Съединение миопична лечение астигматизъм при деца

Астигматизмът при децата какво е

Съединение миопична астигматизъм е доста често срещано заболяване на окото. Неговата поява в ранните етапи обикновено не води до забележими симптоми и диагностика на астигматизъм е много трудно с невъоръжено око.Описание на проблема

Астигматизъм - очно заболяване, което се характеризира с промяна на формата на роговицата. Роговицата е на върха на очите ни. Светлината преминава първо през нея. В астигматизъм на роговицата променя формата си. Тя се удължи и плоски, така че светлината преминава през него в пречупена държавата. Елементи, които вижда един човек, страдащи от тежка форма на астигматизъм крайна сметка може да избледнее или разделят един от друг.

типология на астигматизъм

Съществуват няколко вида на астигматизъм. Те варират в зависимост от степента на симптомите и разстоянието, на което човек може нормално да се види.

Ние сме най-заинтересовани от астигматизъм. В отсъствието на това заболяване светлинен поток, който преминава в окото клони в една точка на ретината. И човек вижда всичко перфектно.

Ако има астигматизъм, светлината ще се фокусира в няколко точки, а също и на ретината.

Този дефект не позволява да се види далеч, и светът се възприема от тях, за да бъде напълно изкривен. Астигматизъм може да бъде просто или сложно. В една проста форма на патология се наблюдава само на едното око.

Светът се вижда повече или по-малко ясно. Астигматизмът носи повече проблеми. Той обикновено засяга и двете очи. В този случай, веднъж на две точки от изкривяване се наблюдава преди ретината. Във всяка от тях ще бъдат с различен процент на късогледство. Лицата, страдащи от астигматизъм може да не чувствате дискомфорт. Всичко зависи от степента на развитие на заболяването.

Има 3 степени:

Астигматизмът при децата какво е

 • Слаб (от 2 до 3 диоптъра) Нарушаване на света почти не се забелязва. Зрението се влошава бавно.
 • Среден (от 3 до 6 диоптъра). Има всички симптоми и неяснотата и двусмислието на изображенията се възприемат значително затруднява живота на дадено лице.
 • Професионални (6 диоптъра или повече). Всички обекти се разглеждат в по-извити светлина.

Някои хора имат много дълго време не може да бъде наясно, че те имат астигматизъм е налице. Заболяването засяга силно зрение. И ако времето не го диагностицират, с течение на времето визията само ще се влоши.Това са основните симптоми на астигматизъм вид:

Астигматизмът при децата какво е

 • Влошаване на зрителна острота
 • Представете си през цялото време, като че ли разделя и се простира пред очите ви,
 • Аз трябва постоянно да се съсредоточи върху визията на отделните субекти;
 • Главоболие;
 • Очите се уморяват бързо от тях и да се просълзи.

Причини за възникване на заболяване

Съединение миопична астигматизъм е вродено заболяване. Ето защо, ако един родител диагностициран с такова заболяване, тогава има голяма вероятност, че тази патология се проявява и на детето. Но има няколко причини, които допринасят за неговото развитие. Сред тях са:

 • нараняване на очите;
 • Преместено операция на очите;
 • Появата на повишено вътреочно налягане.

Астигматизмът и армията

Това означава, че набор от армията се извършва в зависимост от степента на развитие имате това заболяване.

Диагностика и лечение на заболявания при деца

Тъй като съединение миопична астигматизъм е наследствено заболяване, при деца това се случи в ранна възраст. Внимателно разгледайте детето. Ако тя е много по-крив, взирайки се в обекти, накланя глава и трие очите му често тя може да бъде признак на болестта се появява. Диагностика и лечение на такава диагноза може само офталмолог със специално оборудване.

Ако вие или вашият партньор има астигматизъм, че е необходимо да се провери наличието им в едно дете възможно най-рано. Ако времето не се открие заболяване, което постепенно детето ще се влоши зрението, болестта ще се развие и само операция може да лекува очите по-късно.

В диагностиката на заболяването се извършва цялостен преглед от офталмолог. Той назначава специален наркотици проверки разширяване на зениците, зрителна острота, да разгледа ретината.

Ако детето ви има първа степен на астигматизъм, това ще ви помогне в лечението на специално подбрани за целта очила за очни упражнения. Но през целия живот трябва да бъдат проверени редовно от лекар, и да коригира лечението, както е необходимо. След това с течение на времето, болестта ще изчезне.

Въпреки това, ако младите пациенти ще получат 2-ри и 3-ти степен, носенето на очила, няма да помогне. Напротив, децата ще преследват постоянно главоболие и умора на очите. В този случай, необходимостта от операция.

Лечение при възрастни

Лечение на умерено до тежко заболяване и се извършва само чрез операция. Съществуват няколко вида на операциите:

 • Лазерна корекция на зрението. По време на такава операция с лазерен лекари промени роговицата форма. В резултат на това тя става същата като тази на един здрав човек. Извършва на две очи и зрение се възстановява скоро.
  Астигматизмът при децата какво е
 • Фоторефрактивна кератектомия. Ето малко по-различен алгоритъм. Лазерът отстранява горния слой на роговицата и неговите промени кривина. В този случай, визия въпрос за нормално едва след половин година.
 • Астигматично кератотомия. В този случай, на горния слой на окото малки разрези и кривината също се променя.

В резултат на това операции астигматизъм никога няма да бъде нарушена. Когато лекарите препоръчват носенето на специални очила или контактни лещи леко заболяване. Но този тип лечение не напълно облекчаване от този дефект. Така че е възможно да се извърши операцията, ако е необходимо.

Наличието на астигматизъм - това не е краят на света. Наблюдавайте зрението и визия за вашите деца редовно посещават офталмолог с цялото семейство, а след това да се отървете от болестта не представлява никакви проблеми. Ако имате най-новата ниво, можете да извърши операцията, а след това светът ще престане да бъде замъгляване размазано.