петна от боя за пране линолеум, зелен фураж и други тесни места

Балатум - един от най-популярните кориците на пода. Този материал е неизискващ за използване, евтин и изглежда добре. Да се ​​мисли по-малко за ремонт и промяна на покритието, е необходимо да се знае добре, отколкото да се измие балатум на петната, които често се появяват не само в кухнята, но и в цялата къща.ежедневна грижа

Покритието не изисква педантично внимание. Но да се място на балатума не е често срещани, и това беше готино и комфортно в апартамента, мокро почистване е желателно да се правят всеки ден.

 1. През деня по прашния етаж, както и различни видове отпадъци.
 2. Sweep мръсотия метла, въведете кофа с вода, мокро балатум с мека кърпа и го подсушете.
 3. Ако се остави на петната на пода и мръсотията, се разтварят във вода домакинства. сапун и измиване на капака отново.

балатум за скраб

петно ​​измиване на балатума от водата и други замърсяването светлина? Той се доказа като отличен в това ", г-н Правилното". Разтваря се средствата за ОСП в гореща вода и се разбърква. Ще видите пищна пяна. Апартамент веднага обгръща приятен аромат, и след обработка на пода ще бъде и свежест. Основното предимство на този инструмент се счита, че не е необходимо да се изплаква. Когато покритието е сух, той ще бъде идеално чисти, без лепкавост и развод.

Какви видове на замърсяване

Ако задачата е да се измие петната върху линолеум, определи от който те произхождат. Това ще ви помогне да изберете най-подходящия инструмент, който се връща, обхващащ предходната форма. На пода може да се появи:

балатум за скраб

За да не страдат дълго над това как да се премахне петното с балатум, опитайте се да почистите капачето, докато прясно петно. Колкото по-дълго да остане текстът линолеума, толкова по-голяма вероятността от упоритите замърсявания.

Яви на петна линолеум: какво да правя?

 1. Избършете плисък кърпа, докато те са свежи.
 2. Намокрете остатъчни следи от гел за измиване на съдове, разтривайте краищата с малко гъба и изчакайте няколко минути.
 3. След това извадете гел и измиване на пода с вода и сапун.

Когато мазнината трябваше да изсъхне, скраб петна от балатум помощ терпентин. Намокрете парцал и ги започнете да го нежно измиване на пода. След като мазнините се разтвори, прозрачно покритие сапунена вода.

Петна от йод, сок и хранителни оцветители трудно да се премахне белина.

 1. Покупка, се разрежда в съответствие с инструкциите и да въведат, имал време да се изцапаш.
 2. В рамките на 5 минути на желаната реакция ще се случи, и оценките се разтварят.
 3. След това внимателно ще измие пода няколко пъти, за да се отърве от остра миризма.
 4. Задължително, когато се работи с белина, отворете прозорците и сигурна ръцете с ръкавици.

Когато е необходимо да се избере начин за премахване на петна по балатума на маркера или цветни моливи, опитайте обикновен алкохол. Wet памук търкайте петната, и те ще бъдат изтрити.

Друго средство за защита, отколкото да търкам петна от линолеум от детски рисунки и черни ивици - гъба меламин. Необходимо е просто да се овлажнява с вода, леко стиснете и търка замърсената място. Почистване гъби свойства, дължащи се на факта, че тя е направена от меламинова смола. Това вещество има силно абразивни свойства, така че бързо да се справят с замърсяването.

Като скраб Зеленка

Много твърдо покритие е измита с блестящ зелен. По-лесно е да се направи, докато петната не са имали време да изсъхне.

 1. Преди да се заключи, петна по балатума, разтъркайте ги с мека кърпа. Направи го внимателно, като се внимава да не изцапате зелена локва и не се увеличи размерът на марки.
 2. Когато се събира течността от пода, да камфор алкохол или везикули с пероксид. Навлажнете памучен тампон и да започне да изтрие петното.
 3. Руно бързо светне зелено, да го замени с нов. Повторете процедурата, докато Зеленка не да се пере.


балатум за скраб

Лесно и достъпен начин да донесе петното с балатум зелен фураж, - сода и оцет. Щедро изсипете сода и отгоре тънка струйка марка започне налива оцет. Бурни започнат химическа реакция. Получената пяна е "дръпне" Зеленка от покритието. Този метод е абсолютно безопасен за пода, и това може да се повтори толкова дълго, колкото е необходимо, за да се промени цвета на място.

Как да се покаже тесни места

Как да премахнете жълти петна по балатума от замразени восък? Вие ще се притекат на помощ на гореща ютия.

 1. Подгответе малък сегмент от мек дебел плат, сгънете го няколко пъти и го постави на замърсената място.
 2. Поставете ютията отгоре. Постепенно тъканта се затопля, а топлината от това ще се стопи восъка.
 3. Вие ще трябва да се премахне плисък торинския течност и измиване на пода.
 4. По време на работа, става с повишено внимание и да се уверите, че балатума не се нагрява прекалено много. От топлината, което може да отиде лошо.

Ако искате да научите как да премахнете петна по балатума от лентата, използвайте растително масло. Разтрийте ги лепкава място и изплакнете всяка сапунена вода.

Вместо това, маслото може да се използва за почистване на прозорци течност. напръскайте мръсотия, изчакайте няколко минути и почистване на петна с кърпа.

Gum заби лесно извод лед.

 1. Увийте в найлон и да се свързва с няколко кубчета върху петното.
 2. След 5-10 минути, студът ще се отрази.
 3. Вземете един нож, внимателно изстържете дъвка от пода и почистване на балатум с вода.

Marks на ръжда и плесен условия се избелват с лимонов сок. Ако къщата не е цитрусов и се разтварят в 1 литър вода 3 супени лъжици. л. "Белите" и търкат пода е мръсна. По същия начин, с капака отстранява капка кръв.

Как да почистите хронично устойчиви на петна от балатум. Вземете германски агент Mellerud. Той е специално разработен за премахване на мазни вкоренен покритие, закалени комат мръсотия и други петна.

 1. За да се постави за линолеум, разтваря се в 5 литра вода и 2 лъжици препарат накисва течност етаж.
 2. В особено упоритите замърсявания прилага Mellerud чист тънък слой.
 3. Вземете четка с мека четка или кърпа и внимателно почистване на пода му.
 4. След премахване на останките на инструменти с вода.

Това е добър начин за почистване на линолеум от жълтите петна и то да заблести.

Да се ​​отървем от боята

Най-лесният начин за отстраняване на прясна боя. Течен капчиците емайл блот плат, изтриване замърсено място влажна гъба и се обработва със суха кърпа.

 1. От прясно блажна боя, дори и да е време за почистване на плата остават кални петна по пода.
 2. Напълнете ги с олио и изчакайте няколко минути. Съберете остатъците от масло кърпа и грес петно, измийте домакинства от него. сапун.
 3. Ако човек може да види следите от боя все още трябва да се използва "White Spirit". Той бързо се премахва петна от боя.
 4. Използвайте го внимателно и веднага след работа правилно измиване покритие. Балатум не обича излагане на разтворители, бензин, керосин и други агресивни вещества.

Кюрд боя първо трябва внимателно да се остъргват, а след това да се отървете от същия разтворител.

Как да се справят с петна, които не могат да бъдат отстранени

С течение на времето вие ще забележите, розово петно ​​върху линолеум. Какъв вид на замърсяването и защо се появяват?

Най-често това е останалите следи от упорити петна, или в резултат на повишена операция покритие. Теглене на такива петна по балатума не работи. Радикалната може да помогне на метода на покритие. За да го използвате, къщата трябва да се съхраняват останките на желания линолеум.

С помощта на остър нож намали продухва пространство с покритието. Направете го по-плавна линия помощ. Вземете парче от същият пластир на линолеум и да направи подходящ размер. Ръбовете на пластирите лечение шкурка. Той премахва всички груби ръбове. Герб вътрешността на рязане материал специално лепило и попълване на бланки. За да се предотврати гънки шевове promazhte им лепило, наречен "студено заваряване".

Няколко съвета

Докато аз не трябва да се търси отговор на въпроса защо има петна по балатума, следвайте прости правила за грижи.

 1. Покритие опасно всякакъв контакт с груби материали, обаче не обработваме етаж метални четки и стъргалки.
 2. За да се мият етаж се избегне използването на прекалено гореща вода и да се избегне контакт с лака за линолеум оцветители за обувки, червило и алкохолни съединения.
 3. Това стана, след премахването на тези места често се появяват жълти, розови или червени марки, от които е трудно да се отървете от. За да се избегне това, почистете мръсотията, веднага след като се появи.

На всеки няколко месеца, след което полските покрити със специален лак. Техният защитен слой балатум ще попречи на прах, го направи по-прясна боя и да даде блясък.