикрие по-младите. Тъмни части (точки) и сиамски burm стават по-ярки, по-наситени. По време на децата промяна на косата без средства за проливането на котки не работи, собственикът може само палтото и гребени, ежедневно, за да се уверите, че бебето се храни на качеството. Колкото по-добре условията на задържане, толкова по-бързо ще бъде заменен вълна и красивата ще бъде палто за възрастни.

Сезонна проливането на котки - промяна на летния палто за зимно палто богат, както и обратното. При естествени условия Тази атака се случва два пъти в годината, през есента и края на пролетта - началото на лятото. Fluffy котка хвърля много през лятото, без да има време да се хвърлят през пролетта, назначен през зимата и есента подкосъм линеене изразеното тихо - pitomitsy започва да се изгради гъст подкосъм, усещайки приближаването на студено време. Късокосместа "рушат" и пролетта и есента приблизително еднакво. Колко дълго линеене при котки зависи от много фактори. Но обикновено сезонната смяна на козината е с продължителност от две седмици до няколко месеца. За да ускорите процеса, трябва всеки ден да срешете вълна без мъх и не забравяйте, че е важно от балансирания хранителен режим.Апартамент линеене - котка хвърля цялата година, въпреки правилното хранене, абсолютната здраве и качество на грижите. В противен случай с домашни животни, никога не напуска апартамента. Тези малки милички чувстват сезоните: по време на сънна съдържание котки divannogo продължава няколко месеца или дори за цялата година. Налице е по-голям проблем през зимата, когато тя започва да работи с централно отопление - сушилнята въздуха, толкова по-голяма сменяне на перата. Частично спаси климатици, овлажнители и дори прости резервоари. За една котка е важно да изберете правилната храна и професионални хигиенни продукти (шампоан, балсам, хидратираща маска). Ефективни витамини за котки от проливането, но те не могат да се злоупотребява - за годината до два месечен курс.

Хормонални удари. което води до линеят - тревожен сигнал. Котка или котка не е задължително да се срещне с партньор - скъпа може да живее в съседство. Хормоналния баланс е нарушен, когато домашния любимец мирише готова за чифтосване партньор. Така че прекомерната реакция може да доведе до сериозни здравословни проблеми, така че трябва да обсъдите с Вашия лекар следното: как да се намали линеене при котки, как да се намали нивото на хормоните и как да се предотврати възможните последствия от хиперактивност. Лекарите обикновено препоръчват кастрация, като превантивна мярка срещу туморни заболявания, особено когато става въпрос за жени. Да не се бърка с сънна след раждането хормонални удари - хвърлянето на косата след раждането на котенцата е в норма.

Стресът също може да бъде причина за загуба на безкрайна вълна. Понякога се чудя, защо собствениците на котката навеси, въпреки идеалните условия за лишаване от свобода. И това нещо е липсата на внимание, ревнува от бебето, скука или реакция на появата в дома на друго животно. само ласки и грижи може да помогне в тази ситуация. При тежки случаи, ако котката е не само хвърля, но също така показва и други симптоми на стрес, лекарят ще препоръча светлина успокоително. Ако ходене котка хвърля много през лятото, също трябва да се обърне внимание на емоционалното й състояние. Може би в двор се премества агресора изхвърлен домашен любимец от нейната територия. Стресът може да бъде резултат от изчерпване на честото раждане или двойки. И обратно - в резултат на невъзможността да се реализират сексуални инстинкти.

Неправилната грижа често е причината, поради котката хвърля цялата година. Ако фаворитът е здрав физически и емоционално, и смяна вълна не се изразява - налива малко кръг - обърнете внимание на шампоана, качеството на четки и други инструменти, за да се грижи за кожа. Срешете вашия домашен любимец най-малко веднъж седмично: чист движения на четката стимулират циркулацията на кръвта, подобряване на храненето на космените фоликули и намаляване на степента на линеене. Шампоани и балсами избират професионални, и не забравяйте да го разредите, така както е писано върху опаковката: концентрат, се прилага директно върху палтото - пряк път към безкрайната линеене.

Неподходящите практики за хранене - това е още една причина, защо котката е постоянно хвърля. За "естествен" Диетата трябва да говорите с Вашия лекар: като няма специално образование, правото да прави менюто е почти невъзможно. Най-ярък пример - хранене филе и пилешки гърди. Изглежда, че само най-добрите месо, и в резултат на котката получава излишък на протеин, вечен линеене и болен черен дроб или бъбречни заболявания от петгодишна възраст. Готови храни могат да бъдат избрани независимо, като се фокусира върху цената и производителя (вътрешен и стотинка - в кошчето). Ако живеете в дома прекрасен пухкав персийски или твърдо сибирски, изберете храна, за да се улесни отстраняването на вълна за смяна на перата косми не се натрупват в стомаха на домашен любимец.

  • за ускоряване на прехода от вълна, среса падане всеки ден. Така че те не попадат в стомаха на животното, а не да бъдат разпръснати из апартамента;
  • Ако любимият яде органични храни, един месец преди сезонния сменяне на перата, се добавят към храната на комплекс от витамини на маслена основа;
  • Не използвайте гребен с остри зъби. Малки драскотини по кожата ще доведе до дразнене и повишена дълго линеене.