Страшен оригиналните версии на детските приказки 25 творби

Приказка може да бъде добър и поучителен, че винаги е добре да спечели, и всички са щастливи. Разбира се, ако това не е оригиналната версия на приказката - всъщност повечето от това, което четете в момента е преработена версия. А фактът, че той е написан, може само да предизвика страх, защото там няма да намерите щастлив край не е гарантирана победата на доброто над злото. Първоначално те са били фокусирани и към възрастната аудитория, така че те могат да се срещнат доста мрачни моменти."Спящата красавица"

Котка, която разказва историята

"Пинокио"

В оригиналната версия на приказката току-що отрязани от лог Пинокио ​​убягва. Тя попада в ръцете на полицията, които мислят Dzhepetto брутално той е бил третиран, така че капитанът вкарат в затвора. Пинокио ​​се връща в къщата Dzhepetto, но малко по-късно умира от задушаване на дърво.

Историята за Питър Пан

Тази история има много повече възрастни с какво мислите. Питър Пан в Невърленд Уенди я води да стане майка за липсващата момчето. С течение на времето, тя се влюбва в Петър и го пита как се чувства той към нея. Той описва себе си като верен й син, счупи сърцето си.

"Трите прасенца"

Котка, която разказва историята

Някои английски версии на тази приказка разказва, че вълкът яде първо и второ прасето, след като взривиха слама и дървени къщи.

В оригиналната история, разказана от Ханс Кристиан Андерсен описва русалка, която наскоро придоби краката вместо опашка и може да ходи. Въпреки това, всяка стъпка носи непоносима й болка. Ако князът се ожени за друга, Малката русалка ще умре и да се превърне в морска пяна. И да, принцът се оженил друг. Въпреки това, сестрите на Малката русалка се добрали кинжал - ако те убие принц и да прокапе на краката си кръв, а след това ще се върне към малката русалка опашка. Не, Малката русалка, разбира се, не го направи.

Котка, която разказва историята

Аладин - това е приказка герой на Близкия изток, където е заключена в една пещера, т намери пръстена и моли духът му се премине към майка си. Майка му намери сина си почиства лампа и насърчава още по-мощен дух, който дава богатство и двореца на Аладин. Въпреки това, зъл магьосник прави съпругата Аладин открадне лампата се причинява джин дворец и носи богатство и на мястото на дома му. Аладин тер пръстен джин и искания, за да го прехвърлят в двореца, където тя убива магьосник тер лампа и трансфер иска джин дворец назад.

"Грозното патенце"

Котка, която разказва историята

Приказка от Ханс Кристиан Андерсен за грозното патенце е известен по целия свят. Истинският версия на малко патенце страда от тормоза други патици и домашен любимец бяга в гората, където той живее с диви гъски и патици, докато те са били убити от ловци. Duckling взима една жена, но в дома си котка и пилешко им се подиграват, дори повече, защото от това, което той отново успява да избяга и едва след това се присъединява към лебедите.

Как да спечелите някой: 6 техники

Защо не мога да поставят точки в текстово съобщение?

Какво признаци показват, че имате най-добрата съпруга

"Жабокът-принц"

Котка, която разказва историята

В някои варианти на тази приказка не е добра принцеса целувка освобождава царя от магията. Това позволява да се постигне само с брадва и отрязаната глава. Но в оригиналната версия на принцесата на Братя Грим с цялото си можеше да хвърли една жаба в стената, така че той да стане човек.

"Алиса в страната на чудесата"

Котка, която разказва историята


Оригиналната версия на Луис Карол е много странно в много моменти. Например, по време на пътуване Алис намира гъсеница, който пуши наргиле в гъбата. Също така да се отбележи, е напускането на партията на чай, по време на който тя го нарича най-тъпото чаено парти на всичко, което някога е присъствал.

"Красавицата и Звяра"

Котка, която разказва историята

В оригиналната версия на приказката на замъка чудовища първите nabredaet баща Belle, който агнешки дреболии роза от градината на дъщеря си. Monster го забелязва, за това и е бесен, защото в края на краищата, че е изял, той иска да вземе и роза. Monster му позволява да избяга само с обещанието, че той ще се върне. Въпреки това, Belle научава тази история и е в бащиния замък, където звяра неведнъж я моли да се омъжи за него, но тя отказва, докато той умира от мъка. Само тогава сълзите си да го превърне в принц.

Котка, която разказва историята

В новата версия на Братя Грим по-голяма сестра на Пепеляшка, в опит да се поберат в подножието на неговите разфасовки за светкавица пръстите си. Втората сестра прекъсва петите си. И в двата случая, два гълъба, изпратени мъртва майка Пепеляшка, принц посочи на кръвта в обувката. Когато Пепеляшка се омъжва за принц, гълъбите се върнат и кълват очите й сестра.

"Котаракът в чизми"

Котаракът в чизми Sharlya Perro - котка, който иска да помогне на бедните си господар, за да станат богати. Cat непрекъснато догонване зайци в гората и ги представя на царя като подарък измислен Marquise Карабас. След като той краде дрехите на господаря си, докато той къпят в реката, и казва, преминаваща цар, че е маркиз Carabas. Тогава котката заплашва кара хората да се потвърди, че това е Карабас. Убедени крал му дава дъщеря си.

"Снежанка и седемте джуджета"

Оригиналният приказка от братя Грим разказва много по-тъмна история. Например, зла кралица се от Snow White иска да се отърве от това - да я вземе в гората и да убие и го занесете в черния дроб и белите дробове, на кралицата може да ги яде. По-късно в историята, когато Снежанка и принцът се ожени, сватбата се появява на кралицата, който не знае чия е тази сватба. Тя е била принудена да танцува в метални ботуши, заведени от огъня, докато тя умира.

"Хензел и Гретел"

Котка, която разказва историята

Оригиналната версия на историята на Мулан казва, че главният герой, връщайки се от войната, научава, че баща й е починал, майка му се жени друг, а Хан изисква тя става негова любовница. Мулан не може да го понесе и се самоубива.

"Рапунцел"

Котка, която разказва историята

В приказката на Братя Грим за Рапунцел главен герой - е същата млада и красива момиче, но тя е била бременна с принца. Зла вещица отрязва косата си и я хвърля в пустинята, а когато принцът идва и се изкачва през косата си, тя го хвърля надолу.

"Малката Dzhek Хорнър"

В тази детска песен разказва как на епископа е скрил документи в земята на царя и на крадците, но цар си на четири, а само слуга, Джак успява да избяга с пай и документи.

"Ле Заек"

Учените вярват, че "ле заек" - алюзия за американските роби, които се използват най-различни трикове срещу господарите си.

"Гъски-лебеди"

Оригиналният Братя Грим приказката е изключително жестока. Maid убеждава принцесата да промените места, а след това се омъжва за принц, убива говорим кон, да се отървете от доказателствата. Но в крайна сметка той все още засаждане гола в бъчва, пълна с тръни, а надолу по планината.

"Чикън Литъл"

В тази история, пилето на главата му падане жълъд, и той отива при царя, събиране по начина, по който другите животни, за да кажа, че небето пада. Повечето приказките завършват с опциите, които лисицата поканени всички животни в дома си, когато те ядяха.

"Синята брада"

В тази приказка, грозното, но богат човек постоянно се млада жена, но никой не знае къде са изчезнали. Друга жена получава всички ключове от него по това време, докато той е далеч, в това число на стаята, която не може да бъде отворен. Когато жена ми все още се отваря, тя намира всички бивши съпруги на Синята брада, виси на куки.

"Румпелщилцхен"

баща на момичето каза на царя, че тя може да тъкат слама в злато. Тя не може да се справи с тази задача, а на сутринта в очакване на смъртта й. Тя отговаря на джудже, който изпълнява нареждането в замяна на първородния си, но когато бебето се роди, тя не може да го издаде. Джудже я моли да отгатне името му, че тя не работи. Когато едно момиче се казва джудже името му, той се качва на един крак, хваща друг и да се разкъса на две.

"Лисицата и кучето"

Тази прекрасна история за приятелство лисица и кучето в оригиналната краят е много тъжно. Когато двамата герои растат, собственикът на кучето по заповед необходимо да карам и да убие лисицата. След известно време, самия собственик на куче отнема в гората и да го убие, защото той не може да го вземете със себе си в старчески дом.

"Хамелнският ловец на плъхове"

Пие Piper е бил нает от кмета на града, за да го спаси от плъховете. Той се справи със задачата, но кметът отказва да го плати. Ето защо, Пайпър се върна и доведе от града за всички деца - повече от тях никога не са чували за.

"Червената шапчица"

Има много различни версии на края на историята, но най-тежко е тази, в която вълкът убил баба приготвени сладкиши, пълнени с месо и кръвта му се излива в бутилка вино - и се подава тази Червената шапчица, и преди да го ядат.

Котка, която разказва историята