Полиране на фарове със съвети ръцете си от експерт

Практиката показва, че шофьорите рядко обръщат внимание на чистотата на автомобилни оптиката. Изглежда, че ако имате нужда от много фарове, защото светлината дори през мръсотията, за да намери своя път. И тук и там. Дори и леко замърсяване на повърхността може да намали качеството на светлината, че по време на минималната видимост (през нощта или по време на здрач) може да бъде много голям проблем за шофьор.И ако в деня избледняване пластмаса или намалена ефективност на лампи в фаровете не е толкова забележимо, а след това след залез слънце тези "симптоми" може да доведе до катастрофа. Но не се отчайвайте.
С правилната грижа за светлини повърхност може да се избегне честото подмяна на компоненти. Освен това, полиране на стъкло не е задължително да се отнасят до бензиностанцията - това може лесно да се извършва на ръка.

Съвременните автомобили са оборудвани с много различно осветление - осветява задната светлина за лампи за осветление стаи, размери, габаритни светлини, фарове, фарове за мъгла, заден ход и флуоресцентни лампи. Като цяло, се оказва много сериозен набор.
В този случай основните функции на тези устройства включват:

1. Осветление настилка и разбира се на бордюра на нощта. Това гарантира безопасно шофиране в условия на слаба видимост.

2. Хранете сигнал за промяна на посоката на движение, повреда на автомобила, намаляване на скоростта или пълно спиране. Светлинни устройства позволяват на стотици превозни средства пътуват безопасно по обществените пътища, благодарение на визуално потвърждение на техните действия.

3. Намаляване на инцидента по време на пътуване с автомобил през деня (светлини). Такава привидно незначителен елемент идентифицира колата на пътя и намалява риска от злополуки.

Имайте предвид, че в процеса на износване не само основните компоненти на автомобили (двигател, трансмисия, окачване система), но също и осветителните тела.
По-специално, на повърхността на фаровете и "protivotumanok" е под постоянно излагане на прах и пясък частици. След няколко години на работа, стъклото губи прозрачността си и става мътна. Всичко, което е необходимо за решаване на проблема - полиране фарове със собствените си ръце.


предварителни стъпки

Въпреки простотата на процеса, някои материали за полиране все още имат в наличност. Така че, е препоръчително да се купуват, вземете в техния гараж или вземете с приятели:

- хартиено тиксо. Той е необходим за ламиниране светлини по периметъра и защитават организма от възможни повреди по време на работа;

- abralon - качество смилане, който се продава с различни размери песъчинки (600-4000). Abralon максимално "зърно" е полезно за премахване на сериозно увреждане (например, дълбоки драскотини по повърхността). От своя страна, финозърнеста смилане ще бъдат ефективни, когато "точка" на работа;

- кърпички - необходимо за почистване на повърхността след диапазон смилане;

- восък - опростява задачата за връщане идеален външен вид стъклени повърхности и прозрачност;

- мелница - е полезно да се ускори и подобри производителността.

Съвети за пилинг

Почистване и полиране на стъкло трябва да се извършва на четири етапа:

1. преди започване на работа светлини са в добро състояние.
В този случай, е желателно да се почисти не само на повърхността на устройства за осветление, но цялата кола. Особено внимание следва да се обърне на решетката, предния капак, както и други части на колата на тялото.

2. Само след подготвителната работа да преминете направо към повърхността на полиране. Да започнем с това, използвайте охлюви клас зърно "600". Такава обработка ще даде вид матова повърхност. При извършване на шлайфането, имайте предвид, че пластмасата не обича високи температури и високо налягане. Поради това е необходимо да се действа много внимателно. От време на време се овлажнява кръга да се подобри качеството на извършената работа.

3. След това се увеличи детайлността на "600" на "4000", постигането на тази идеална повърхност.

4. Последната стъпка - полиране на повърхността на светлина. Трудно е етап от свършена работа - е да се работи за нокти и мека кърпа.

На практика, полиране фаровете на с ръцете си за по-малко от пет минути, така че няма смисъл да се прилагат по отношение на бензиностанцията и дават парите на капитана. И защо?
Всичко, което може да се направи. Какво е необходимо, тъй като е малък разход на материали, които, между другото, могат да се използват в бъдеще.
данни

Ако се притеснявате за собствената си безопасност и често пътувате през нощта, фаровете полиращи, че е желателно да се получат не по-малко от 2 пъти в годината. В противен случай качеството на правата осветление ще се влоши. Освен това, различни мътност или дефекти могат да заслепяване на насрещно водачи, които позволяват във всички случаи невъзможно. Успех с лак.

Как да изберем по-рано спирачни маркучи - "артерия" спирачна система. Други масла Проверка за отопление.