Полиране на фаровете на кола с ръцете си, както и това, което го направи

Новият автомобил е поразителен е идеално прозрачни фарове, които дават ярка, приличен. Но независимо от качеството на грижа и внимателна работа, стъклени фарове повредени абразивни като пясък и малки предмети при шофиране с висока скорост. Микроскопското пукнатината се намалява постепенно прозрачност на стъклото, и не е възможно да се възстанови плата избърсване и измиване, груби и сух избърсване кърпа допълнително увеличава щетите. В резултат на това светлини започват да осветява пътя е лошо.Как да се полира лампите в дома

Някои собственици на автомобили предпочитат да купуват нови очила или светлини, които струват доста съществени. Други са самостоятелно полиране се извършва, след като прекара един определен период от време, но за да се спестят пари.

Защо трябва да се полира фаровете

Карам колата през нощта или при лоша видимост с лоши работни фарове го прави неудобно и опасно. Ако забележите, че по-лошо започваха фарове осветяват пътя, не смяна на лампата веднага, тъй като често е причината за това е, стъкло, лошо пропусната светлина се дължи на големия брой малки драскотини, предаването на стъкло светлина може да бъде намалена до 30%.

Как да се полира лампите в дома
На Prokrossover можете да научите за това, което се измерва въртящ момент на автомобила и как това се отразява на динамиката.

Как да с луфтомер и ЗЗК за това, което е - виж тук.

Как да се полира фаровете със собствените си ръце

Полиране гама - е процес на пречистване на стъклената повърхност с множество малки чипове и драскотини, където topsheet материал се отстранява, при което се елиминират увреждане. За се изисква тази специална литература и специални инструменти, работата се извършва много лесно сами у дома. Стандартен комплект за полиране се състои от следните елементи:

 1. Sander.
 2. Абразивно полиране състав.
 3. Материали за защита на съседните части.
 4. Самозалепваща лента.
 5. Специален шампоан.
 6. Защитен лак, за определяне на резултат.
 1. Набор от абразивни дискове и държач за тях.
 2. Абразивен паста.
 3. полиране пяна.
 4. Самозалепваща лента.

Подстригване комплекти до минимум да не бъде, така че да не бъдат разочаровани от резултатите, въпреки че някои опитни майстори са в състояние да си свършат работата, без полиране съединения, с помощта на шлайф и прикачени файлове с шкурка. Преди да се започне подготовката за процедурата, е необходимо да се помисли, че по отношение на стойността на пълната гама от смилане може да се сравни с цената на фарове за автомобили евтини.

Как да се полира лампите в дома

Параметри полиране на стъкло и пластмаса

Материалът, от който е направена прозрачни странични светлини могат да бъдат пластмасови или стъклени. Стъкло - твърд и чуплив материал, на която дълбоко разцепване елиминира шлайфане е вероятно да се провалят. За такива случаи има специални комплекти, но цената им го прави по-изгодно да купуват нови светлини.

Пластмасови поради мекота бързо изтриват, преминавайки в облачно. Полиране на пластмасови фарове на превозното средство с ръцете си могат да се извършват много по-често, той трябва да се има предвид, че този материал не търпи влиянието на топлина. Тази функция е необходимо да се вземат предвид преди започване на работа, тъй като повечето от лакове са ефективни само при висока скорост шлифовъчни, че значително се затопля повърхността.

Как да се полира лампите в дома

полиране етапи

При използване на мелница, последователност на полиране стъкло фарове, както следва:

 1. Повърхността се почиства автомобил шампоан, след което се изтрива суха естествена тъкан.
 2. Всички зони, граничещи светлината на прожекторите, залепени върху самозалепваща лента.
 3. Оценен степен дълбочина на щети. С дълбоки драскотини (придържам нокът), използвани P180 абразивна ролка на достатъчно малки лезии P320.
 4. Контролът върху оборота - процедура, в която най-важното за възстановяване на повърхността. Препоръчително е да се поддържа в рамките на 600-100 об / мин. На едно място не може да се задържи за полиране не се върна смесена.
 5. След отстраняване на сериозните дефекти на, преминете към следващата стъпка, като се използват абразивни значително по-малък - от P600, за да P320 и P1500, P3000 и дори. В края на всеки етап се контролира от еднообразието на повърхността. Завършване на крайния полиране абразив, трябва да отговарят напълно прозрачни фарове.
 6. Закопчаване резултат от прилагането на лак. В процеса на боядисване технология трябва изцяло да се съобрази с препоръките на производителя.
 7. Изисква се за изсушаване на лак час, но за защита на стъкло светлините от излагане на околната среда, необходима за 24 часа.


Какво да търсите

При изготвянето на полиране фарове, е необходимо да се има предвид следните характеристики:

 1. За избор на песъчинки от шкурка или смилане камък решаващ фактор е степента на увреждане на стъклени светлини. Твърде дълбоки драскотини започват с обяснения, P600, и постепенно да преминат към R4000. Шкурка или кръг са избрани така, че смес с вода. Всички абразиви в смилане непременно навлажнени. При прехода към по-фини абразивни стъкло задължително чиста.
 2. Благодарение на широката гама от абразивни пасти, всяка марка е присъщо на собствен полиране технология. Ето защо, при закупуване на средства за всеки водач проучване за марката и взети предвид всички характеристики.
 3. В отсъствието на шлайф, полиране фарове произвеждат ръчно, което усложнява задачата. Но с този метод, резултат на обработка не по-малко качество, въпреки че след всички шлифовъчни светлини за прозрачност възстановени до нивото от 80% в сравнение с нов.
 4. При работа с шлайфмашина силно я притисна към Не се препоръчва повърхността. Въртене въртене скорост диапазон проявяват предварително и следи температурата на повърхността. Прегряването води до пластмаса мътност в материала, което е невъзможно да се отстрани от нищо.

Полиране стъклени фарове не използва конвенционални лакове и твърди смеси - диамантени пасти.

Самостоятелно Полиране на фарове изисква задължително изпълнение на всички технологични изисквания и правила, като се има предвид естеството на нараняванията и разполага полирани материали. Покажи търпение и точност, много шофьори са получили от старите прозрачни лещи почти нови. И въпреки, че идеалът за връщане прожектор е практически невъзможно полиране прозрачност, в резултат на 80% от новите фарове е много подходяща за успешното използване на продукта през следващите две години.

Популярни кросоувъри

Acura кросоувъри
Audi кросоувъри
BMW кросоувъри
кросоувъри Cadillac
Chevrolet кросоувъри
кросоувъри Chery
кросоувъри Citroen
кросоувър Dodge
Ford кросоувъри
Honda кросоувъри
кросоувъри на Infiniti
кросоувър Jeep
Hyundai кросоувъри
кросоувъри Kia
Lexus кросоувъри
кросоувъри Lada
Кросоувър Land Rover
Mazda кросоувъри
кросоувъри Mercedes
Мини кросоувър
кросоувъри Mitsubishi
Nissan кросоувъри
кросоувъри Porshe
кросоувър Peugeot
кросоувър Opel
кросоувъри Renault
Кросоувъри Ssang Yong
кросоувъри Skoda
Subaru кросоувъри
кросоувър Suzuki
Toyota кросоувъри
кросоувъри Volkswagen
Volvo кросоувъри

Избор на кросоувър

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Оценки кросоувъри

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома