Полиране на фарове със собствените си ръце у дома

Как да се полира лампите в дома

Колата отдавна е престанало да бъде луксозна стока, както и за всеки един от нас е доста запознат автомобил. Единственото нещо, което не се променя - той е неспокоен и много внимателни към него от собственика на колата. Ето защо, за да се решат проблемите в работата си, ние винаги се обърна към професионалисти, въпреки някои проблеми, всеки от нас може да реши сама. Така че, преди да замените фаровете, опитайте се да ги полира без участието на външна помощ.Не забравяйте, че в този момент в специализираните магазини предлагат разнообразен избор от инструменти за полиране на оптика. Ето защо, за да изберете най-добрият вариант в мазето, и експлоатацията на такива съоръжения винаги добре. Основното нещо - много внимателен подход към избора си внимателно проверка на качеството. Особено ефективни средства за такава пластмаса, на която всички драскотини са полирани. Това, че те толкова често разваля естетичния вид на превозното средство.

Основните причини за потъмняване на фаровете, и техните решения

Особено важно при оценката на качеството на фара е външна и вътрешна прозрачност, което се влошава с течение на времето се дължи на пожълтяване на лещата. Ето защо, повечето съвременни производители почти напълно изоставени използването на конвенционалните светлини и включени в специална UV покритие, които имат много по-голяма надеждност и дълготрайност. Това е основната причина за среща с неефективността на фарове, които са се чувствали много шофьори, особено под влияние на мръсотия, пясък и други неблагоприятни условия.

За да се реши този проблем най-подходящото решение ще бъде чист, за да започне възстановяването на вида и качеството светлините първични. Това е един уникален и много ефективен начин за почистване на обектива с помощта на специален материал. За да ги намерите, можете да по всяко магазин за авточасти в града ви.

Как да се полира лампите в дома

Благодарение на ръцете си, можете да спестите доста голяма сума пари, а самият процес е много проста и не отнема много време. Разбира се, трябва да се предплащат в момента на задълбочено проучване на лидерството, но след известно време ще бъде в състояние да върши цялата работа на професионално ниво. В този случай, няма да има нужда да се харчат пари от семейния бюджет за закупуване на специален инструмент, защото това просто не е необходимо. Всички работи ще отнеме само няколко минути, и то може да работи в нормален гараж.

Характеристика полиране фарове от пластмаса

За да се полират фаровете на колата с ръцете си като у дома си, можете да използвате две ефективни начини. Метод едно: да избере и купи за себе си специална химическа обработка, използването на което ще намали полиране време. Именно този метод трябва да изберете тези, които са твърде ограничени във времето, както и използването на специални инструменти е много по-лесно, отколкото на втория метод. Това е използването на смилане пластмасов материал мокър. Този вариант се счита за най-доброто, на практика дава възможност за много по-впечатляващи резултати. Използване на пластмасов материал ще бъде най-оптимален за фарове, които са в лошо състояние.

Метод гама № 1. Полиране с абразивен вещество

1) Внимателно проучване на степента на увреждане.

За да направите това, трябва да се определи вредата от оптика от вътрешната и външната страна. След това премахнете и да направи почистване на фаровете. По този начин, в случай на влага във вътрешността на лампата трябва задължително да я оттегли и подсушете.

Разбира се, светлините с високи нива на увреждане се нуждаят от много повече работа, а някои от елементите, които трябва да бъдат изцяло заменени.

2) Внимателно почистите.

Това е особено важно за обективи с наличие на лезии от външната страна. Само тогава можете да преминете към следващата стъпка.

3) Не забравяйте за вашата безопасност!

Не забравяйте, че трябва да много внимателно следи за изпълнението на всички мерки за безопасност, и следвайте инструкциите възможно най-точно! Също така, никога не трябва да се използват абразиви за полиране прозорците на колата и неговите гумирани пластмасовите части в черно. В резултат на това, можете да получите бяло покритие, което просто не може да премахне подръчни материали.

4) крайната фаза.

За по-нататъшна работа имате нужда от специален восък за автомобили, но не забравяйте да си купите висококачествени силиконови уплътнители или паста. Това е благодарение на тях ще можете да усъвършенства обектива, да ги върне в началната степен на прозрачност.Метод № 2. Полиране гама шкурка у дома

Използване на специални комплекти можете да извършвате полиране ръцете си възможно най-бързо и точно. За да направите това, ще трябва предварително да покупка на качеството шкурка, монтажна лента, и сапунена вода. След изготвяне на цялата необходима, можете да отидете на работа.

1) Защита на фаровете.

За да се защити от каросерията на автомобила си, което трябва да се използва конвенционален монтаж лента. Но използването на самозалепващи се ленти трябва да бъде изоставена, в противен случай това може да причини повреда или пълно унищожаване на боята на колата.

След това поръсете върху фаровете Специална течност, която е предназначена за обектива (можете да използвате един прост инструмент за измиване на прозорци). След това просто се измие прожектор кърпа или салфетка, за да бъдат сигурни, да се почистват.

3) полиране пластмасови шайби.

На този етап ще трябва да се прилага за нокти фарове с обикновена гъба. След това започнете да използвате шкурка. Не забравяйте, че "nazhdachki" зърнистост зависи от нивото на замърсяване на фаровете. Сгънете хартията, така че използването му е най-удобно за вас. Намокрете в сапунена вода и да започнете да шофирате по повърхността на светлините.

Как да се полира лампите в дома

Бъдете с максимална грижа и прецизност чрез разпределяне на натиска на ръцете равномерно повърхността на обектива. Желателно е да не се докосват цветни обекти върху превозното средство, също така не забравяйте да периодично намокрете хартията в разтвора.

4) Почистване след етапа на смилане.

След това са необходими за постепенно намаляване на влакното на хартия, за да премахнете за постоянно всички драскотини. И всички останки, винаги можете да отмие с обичайната сапун решение.

5) Използвайте специален восък.

Сега е време да се вземе за нокти, купили по-рано в специализиран магазин за авточасти. Този етап ще се нуждаете от нова гъба, чрез които, както и ще се прилага инструмента. Не забравяйте, че трябва да започнете да полиране само след резултатите от всички предварителни стъпки, които напълно удовлетворени. Ако все още не са достигнали най-високото възможно качество на лечение, трябва да бъде няколко пъти, за да извършват всички стъпки, които са описани по-горе.

Също така не забравяйте, след прилагането на специални инструменти за полиране, за да му дам малко се накисва гъбата, той ще стане по-ефективно полиране. Само тогава можете да внимателно да се прилага за цялата площ на повърхността на лещата.

6) Внимателно проверете резултатите от тяхната работа.

Не забравяйте, че на този етап е не по-малко важно от предишните! Резултатът от работата ви може да се счита за добра, само когато фаровете отново заблестяха и изглеждат като нови.

Метод 3. Самостоятелно полиране гама Сандер.

Как да се полира лампите в дома

Полиране метод 4, при използване на пластмасови шайби паста за зъби

Като част от по-голямата част на пасти за зъби е силициев диоксид, сода или малки песъчинки. Именно тези съставки и са абразивни вещества, които ще ни помогнат да се полират фаровете.

Как да се полира лампите в дома

Това, което се изисква в допълнение към паста за зъби:
 • гъба
 • обикновена вода;
 • кърпа;
 • ръкавици
 • Полски на дилъра автомобил.
Етап употреба самостоятелно полиране пластмасови фарове паста за зъби:
 1. На първо място бихме изчистите оптиката от прах и мръсотия;
 2. Гъба Нанасяте паста за зъби и кръгови движения покриват повърхността прозрачна пластмаса фар;
 3. Да не се допуска в пастата за зъби върху превозното средство на боя;
 4. По време на кръговото движение на малки драскотини се заместват, след пет минути работа, резултатът става видима с невъоръжено око;
 5. След смилане остатъци изплакнете паста за зъби, вода и суха кърпа светлини;
 6. Лъжите стъпка е да усъвършенства лечението на работната повърхност за придаване на блясък на външния вид оптика.

Как да се полира стъклени лампи у дома

Стъклени фарове полирани почти по същия начин, както и пластмасата. Оптика, изработени от стъкло, създадени специално за нокти с глоба зърно.

Процедура за полиране стъклени фарове с ръцете си:
 1. Основно пране повърхността на фарове от мръсотия, прах и пясък, след това подсушете.
 2. Преди започване на смилане шкурка (песъчинки 1000) трябва да бъде най-малко 10минути накисва във вода. След това внимателно избършете в кръгова светлини за движение.
 3. процеса на полиране самата е най-добре с кърпа на фланела или микрофибър. Освен това, всички стандартно: Нанесете полираща паста върху кърпа и разтъркайте светлината на прожекторите на всеки 10 минути.

Как да се полира лампите в дома

След края на основната фаза на работата трябва да се измие със сапун и вода работна повърхност и внимателно избършете. Фарове ще бъде кристално чиста и ще се върне колата си привлекателна.

Как да се полира лампите в дома
Как да се полира лампите в дома
Как да се полира лампите в дома
Как да се полира лампите в дома
Как да се полира лампите в дома
Как да се полира лампите в дома