Преглед бродерия форма на пръчки за начинаещи - Справедливи Masters - ръчна изработка, ръчно изработени

Форми на творчеството

Бижута собствените си ръце> Бродерия
Бродерия> Украшения от мъниста

Какво е избродирана с мъниста

Помислете за всички в ред.

В работни срещи и дискусии мъдри embroiderers споменаха, че перлите са най-добре взети чешки или японски, защото Бродерия е важно своята гладкост. Китайски както знаем кос крива с смесва зловещо. И толкова по-гладко мъниста, на по-гладка, по-спретнат и по-хубаво можете да получите на бродерията. Бях само на чешки, и така го взе.Що се отнася до зърната. малки кръгли зърна (с диаметър 3-6 мм) изглежда страхотно по мое мнение. Още изгледи, не е същият. Емпирично, разбрах, че ако вземете големите кръгли мъниста, това, което те са плоски, така че да изглеждат по-красиви, защото когато имате плосък бродерия и й стърчат тези големи кръгли мъниста или перли, а след това откровено общ изглед на пристанището, тъй като се свали от картинката. Но това е само за лична моя вкус (може би аз просто не знам как да влязат правилно в модела).

По-добро използване на естествените сладководни перли, която има леко сплесната форма, различни roundels (които между другото изглежда страхотно) и други стъклени мъниста, които са или плосък или плоски, и Риволи, и разбира се, както вече казах, кръгли мъниста на не повече от 3 6 мм. Тя изглежда добре и метални мъниста и елементи. Само сега имам първо да ножницата гладко и красиво оказа само метални елементи са кръгли или овални. Опитах се да ножницата метална пеперуда - Оказа се, много криво, частиците не установяват, а след това се опита да ножницата кутия с два стърчащи части (вид полигон), отново се кривата. Затова те се отлага, докато не се научи да бродира по-добре по-прости елементи и да разберат какво се случва ..

Ами тук е проста. По-добре да се вземат специални топчета игла, която трябва да пълзи през вашите мъниста. Имал съм и номер 11 и номер 15 за всички мъниста. Те струват не е скъпо и е по какъвто и ръчно изработени продукти.

Тук аз чаках за засада. Всъщност, аз наистина харесвам монофиламенти (това е траен прозрачна нишка за риболов линия, но много по-тънки). Това е, когато започна да бродира. И в ножницата кабошон (или по-скоро неговата бутон), на първия ред се крие rovnenko krasivenko, вплетени dalshe- прекрасно. Започвайки да бродира модела и след това bamts има сключен договор, настръхнали, въпреки че на пръв поглед шият гладко. Страдам агония, вече купи и кабошон вместо бутони, както и основанието за бродерия променило, процес (по-късно), накратко почти танцуваше с дайрета танцуваха. И това е всичко, криви и настръхнали. Аз почитан по-опитни колеги и е установено, че използването или монофилно риболов линия за украшение направено от мъниста - лоша работа. Нуждаете се от конец - Kapron, lavsanovaja и други като тях, най-важното, че здрав.

Преждата така желателно маска, като Ако не го направите, тогава тя започва процес на kashlatitsya, че не е удобно и красиво. Wax не е трудно да се получи, в който и да е пазар, има чичовци (а понякога и целия леля), които продават мед и пчелни продукти производство. Това е един от тези занаятчии, които купих парче восък за 2 гривна (на долара е 25 цента, ако това). Свещи с за тези цели не се използват.

Бази са различни - бяло, черно, червено. Нещо напомня на песента, разбира се :) Въпреки, че в основата е по-добре да изберете цвета на бродерията, или най-малко от същия тон. Ако бродерия светлина - основата необходимо да се вземат предвид, и ако на тъмно, на тъмно, или ако подложката е много различна по цвят, тя ще блесне между редици от мъниста и не е много хубаво.

Друга основа може да се боядисва с акрилни бои. Купих си два цвята - златни - за цвят и топли нюанси на сребро - за студено. Да, и аз купих акрилна боя специално за плат. Jar струва 24 гривна ($ 3) и да го закупите във всеки магазин за художници, или където те продават стоки за ръкоделие. Paint изсъхва доста бързо (около 12 часа, въпреки че изсъхне ден) и почти без мирис, и все пак това е много хубаво да се нанася с четка върху плата и този процес е много релаксираща след тежък работен ден (но това ми е на, на момичето :)) Изберете blestyuchie нюанси защото злато и сребро са подходящи за почти всеки бродерия (и така мисля).От своя бродерия аз използвах дебел филц, който се намира в същия магазин за художници (но той също е в бродерия магазини). Когато за първи път започнах да слагам в ножница бутон им, имах чувството, че не му харесва. На първо място, това е мек, пухкав и второ пух и затова остана между редовете, и като цяло не беше удобно, гъделичка, и като цяло досадно. И тук боята и полезна. Аз dopetril тази основа е необходимо да се боя. Боядисани и просто се влюбих в новия си парче филц. Той стана plotenky спря kashlatitsya и ми се навирам с неговата дрямка, да лежи удобно в ръката, той няма да се огъне, както и погледна хубаво. С една дума, да живее акрил тъканта. Необходимо е да нанесете тънък слой от начина, по който това е достатъчно, за да размаже като масло върху сандвич за закуска, не си струва.

Някои използват специална кърпа за бродиране с мъниста. Тя се нарича Stiff Stuff Лейси, но когато видях стойността си, а след това вдигна челюстта и pochapala от филц.

Много чести бродерия на лепило линии, линии, която е сгъната на няколко слоя (3-6), proutyuzhivayut и да получите прекрасна основа. На въздушните съобщения, като се препоръчва да се вземат качествени скъпи (например, италиански), но не и на китайски, защото шансът, че нещо ще приложим - малко.

И разбира се, хората бродират върху естествена кожа. Препоръчително е да не се предприемат дебела кожа, но това може да навреди на любимите си ужилени пръсти. Имам причина да бродира желанието й не възниква. Въпреки, че компетентни хора казват, че се оказва голям. Трябва да бродирам на предната страна на кожата.

Като цяло, можете да бродира всеки дебел плат, който не се опръска и не се протегна, така че е възможно и измисли нещо друго.

Основан на обръч-добре да не тяга. Като цяло, те са особено тук и не е необходимо и толкова комфортно.

Кожата трябва да се запечата на обратната страна. Препоръчителна естествена кожа, но тъй като в началото не знаех къде се добива, а след това си купих един прекрасен хубав млечен крем изкуствена кожа. И това е вграден вътре навън. По принцип изкуствен кожата не се препоръчва, защото първия ръб поръсени, и второ, че може да изсъхне и да се справи с течение на времето. И все пак, да, това е неудобно да се запечата на ръба, вдявам страна на кожените катери, въпреки че ръба и е било предварително покрити с лепило. Ето защо е необходимо да се направят някои изследвания на тема "Къде да получите естествен кожа", в резултат на което стана ясно, че сме имали в града тя живее в магазин за обущарите. За мен там е дадена огромна торба с отпадъци, които са успели да хванат някои големи парчета от кожа и велур с подходящ размер.

Пътят между бродерията и кожата е по-добре да се направи prokladochku, така че кожата не се открояваше шевове и възли. Ако бродерия е малък, можете да използвате обикновен офис или дори тетрадка по краснопис хартия. Ако бродерия голям, има помогне в дебела хартия, пластмаса Papak (не стегнат), рентгенов филм. За да отговарят на гривната и пластмасова бутилка (например 0.5 л), от която може да се отреже основа. Има и готови метални основи, но не винаги имат възможност да се намери и купи. Но който търси, винаги ще се намери. Открих.

В резултат на това, което трябва да направите, buterbrodik. На бродерия пръчка тампон (или основа), и поставя на кожата и лигавицата на получения сандвич, не трябва да се яде за вечеря, а на следващия запечатване обшивка.

Лепило повечето embroiderers използват в момента. Купих си време, за да започне Crystal, защото той е прозрачен (което е добро не само за обичайните мъниста и кабошони, но също така и за прозрачност) и крепостта почти не отстъпва на други видове лепила. Можете също да използвате Moment гума, и на други видове.

И преди да поставите или кабошон камък в основата, не забравяйте да го обезмасли (спирт, лакочистител, или нищо, което съдържа алкохол), така че ще бъде по-добре да остане и да не бяга от вас в най-важния момент от другата бродерията.

Като цяло, основният проблем в моя бродерия, както казах, е, че тя настръхна от втория ред протича гладко и спря изобщо навежда някои странни зловещ купол. На гладкостта на бродерия, както разбрах, се влияе от три неща:

1 Гладкост мъниста.
2. тема (трябва да използвате конци (Dacron, найлон), а не на линията нишките)
3. шев плътност, което означава, че редовете бод не трябва поставя в непосредствена близост един до друг и на малко разстояние (буквално 1 mm) един от друг. Разстоянието между редовете на мъниста трябва да бъде малко по-забележима, но това е просто трябва да има! Не се страхувайте, че фондацията ще разгледа, е почти незабележимо, особено ако тя е правилния цвят;) Също така в никакъв случай не е нужно много, за да дръпне бродерия или бродирани серия, това също може да се деформират бродерията, което трябва да се направи лесна стъпка, но не хаотично и не стегнат (всичко това идва с опита, надявам се). И всеки бод трябва да е равна на дължината на мъниста, или да е малко повече, но във всеки случай не по-малко. Така че, се развива добре око - и вие ще бъдете щастливи.

И още един такъв момент. Има два начина да бродират.
Първо - това е първата, която приложи и шият на основните елементи на модела на продукта и линия, и след това попълнете празните мъниста.
Вторият - модел разкрасявам постепенно, стъпка по стъпка.

Какъв начин да се избере - зависи от идеята и планирано модел. Във всеки от методите има своя чар. Въпреки, че за първи бродерия, аз вероятно бих препоръчал втория метод, т.е.. Да. Когато за първи път без опит не винаги е възможно да се предскаже точно определен брой редове и след това може да има пропуски, които ще имат за какво да запълни.

Други технически акценти забележителен цитирани в майсторски класове, които са лесно да се намери на нашия панаир и майстори в мрежата.

Моят собствен сага започва с медальон с бутон, който не работи, а след това се трансформира в една гривна, която отново не се оказа -това факт, че всички настръхнали арки и купол. В края на краищата аз купих апартамент мънисто на govlita (което е по-дебел от бутоните, но това не е много удобно, защото имаше над нормата, не плоска основа) и това е резултат най-накрая бродирани напълно завършена първата си медальон :) И това, което искрено пожелавам.

Така че в заключение, най-важното - не се страхувайте, няма да работи! Опитайте, за първи път - всичко е трудно, най-важното - не се отказвайте и отидете до вратата, а след това всичко ще бъде! На добър час!

Ключови думи