Правила засаждане и грижи за дома мандарина

Как да се грижи за домакинството мандарини
Завод този екзотичен плод в дома на перваза на прозореца за мнозина това изглежда невъзможна задача. Бяхме постоянно се страхувам, че в семейството на цитрусови изисква уникална грижа, че ще поеме всички на нашето време и финанси. Всъщност, за някои от тези растения изисква внимателно наблюдение, но мандарин не е особено загрижен. Този плод е много непретенциозен и достатъчно издръжлив за нашия климат. Ето защо, след като прочетете тази статия, изберете най-добрият начин за вас да се култивира и смело пристъпи към площадката на чужбина плодове. Но как да си изберете и да растат от костен Mandarin у дома, ще обясним по-долу.Избор на място за Mandarin

Ако все пак решите да расте мандарина, първата стъпка е да се избере място за вечнозелено дърво. Стая Mandarin може да расте както на перваза на прозореца, а на балкона. Към днешна дата, животновъди са се оттеглили много джуджета растения, но също така и обичайните мандаринови дървета могат да се дават желаната форма.

Ще бъде интересно да прочетете за отглеждане на лимоново и каламондин у дома.

А място за засаждане на дърво къща, също избран като в градината. Районът трябва да бъде добре осветено с малко излагане на пряка слънчева светлина. При слаба осветеност Mandarin бавно расте и може да не цъфти. Следователно, за да растат мандарина, изберете южната част на сградата, но така, че по обяд на дървото може да бъде малко по-pritenit.

Как да се грижи за домакинството мандарини

температура

Съдържание на място за Tangerine необходимо да се поддържа определена температура. През лятото оптимална топлинни характеристики, когато се отглежда дърво трябва да бъде 20. + 25 ° С Когато растението започва да цветни пъпки за да изглежда желателно да ги предупреди от падане цветя понижаващи температури не по-високи от 20 ° С

През зимата, за да се подобри бъдещето на цъфтежа цитрусови мандарини са по-добре ляв без много движение. Температурата по време на зимния период съдържанието може да варира от 5 ° С до 10 ° С Наблюдавайки тези температурни условия, можете да отгледате мандарина от костите у дома лесно.

Порасна мандарини, можете не само на закрито, но също така и на открито.

Осветление мандарина е много важен момент в своето развитие. В слаба светлина, дърво изостава в развитието и е налице повишен риск от скромен разцвет. През лятото на младия мандарин постепенно може да се постави на открито, така че растението е постепенно привикване към околната среда. Но по обяд, ще трябва да го скрие от пряка слънчева светлина.

През зимата, когато дневната светлина е доста кратко, е необходимо да се постави мандарина на най-ярката място в стаята. Това се случва, че младите дървета не могат да имат достатъчно осветление. Тук идват да fitolamp за помощ, която се завинтва в обикновена настолна лампа или полилей. Старт подчертае мандарин трябва да става постепенно. друго в Давайки тласък на продължителността на дневната светлина растение може да загуби листа.

Как да се грижи за домакинството мандарини

Важно! Mandarin не трябва да обградят отровни растения. Ако е налична на вашия перваза на прозореца, да ги премести далеч от tsytrusovogo растения.

влажност на въздуха

Mandarin не понася сух въздух. Ето защо, за да се поддържа достатъчна влажност препоръчва да се сложи около резервоара за вода резервоар. С увеличаване на температурата, растението е необходимо допълнително да се хидратира, понякога по няколко пъти на ден. През зимата, най-добре е да се прилагат на спрея, но само като почвата изсъхне.

съдове или контейнери за разтоварване Избор

Съдове за Tangerine кацане препоръчва да се избере въз основа на размера му. Не забравяйте, че за най-добър растеж дървета е необходимо да се пресаждат всяка година. Не избирайте просто една голяма саксия, защото твърде много място може да доведе до загниване на корените.

Най-добрите контейнерите за Mandarin са малки дървени кутии или саксии са изработени от естествени материали. При засаждане се уверете, че с добър дренаж. Тази роля е перфектно камъчета, разширени глина, останките от ракетата на керамични съдове и дори пяна. Mandarin не обича застой влага в почвата, което може да доведе и до кореново гниене.

Как да се грижи за домакинството мандарини


Важно! Всяка седмица, да се запознаят на леторастите, както и от дървени трупи и дървесни листове за инфекция от бактерии или паразити.

Основанието за Mandarin

Както и когато се отглеждат на открито място, стая мандарина не като кисела почва. Затова избора на готова смес за засаждане в магазина, обърнете внимание на киселинността на субстрата.

Ако нямате доверие на закупените субстрати могат да се подготвят почвата за засаждане. За да направите това, вземете тревата и земята листа, река измива пясъка и малко дървесна пепел. Наблюдава съотношението 1: 1: 0.5. От тези компоненти се получава лека, дишаща добра почва, която е толкова любители на мандарин.

Засаждане, размножаване и трансплантиране мандарина

С домашно отглежданите цитрусови мандарина, има няколко начина на неговото размножаване: резници, присаждане и най-популярният начин за дата - на костите. Но как да се засаждат и отглеждат мандарини от камък, за да фиданка донесе резултати?

Как да се грижи за домакинството мандарини

На първо място, трябва да разберат, че когато се използва този метод, резултатът може да се очаква не по-рано от шест години. Още по-сложен начин на размножаване - изрезки, както когато се използва за отглеждането на мандарин у дома Оказва се, много рядко.

В същото време, един от най-доказаните възможности счита присаждане мандарина. Къщата му е присаден на разсад от портокал, лимон или грейпфрут. В допълнение, много производители се интересуват от разраства като мандарин? Това цитрусови дървета е много издръжлив и с дължимата грижа ще живее в продължение на повече от тридесет години.

Корените на мандарина активно нараства всяка година, заради това, което растението изисква годишен трансплантация. След 5-6 години се присаждат по-рядко - веднъж на всеки две години. Пресаждане трябва да се извършва през пролетта, преди активната растежа на корените, като всеки път, избран ваза или саксия малко по-голям, отколкото предишната. Най-добър за мандарин да бъде метод за спиране на трансплантация: опитайте се да не се унищожи земята кома формира.

Важно! Напояване на корените на растенията не могат. Само когато инфекцията е позволено изплакване.

Вегетативен метод възпроизвеждане

Както споменахме по-горе, размножаване Mandarin у дома, с помощта на обичайните за засаждане резници - е практически невъзможно. Следователно, за да растат по-плодни дръвчета, изрезки мандарина, присаден върху всякакви други цитрусови растения.

Това ще изисква един храст на възраст от една до две години между и дебне да изберете сортове мандарини. Вземете цитрусови разсад и на разстояние от 10 см над земята направи Т-образен разрез. След това леко смачкване на върха на ножа, може да получи канал, в който е подрязана ни.

След това трябва да намажете градина терена между осветената и назад PVC лента или лепенка. След мандарин ваксинации, трябва да ги постави в оранжерия или капак с найлонова торбичка. Излъчването може да бъде веднъж дневно, гледане, за да видите, ако окото след ваксинация се появи.

Обикновено присаден фиданка през месеца, а след това на парникови чиста, и изолирбанд отслабват. След създаването на челното съпротивление на филма могат да бъдат напълно елиминирани. Отглеждане мандарин така метода на отглеждане, имате всички шансове да получат сладки и сочни плодове.

Знаете ли, че? За по-добър растеж на мандарина, ежедневно се напръсква оставя с топла вода от пръскачка.

метод на семена

Най-лесният начин е да расте мандарина - сложи костите, а това, което вече знаете. Ето защо, преди купи някои плодове, които са били съхранявани правилно, без замръзване и пряка слънчева светлина, и изберете от тях десетина кости. След това изплакнете обилно с течаща вода и поставете върху перваза на прозореца или друга плоска повърхност да изсъхне.

Когато семената са сухи, те трябва да се накиснат за по-нататъшно кълняемост: вземете памучна кърпа и увийте в костите й. В рамките на няколко дни, на плата трябва да е влажна, но не и да плува във водата.

След семената набъбват и започват да пробие черупката издънки могат да бъдат трансплантирани на тяхното предварително подготвената почва. След като се засади семена и фиданки мандарина е малко по-голямо, то трябва да бъде трансплантиран в обем контейнер на около 4 литра.

Важно! Не забравяйте да отнеме няколко зърна за засаждане, като част от мандарина на семена обикновено не се повишава.

грижа за растенията

Ако нямате повече въпроси за това как да се засадят мандарин, а след това остава само да му осигури подходящи грижи и изчакайте, докато ароматно плодове. За добър растеж на дървото не забравяйте има достатъчно влага през лятото. Нека по-лека, но pritenyayut на слънце, тъй като мандарина на листа лесно да се изгорите.

Някои разновидности на саксийни мандарина могат да цъфтят до една година, но за да ги предоставят удобна височина, да откъсне повечето от цветя и яйчниците. Ако не искате да дадете на дървото мандарина специален вид, е необходимо само да се отстрани сушени или високо издигната клонове.

В процеса на култивиране на мандарина то може да повлияе на различни заболявания и вредители.

поливане мандарина

С идването на пролетта, трябва да се полива обилно мандарин, намокряне на цялата земя кома и ако правилно Construct дренажна система, задържането на вода, не е и няма да навреди на растението. В особено горещите дни, вода дървото, душове с топла и в подготовка за зимата, през есента, поливането трябва да се намали. Когато се отглежда в топло помещение, поливане него като сушене на горния почвен слой.

Как да се грижи за домакинството мандарини

Знаете ли, че? Ако листата на дървото започват да се свиват, което означава липса на влага в почвата.

дресинг

Всички торове и храна за мандарин, е желателно да се направи след поливане. През лятото на дървото изисква тор веднъж на всеки две седмици, но с настъпването на есента - веднъж месечно. Един добър превръзка за мандарина дърво - разреден крава тор.

Можете също така да се комбинират различни минерални торове. въпреки че във всяка градина магазин можете лесно да купуват готови специални препарати. За да се увеличи плодните съществува метод на хранене като "риба ухо": безсолно четвърт кг риба, варени в продължение на половин час в два литра вода, след това се прибавя студена вода, филтрира се и се използва в комбинация с тора.

Как да се грижи за домакинството мандарини

След тези прости манипулации южната си дърво не само ще зарадва външния им вид, но ще започне да донесе вкусни плодове. Съгласен съм, че много по-интересно да се сложи на масата на Нова година, отглеждани в домашни мандарини, които несъмнено изненада всички гости, които са дошли при вас.