Сънна котки (кат хвърля какво да се прави), важни съвети за животни

Ако имате ли котка, да бъдат готови за това, което от време на време ще се проведе през кожени парчета на котка - на вашия домашен любимец със сигурност ще избледнее. Но ако котката хвърля твърде много, това може да бъде причина за безпокойство. На нюансите на сънна котки кажа Strana Советов.


Shed почти всички породи котки, къси коси и с дълги коси. Изключение е може би, че сфинксовете (защото те не разполагат с коса, те нямат нищо сменяне на перата) и до каква степен - Корниш Рекс и Devon Rex (те избледняват, но по-малко от други породи, поради необичайната структура на вълна). Така че котката ви хвърля - съвсем нормално.

Природни сънна котки наречените сезонни. От време на време, че животното е почти напълно променя скалпа. Като цяло, една котка да направите това веднъж годишно, през пролетта, но домашни котки разпръскват по всяко време. То зависи и от съдържанието и условията. Често котка хвърля няколко месеца след раждането, слагайки край на медицинска сестра котета.

Ако котката живее в първата си година, можете да следите по време на сезонната смяна на перата и подготви психически за сменяне на перата по-рано. Когато котката навеси, трябва да се четка ежедневно или вълна ще се насочат към постелки, които понякога невъзможно да се разкрият и вие трябва да се режат с ножици. Дългокосмести котки гребен специални метални гребени и се грижат късокосместа време сънна употреба grummingovye линии и четка-ръкавица.

Но ако котката хвърля постоянно и много интензивно, това е повод за притеснения. Причините за продължителен несезонен проливането могат да бъдат липса на витамини и минерали, стрес, заболяване. Например, ако котката ви хвърля, причината може да е липсата на омега-3 и омега-6, че самото тяло не може да се развива. Така че трябва да влиза в диетата на фуражи, съдържащи тези киселини. Е, за витамини и минерали, също да не забравяме.Въпреки това, не винаги липса на витамини и минерали, виновен за храната. Стана така, че в достатъчно ги хранят, но тялото по някаква причина те не се асимилира и котки пролее. Причината за това може да бъде хормонални повреди в нарушение на нормалното функциониране на щитовидната жлеза, половите жлези, надбъбречна или малкия мозък. Това води до проблеми с метаболизма и анормален MOLT.

В много случаи, котката хвърля се дължи на стрес. Тя може да бъде причинено от почти всички външни дразнители: силни шумове, стрес, травма. Също интензивен косопад може да доведе до различни заболявания, например, левкемия инфекция, херпес зостер, атопичен дерматит, кожни паразити, патогенни гъбички.

Подобряване на състоянието на косата, след сънна да помогне на специални балсами. Тяхната задача - да поправите повредената коса, хидратира кожата и поддържа нейното рН и за отстраняване на статичното електричество. Част от климатиците се прилагат върху влажна коса след къпане и след това измийте, някои не са свързани с къпане. В зависимост от вида и интензивността на климатика възстановяване на косата линеене ще отнеме от една седмица до няколко седмици.

Така че, ако котката навеси, на първо място е необходимо да се създадат оптимални условия на задържане, да преразгледа своята диета и редовно ресане. В този случай, ако това е сезонен линеене, с течение на времето той ще се проведе. И с продължителен интензивно сменяне на перата не е необходимо да го отложи за неопределено време, а се свържете с вашия ветеринарен лекар - така че да ви спести и козина, и цялостното му здраве.

но аз имам един въпрос. котка хвърля постоянно и е ясно, че случаят в кърмата. защото е добра храна за кастрирани котки, този човек не иска. той просто напълно otkazyvatsya имате суха премия храна. но евтин пиле яде на obescheki. дори риба. тя също ядем само пара. и само угарки. месо не е ядивна за този човек по някакъв начин, и не. суров черен дроб може да мачка без да спира. но лекарят не каза да се даде след кастрация. Ние не даваме. Какво да се прави? като него, за да се разбере, че добрата храна и доброто пиле fileshka този полезен? о # 33; Все още само сирене със захар. и мляко веднъж дневно е приемливо. останалата част от млякото може и да не се опитват