Полиране на фаровете на кола с ръцете си у дома

Чист, ясен и гладък вид на автомобилно стъкло дава колата приличен и го прави много по-привлекателна. Въпреки това, без значение колко се грижат за тях собствениците на машини. в услуга на очила все още се появяват микроскопични драскотини. Причината за образуването им е обикновен пясък въвеждане на разликата между стъклени чистачките и смоли, и между повърхността на стъклени намалява и уплътненията на странична врата.


Когато чистачките и понижаващи стъклена врата пясък като абразив, оставя на повърхността на малки драскотини, които увреждат прозрачността на стъкло. Пране и почистване на парцали, в такива случаи не помагат. Освен това, избърсване сух груба тъкан може да доведе до увеличаване на останалото количество от микро-драскотини по повърхността на пясъчните частици.

Как да се полира лампите в дома

Разликата е видима с невъоръжено око

Ако забележите, че фаровете осветяват пътя става по-лошо, не бързайте да смените лампата. Първото нещо, което да погледнете стъклото на капака. Малките камъни и пясък полет на неговата повърхност, особено при шофиране с висока скорост, неизбежно оставят следи в мръсотия, която попада и образува замъглено стъкло.

В резултат на това светлини излъчват никаква обективна светлинен поток, и безформения място на светлината, която осветява пътя е лошо. През нощта, драскотините върху предното стъкло пречупват светлината изход от насрещното колите и образуват подсветка, която ще блокира вашата видимост на пътя и пространството пред движещ се автомобил. Драскотини малка дълбочина могат да бъдат елиминирани. Обикновено полиран оптика и предното стъкло може да се върне към първоначалния си вид.

Как да се полира фаровете на

За да изпълните правилно полиране на оптика със собствените си ръце, ние трябва да помним, че когато шлайфане стъклото отстранен повърхността защитен слой. Без защитен слой повърхността на стъклото ще продължи кратко време и бързо става мътна. Така че след полиране на стъкло, е необходимо да се покрива с прозрачен защитен лак. Лакът предпазва стъклото от последиците от пясък и малки камъни.

Като защитен лак се нанася прозрачен акрил. Той прилага към полирано стъкло двоен слой. технология лаково покритие има своите странности: тя трябва да се прилага спретнати движи отгоре надолу, не позволява на изтекла. Предложенията не са направени умишлено, но без да спира да се боя не са имали време да изсъхне. Тази технология защитава прилагането на прозрачен слой гарантира дълъг живот осветителни тела.

Процесът на покритие трябва да се осигури максимално производство чистота, по-за лакирана повърхност не прах или отломки. Лакиране, както и фарове и полиране може да се направи у дома сами по себе си или под наблюдението на опитен другар веднага след полиране.

Подготовка за работа

За да се подготви правилно за работата, на първо място, те трябва да бъдат почистени и избършете със суха кърпа оптик. След това трябва да се придържаме лентата към прилежащите площи на превозното средство, така че да не се повреди боята на елементите на тялото. Полиране на фарове направени, без да ги демонтаж директно върху колата. Премахване произвежда само в случаите, когато е необходимо вътрешно полиране.Как да се полира лампите в дома

Фаро се да поставите над, така че да не се повреди полирането

Защита на уплътнителни ластиците трябва да бъде задължително, тъй като те са лесно унищожени под влиянието на абразивни или полиращи агент. Свободно замърсяване почистват със специални почистващи препарати или коли от оцетен разтвор. Оцет може да бъде разтворен в обикновена вода или други детергенти.

Съвременните автомобили имат пластмасови прозорци на полиране фарове, които не изискват използването на скъпи пасти, съдържащи диамантен прах. Пластмасови прозорци могат да се полират по различни начини. Тези традиционни методи, като например:

  • изстъргва бръснач;
  • GOI полиране паста или прах зъб;
  • готвене в масло, или горят пламъка.

остаряла. Днес има по-сложни начини за в рамките на няколко минути път с изгладени "фарове. Работа може да се извърши ръчно или с помощта на електрически инструмент смилане.

Първият начин - смилане с "Abralona"

Abralon представлява кръговете с различни абразивни зърна слой върху дебел плат с велкро пяна възглавница и за закрепване на шлайфмашината. За окончателно полиране може да бъде всеки восък, подобен на 3М. В допълнение, с необходимата структура мек парцал и изграждане самозалепваща се лента за защита на части, които около фаровете.

Този комплект за възстановяване ще струва по-малко от $ 20, но това ще бъде достатъчно, за да поправи десетки стъклени и пластмасови шайби. Сандер Application значително ускоряване на процеса на възстановяване, но може да направи един ръчен режим на работа, когато това е необходимо, за да се полира на малка площ. Тази технология е особено полезен за собствениците на скъпи коли са свикнали да правят всичко със собствените си ръце.

Първоначалната грубо смилане се извършва чрез кръгове "Abralon-600", които трябва да се навлажни преди употреба, за да се увеличи ефективността и да се намали образуването на прах. В резултат на смилане е необходимо да се постигне еднакво матирана повърхност на стъклото. Освен това, повърхността на стъклото трябва да се промива с вода и смилане с повторение Abralon-1000.

Как да се полира лампите в дома

Полиране използвайки шлайф

Мелница може да бъде заменена с електрическа бормашина с регулиране на скоростта. За това трябва да закупи специален диск дюза монтаж шлифовъчни и лигавицата съгласно кръга. Диаметър стандартен диапазон е 18 см. Затварящи кръгове дюза също произвежда Velcro. След края на смилане на стъклото трябва да се промива с вода и се изтрие с влажна кърпа. Изцеждане мека кърпа или parrolon малко лак, е необходимо да се направи финалната полиращи фаровете на.

Вторият метод - възстановяването със специален комплект ремонт от 3M за фарове

Как да се полира лампите в дома

Популярна набор от полиране от 3M

Комплектът съдържа набор от дискове за шлифоване и полиране на различен размер на зърното, полиране паста и устройство за монтаж обиколки. Работата се извършва в следната последователност:

  • в близост до повърхността на фар затваря специално лента от 3M комплект. Това се прави, за да се предотврати повреда, като крилата по време на полиране;
  • произвежда последователност на смилане при използване дискове и поставете приложения комплект. За извършване на работата изисква електрическа бормашина или ъглошлайф и диспенсър за вода. Подробните инструкции, се прилага по отношение на набор от оборудване;
  • Възстановяване дейността оптика от втория метод отнема 40-60 минути.

Третият начин - фарове полирани ръчно без електроуреди

Обща оценка 5.00