Пародонтоза при кучетата

Пародонтоза при кучетата
Periodontal заболяване - е един от заболявания на устната кухина. Те могат да страдат всички бозайници, които имат зъби. Пародонта (пародонтални тъкани) се втвърдява много кучета, с животни в напреднала възраст рискът от заболявания рязко се увеличава няколко пъти!Пародонтоза е почти невъзможно да се открие наведнъж, тъй като тя се развива бавно, бавно "набира сила". Тя започва с безвреден (както изглежда на пръв) на плака по зъбите на домашен любимец. От устата му са активно се умножи бактериите, които причиняват възпаление на венците и кървене. Малко плака се втвърдява формира зъбен камък. Този момент е предпоследния етап на развитие. Ако не предприема никакви действия, кучето започва да губи зъби.

Пародонтоза при кучетата

Жълт плака - предвестник на заболявания на зъбите и венците.

Причини за възникване на пародонтоза

  • Неправилното хранене. Най-често, пародонтоза се случва при кучета, които се хранят със суха храна. В този случай, е налице липса на натоварване на зъбите и / или резци и премолари зъбите.
  • остатъците от храна. Поради тази причина е оформен и следващата - появата на бактерии. Фините частици от храна за кучета може да се заклещят между зъбите. Под действието на слюнка и кислород са процеси на гниене и ферментация. Получените бактерии, които започват да се хранят в устната кухина, главно върху вътрешния ръб на събиране на зъбите. Оказва се, плака и пародонтални заболявания започва да се развива.
  • Заболяванията. Е бил болен от нещо, кучето има ниско ниво на имунитет, така че отслабената тялото се съпротивлява, които дойдоха от чужбина заплахи.
  • Липсата на витамини. Предполага съпротива отслабване заболяване.

симптоми на пародонтоза

Първото нещо, което ще намерите в кучето си - много неприятна миризма от устата. Може би това е сигнал, който информира за куче на проблеми с храносмилателната система или метаболизма. Освен това, в бозайник подути венци, кучето става раздразнителен и може да откаже да яде или да се придвижи към нея, но ще има много внимателни, тъй като тя ще се чувстват неудобно.Пародонтоза при кучетата

Кървене на венците като проява на пародонтоза.

Второто нещо, което сте платили вашето внимание - кучето винаги ще тече слюнка, без примеси на кръв, се елиминира. зъбите на кучето си да започнат да падат и залитат.

Какво определя развитието на пародонтоза

Възможно е, че кучето се ражда с този дефект, това е, й чувствителност към пародонтоза, която се предава по наследство. Така, например, често се разболяват кучета декоративни скали - чихуахуа, йоркширски териери.

стил = "дисплей: блок"
данни от реклами, така клиент = "ва-кръчма-6015870235330188"
данни AD-слот = "6850676554"
данни от реклами, така формат = "автоматично">

Засегнати пародонтални и кучета на възраст.

Емпирично доказано, че рискът от оралните заболявания при младите кучета-висока, отколкото в големите. Страдат пародонтоза те са по-тежки от по-големите си колеги, така че за тези животни се нуждаят от повече грижи.

Как за лечение на едно куче от пародонтоза

Тъй като пародонтоза се открива в късните стадии, по това време може да се появи на различни усложнения и лечение на кучето ще има редица начини. Необходимо да се извърши обработка на няколко етапа.

Пародонтоза при кучетата

Стартирана пародонтоза се лекува само в клиниката.

Ако периодонтит появиха в началния етап, е необходимо да се почисти от четка за зъби плака (активен въглен може да се използва). Можете също така да си купите специални гелове, пяна за почистване, които трябва да бъдат закупени от към специализиран магазин - не се скъпя за здраве домашен любимец. Тартар отстранен от ветеринарен лекар.

Смажете кучета възпаление на венците лечебни мехлеми, например, Невен (преди употреба се консултирайте с ветеринарен лекар). Леко докосване на повредени лигавицата на кучето - неудобно движение може да доведе до болки в нея, така че животното ще се измъкнат от ръка - тя не знаеш какво искаш да се лекува.

Ако пародонтозата е достатъчно развит, и бързо се заразяват други зъби, е необходимо да се премахне повредени зъби да поддържа здрави.

Предотвратяване на пародонтоза

  1. Редовни си мият зъбите или куче дъвчете нека си специален пръчка за почистване на устната кухина.
  2. Не позволявайте на вашия домашен любимец играе с твърди предмети, които могат да повредят емайла.
  3. Карайте куче на лекар.

Не забравяйте, че е по-лесно да се предотврати пародонтоза, отколкото да прекарат една дълга и болезнена лечение на зъбите и венците на кучето.

стил = "дисплей: блок"
данни от реклами, така клиент = "ва-кръчма-6015870235330188"
данни AD-слот = "9804142959"
данни от реклами, така формат = "автоматично">