Ресторанти, където, за да започнете

  • Какво е необходимо, за да отворите ресторант?
  • Как да изберем благоприятно място за бъдещето на ресторанта?
  • Това придружено успеха на ресторантьорския бизнес?

Защо ви е нужен един ресторант

Какво е необходимо, за да отворите ресторант?

В началото трябва да изберете посоката на ресторанта и да се определи цената. Ако отворите гурме ресторант с разнообразно меню, има определена специфика, свързана с бъдещото заведения стил. за храна цени в тези ресторанти трябва да са подходящи, обикновено е доста висока. За да отворите кафене за деца, малко кафене или заведения за бързо хранене ще трябва много различни инвестиции и малко по-различен бизнес план.От избора на точния баланс между качество и цена на храната е в пряка зависимост от броя на посетителите.

Защо ви е нужен един ресторант
Така, например, в ресторанти, заведения за бързо хранене ястия на разходите не трябва да бъде голям.

Специално внимание се изисква при избора на персонал: всички служители трябва да са високо квалифицирани. За достойни заплати опитни специалисти не само се договориха да си сътрудничат с новак бизнесмен, но също така предоставя оперативна помощ при решаването на различни проблеми. Вие също трябва да изберете организация за доставка на необходимите стоки. Най-добри резултати ще си сътрудничат с интегрирани доставчици на няколко фронта продукти. Такива договорни отношения ще осигури до 25% икономия на време и пари за закупуването на компоненти за менюто на ресторанта.

Ако говорим за документите, необходими, за да отворите ресторант, а след това на списък от тях може да бъде ваш за всяка страна в региона. Така че трябва да се уточни по-рано в града, която позволява, лицензи, ще се изискват сертификати за бъдеща работа. Защо ви е нужен този или друг документ, който може да се намери в най-новите издания за приготвяне на храна. Всяка година на стандартите може да варира значително, така че не трябва да се консултира колегите ми, отворете случай преди няколко години.Обратно към съдържанието

Как да изберем благоприятно място за бъдещето на ресторанта?

Както показва практиката, има два основни варианта за мястото на избор за ресторанта, които се случват най-често. В първия случай става дума за наличието на вече съществуващи помещения за бъдещето на институцията. В повечето случаи тя се формира след затварянето на други фирми. Талантливи млади предприемачи, първо трябва да мислят за това дали е подходящо място за избраните спецификата на ресторанта. Ако сте доволни, че е възможно да се разгледа в началото на делото вече е отворен.

Защо ви е нужен един ресторант
Вторият вариант - е да се разработи концепция, която ще доведе до живот. Това означава, че форматът на бизнеса вече е бил определен, е необходимо само да изберете достойно място за бъдещето на институцията. И в действителност, и в двата случая бизнесменът ще трябва да се проведе задълбочено проучване на помещенията. Той е на стойност, знаейки, че с добри места никой не отива доброволно, най-често се отдават под наем, се предлага за продажба с площ, с което средна или ниски доходи.

Това се случва, че мястото е добро, но има толкова много конкуренти, че бизнесът не предоставя желаната печалба. Например, ако на улицата вече има китайски ресторант, кафе-бар и павилион с пресни сладкарски изделия, е дали да отвори кафене или кръчма тук? Вероятно не, тъй като е необходимо да се постави много усилия, за да вземе посетители от други институции, както и да започне собствен бизнес от конфликти с други предприемачи не се нуждаят от него.

Вероятността за избиране първи път подходящо място за ресторанта е много малък, често се намери достоен стая отнема няколко седмици или дори месеци. Основните точки, които трябва да се отбележи - това е поставянето на кръстовището близо до потоците от хора, на първа линия на къщи, и не вреди ще бъде наличието на възможност да се направи с два входа към бъдещата институция. Заслужава да се отбележи, че вторият вход (за въвеждане на продукти) е едно от изискванията на регулаторните органи при откриването на кетъринг.

Обратно към съдържанието

Това придружено успеха на ресторантьорския бизнес?

Друг атрибут на успеха може да се счита непосредствена близост до ресторанта, за да паркирането на превозни средства. Практиката показва, че на първия етаж на сградата, или дори в мазето е много по-за предпочитане от втория (ако не е ресторант на две нива). Square (правоъгълна) стая с големи прозорци с изглед към главната улица - перфектното място за добър ресторант. Повечето хора обичат за кацане на маси от прозорците и гледат към улицата.

В заключение, ние отбелязваме, че за да се впускат в започване на собствен бизнес не е необходимо. И дори ако е добър приятел или любим човек бърза да закупите прекрасно (според него) на място, трябва да се претегля всичко няколко пъти, преди да дадат съгласието си. В крайна сметка, във всеки бизнес най-важното - не правете прибързани действия и не вземат бързи решения, което не е достатъчно за много хора да започнат собствен бизнес.