Работа следовател - професия или начин на живот

Както е работил като следовател

От детството, ние мечтал да бъде герой. Ние искаме да бъдем лидери, за да се бори срещу злото и всеки ден да се отдадете на невероятните приключения. За щастие, нашите мечти, придружени от киното и печатната индустрия. На телевизионния екран се появиха красиви млади хора, които ежедневно се сблъскват с смъртна опасност, рискували живота си, но винаги излезе победител от всякакви ситуации. Злото се оказа победен.След това някои от нас са решили, че в бъдеще ще бъде уверени в себе си, мощни членове на разследващите органи. И в училище есе някой пише: "Искам да бъда следовател, защото ...".

Следовател Джобс изглежда е една от най-романтичните. Изглежда, че борбата с престъпността - един "галантен афера", за който сили да отнеме само истинската истина, търсещи убежище. Но това е?

Професия следовател стана с идването на органите на реда. Разследване на работа е в събирането и проверката на доказателства по наказателни дела. За тази цел, следователят разглежда местопрестъплението, запитване до страните в производството, налага идентифициране на лица, предмети, провеждане на следствени експерименти, сблъсъци, търсения, припадъци.

В допълнение, всички тези изпитвания е документирано в протокола. След това, след анализ на доказателствата, заключава, че участието на дадено лице да извърши престъпление и да направи съответните решения, които се изразяват в различни резолюции: превантивните мерки на обвинителния акт, прекратяването на досъдебното разследване и т.н.

Също така, следователят може с указ назначава проверка, ако той се нуждае от затворник със специални познания по въпроса. Когато всички доказателства, събрани вина на лицето, обвинен в извършване на престъпление, следователят е обвинителен акт и изпраща делото на първоинстанционния съд.

Изпълнявайки всички разследвания, а следователят се ръководят единствено от наказателно и наказателно законодателство процедура.

В допълнение към криминални разследвания, следователят няколко пъти в месеца (по график) на дълг като част от групата за разследване. Това са служителите на реда, които отиват на повикване "02" на сцената. Често тези тоалети DSA, след което полицията поставени два дни почивка.

В действителност, на професията следовател, както и образа на отговорника по прилагането на закона, няма нищо общо с начина, по който се представя пред нас филми и телевизионни сериали. Той не е "тичане с пистолет" за особено опасни престъпници, не сте доволни от стрелбата в центъра на града с банди и не мисли за това как да се отвори едно престъпление.

Обикновено на масата и в сейфа на следователя пудри няколко тома наказателни дела, които могат да бъдат доста различни, като се започне с кражбата на един млад петел в леля Клара и завършващи грабеж в магазин за бижута, а понякога дори и за убийство.Обикновено, в деня на следователя излиза от тесния си кабинет, и не изглежда далеч от монитора. Той разпитва един ден в продължение на няколко души, отпечатате множество документи на дневна база, а след това ги зашити към всеки отделен случай. Това се превръща в нещо като рутинна.


Както е работил като следовател

От психологическа гледна точка, на следователите е много напрегнати: от една страна натиска на шефовете и прокуратурата, които контролират правилното и навременно разследване по наказателни дела, а от друга страна, той се противопоставя на участниците в наказателното производство, като жертва, заподозрян или обвиняемия.

Жертвата иска да получи повече компенсации за щети, които не винаги е възможно, и на заподозрения или обвиняемия се надяват да се избегне отговорност. Следователят е много важно да се прави разлика между истината и лъжата, която трябва да отидете на различни трикове, което обяснява науката криминалистика.

В допълнение, материална подкрепа от страна на правоприлагащите органи в страната има още много да се желае. За да поправите колата и го напълни с сметки за гориво за своя сметка. Заплатата на един обикновен служител на област или град отдел на повече от скромен.

На почивка или в отпуск по болест е много проблематично, тъй като по наказателни дела изтича и да ги прехвърля на други следователи не е възможно, поради натоварената последно. Това балансиране, като служител на ръба на нервна криза, както се казва, по-гладен и ядосан.

Плюс това полицията е, че това е добро начало за един адвокат кариера. Тъй като адвокати, които са наясно с грешка на изпитващия, по-лесно е да защитава правата на клиента му в досъдебното разследване и в съда. Следовател априори не може да работи човек недисциплиниран, разпръснати, които не могат да мислят и компетентно изразят мислите си, както и да се намери общ език с хората.

И така, как тя е толкова трудно да овладеят тази професия?

Първо трябва да се получи диплома по право, не е по-ниско от нивото на експерт. След това, в посока към полицейското управление на отдел персонал, за да премине медицински преглед, психологически тестове и полагат изпит върху физическата подготовка. След преодоляването на тези "кръгове на ада", за да отиде на 3-месечно обучение в "полицейско училище."

Ако получите образование в специална университетска Министерството на вътрешните работи, се изисква проучванията в "Училище на полицията". По време на обучението ще бъде изпратен на студента за обучение в правоохранителните органи, които впоследствие ще бъдат одобрени от постовете. Тогава служителят ще назначи специален ранг му осигурил пистолет и той ще бъде готов за пълното изпълнение на служебните задължения.

Така че изборът е ваш. И ако ви изберат за следовател професия съзнателно и се претеглят, за да се притеснявате, не трябва да бъде, защото колкото повече следователите "по призвание", толкова по-ниско нивото на престъпността и по-високо ниво на безопасност на гражданите в страната.

Полезни бележки:

Както е работил като следовател
- Мога ли да разчитам на кариерата си? - Разбира се, че може. Но това зависи от теб ... - И какво точно зависи от мен. - Ами ... ако не сте в състояние да определи, че това зависи от вас, как се ходи на работа?

Както е работил като следовател
Като дете, почти всяко момче мечтае да стане астронавт, пилот, "милионер", а момичето е модел, звезда, да се влюби в принц на бял кон, а по-късно да се омъжи за един олигарх. Реалният живот прави корекции в съзнанието на по-младото поколение и възприемане реалността, момчетата започват да работят полицаи, пожарникари, граничари, носачи и т.н.

Както е работил като следовател
Неприятна дума - "безработен", а когато става въпрос за вас лично, това е просто ужасно. И все пак, най-важното е, че това, което не трябва да прекарват ценно време - жалби и безсмислени аргументи, че тя можеше да бъде доста по-различно, ако ...