Арменски Лаваш - рецепта у дома

Както питка във фурната
Веднъж се случи така, че тези национални кавказки питки плътно преплетени в нашата история деликатеси, а понякога и без тях, тъй като без ръце. Те имат много приложения в областта на кулинарното смисъл, така че нищо лошо ще изследва рецептата с подробни снимки, как да се подготвят арменски Лаваш у дома. По принцип, определен за днес кулинарна задача е много лесно, защото за печене безквасен хляб се изисква най-малко за най-прости и достъпни компоненти.Пита тесто за хляб се прави в арменски точно същата като на състава за дебел Грузия Лаваш tandyr - на брашно, сол и вода.

Но навиване торти и сладкиши - то е истинско изкуство. Традиционна разтягане тест се извършва ръчно чрез обръщане на тестото от страна на страна по протежение на джантата и след опъване най-тънкия слой върху специална подложка.

Арменски Лаваш без мая във фурната

Както питка във фурната

съставки

Как да се готви арменската питка във фурната

Класическата рецепта на тънък арменски Лаваш не включва мая или сода, или млечна киселина на основата, така че ще се придържа към същия принцип като у дома си, като се използват само най-необходимите компоненти и патентована технология zamesa.Tolko за да можем да се подготви основата за shawarma правилно. Заслужава да се отбележи, че хлябът питка във фурната Оказва се, суха, така че в нашата кухня е допълнителна стъпка - омекване питки.

 1. Брашно се пресява през фино сито, и вода на рецептата в хладилник, след това се изсипва течността в басейна и постепенно се въвежда на порции брашно, смесване на състав дървена шпатула.
 2. Веднага след като тестото ще бъде много гъста, извадете го на масата и се месят на ръка, докато тя е еластична състояние. Сега тестото се покрива с фолио и се оставя за 20 минути, за да се изолират глутен и структура тесто се превърна мека и пластмаса.
 3. След третия час, поръсете още брашно на масата (от това, което е в ляво) и месят тестото отново, и след това отново да приключи филма за още 20 минути.
 4. След този период, което правим завърши партидата, отново се поръсва с брашно на масата и Разделете тестото на две равни парчета с размерите на топка за тенис.
 5. Едно парче ролка до много тънък слой от размера на тиган, останалите зърна запазват изпитваната тъкан не zavetrelis.
 6. Разточете торта кораба във фурната, предварително загрята до 200 ° С в продължение на няколко минути. Трябва да се уверите, че хлябът ЗДДФЛ не се изгаря. И неговата готовност да се определи за печене на сладкиши изпъкнали части.
 7. Готов питка се изважда от фурната, водата смазва с 2 страни и капак кърпа, за да станат меки.


По този начин всички пекат PITAS, да ги овлажнява и да добавите до купчината. След тортите вече не са крехки, добавете ги и ги сложете в найлонова торбичка, в която най-накрая ще бъде гъвкава и еластична структура.

Арменски Лаваш Thin: рецептата в тиган

Agility някои готвачи, ентусиасти понякога поразителни в своята простота и ефективност. При липса на традиционна фурна арменски хлебари често правят питка у дома на дебелостенни метални тръби с голям диаметър, в подкрепа на горещ огън наскоро се появи вътре цилиндрична пещ.

Като опция може страната да преживее такъв метод, обаче, нека да практикуват това, докато пита за обикновените битови тигани, използвайки оригиналната рецепта е супер гъвкав тест на вряща вода.

съставки

 • Висока степен пшенично брашно - 650-700 гр;
 • Внезапното вряща вода - 250 мл;
 • Rock солта - половин чаена лъжичка.

Както питка във фурната

Как да се пекат арменски Лаваш на тиган

 1. Пресято брашно, разбърква се със сол и да направи средата на отвора за брашно хълм, където се излива само преварена вода.
 2. Веднага активно лъжица, смесете брашното с водата и тестото се движи свободно и малко хладно, продължава да се месят много мека и пластична маса с ръцете си.
 3. Тестото в кипяща вода просто стряскащо tyanuchee, и това може да се навива дори по отношение на прозрачността, но нека не се прекалява и да се съсредоточи върху формирането на 2 мм дебелина и с диаметър на съда, което е планирано да се правеше торти.
 4. Пече пита От двете страни при средна температура режим буквално в продължение на 2 минути от всяка страна. Готов PITAS овлажняват, поръсване с вода или покриване с влажна кърпа.

Можете да се научи да готви дълго време арменски Лаваш по традиционния начин, но това е по-лесно и по-бързо да овладеят техники за печене торти у дома във фурната или тиган и се насладите на чистия благоуханен хляба по всяко време.