Сънна при котките причинява и как да се лекува, Purina един

Сезонна смяна на козина или проливане на котки често, собствениците на много неудобства. Важно е да се разбере защо котки хвърлят, а не да се отърве от пухкав красотата заради постоянно падане от вълна или алергии.Като котка навеси

вълна на климата се проявява като застаряването на космения фоликул и да се замени. Този процес може да се извършва непрекъснато или имат сезонен характер. Всички пухкави красавици избледняват в различна степен. Въпреки това, има сънна порода характеристики, които трябва да са наясно с бъдещите собственици.

Линеенето разплодяват. Повече от всяка друга вълна хвърли персите, Екзотични, британски, мейн кун, и пролетта сменяне на перата в последното е много по-богата през есента. Това се дължи на голямото количество грунд и постоянно му промяната.

Умерено сънна порода. Те включват ангора, сомалийските, американски Curl, Бирма, балийски. дълго им външен слой е добре отстранява от мебели, и количеството е малко по време на сънна.

Malolinyayuschie порода. Тази котка сиамски и ориенталски Group, абисински, Бирма, Бенгал, Сингапур. Сънна в тези котки е бързо и почти незабелязано, поради липса на подкосъм.

Миещи порода. Тази група включва само няколко видове, отглеждани от човека. Това без козина Sphynx, къдрава Rex и ла Перм (обрасъл скални сфинксове, който хвърли няколко пъти през живота си).

"При избора на порода, трябва да се вземат под внимание интересите на всички членове на семейството и състоянието на тяхното здраве. Често е алерген, не е кожа и кожата люспи и слюнката на котката."

Физиологични промяна на вълнени (сезонни котки сънна) се провежда два пъти годишно. Интензивността на това зависи от атмосферните условия, състоянието на здравето и храненето. линеене период при котките трае 2-3 седмици, и здрави животни в този момент процъфтяват. В условията на стрес или недостиг на витамин на растежа на нова коса забавя значително и сменяне на перата продължава няколко месеца. С възрастта може да се появи по време на раздразнителност сънна, признаци на стрес, които обикновено се провеждат след смяната на кожа.Помислете за възможните причини сънна котки в случаите, когато той не разполага със сезонен характер.

Заболяванията и метаболитни проблеми. загуба на косата по време на периодите между molts обикновено свързани с метаболитни нарушения, алергии, кожни заболявания на гъбична или бактериален произход. Състоянието на кожата голяма степен зависи от правилното функциониране на черния дроб, щитовидната жлеза и имунния статус на организма. За да се спре загубата на коса, което трябва да се отстрани причината за проливането на котки, свържете се с вашия ветеринарен лекар.

Раждане и хранене на малки котенца. Най-често, след като котката завършва хранене на бебета си, тя започва да се свързва с проливането на връщането на хормоналния статус в нормален режим. По това време, е важно, че това е правилно хранени и получаване на всички необходими витамини, защото тялото, отслабен от грижата за потомството, не винаги могат да се справят със стреса, свързан с растежа на нова коса.

Стрес. Люлки обичайния начин, промяна на собствеността, появата в дома на детето или други животни - всички от които могат да доведат до много стрес при котки са известни със своята консервативност. Това може да доведе до увеличен косопад, депресия, загуба на апетит. Проблемът се коригира с помощта на успокоителни, феромони и хомеопатични средства, стабилизиращи емоционалното състояние на животното.

Насекоми. Бълхи, подкожните акари, въшки и други паразити също да причинят загуба на коса, която често е придружено от силен сърбеж, измършавяване и тревожност. Използването на профилактични агенти може да бъде трудно за алергични реакции към тях. Важно е да изберете вашата котка ефективно средство за защита, без странични ефекти, въз основа на информацията за активното вещество.

Какво да правите, ако котка хвърля много?

качествена вълна - показател за здравето на всеки домашен любимец. Какво да правите, ако котка хвърля много? Важно е да забележите промените в своевременно и да започнем да действаме. Това са основните стъпки, които могат да се собственик на възможно най-бързо да се отърве от проблема.

Редовните прегледи. Проучване на котката, гласуват за кожата на места, които са нарушени. При констатиране на насекоми, който използвате инсектицидни средства. Ако има подутини, петна, оплешивяващ области се консултират с лекар.

Управление на мощността. Ако котката ви хвърля много, добавете витамини в храната, хранителния сяра, масло от сьомга, съдържащи мастни киселини, метионин или промените Вашата диета за по-подходящ тип коса и възрастта на животното. Избягвайте рязка промяна диета, както и следете за липса на храна-алергенни продукти.

Контрол на присъствие на червеи. Worms също могат да бъдат причина за котката хвърля много. Противоглистно лекарства е по-добре да се даде само след анализ изпражненията определя наличието на паразити и техните видове, което е важно при избора на наркотици.

"Някои хора планират да имате домашен любимец, спрете избора на тези скали, като Корниш Рекс и Сфинкса, смятайки, че техните представители едва ли са отделили Но уви :. кожата дори" плешиви "представители на сметките на грижи котка за не по-малко от техните дългокоси колеги. "