От това, което помага polisorb инструкция за употреба, ревюта, цена и аналози, композиция (прах, т.т.)

Modern неорганична неселективен ентеросорбент основава на пирогенен силициев диоксид - препарат "Polysorb". От това, което помага на лекарството? Лекарството е многофункционален ориентация. Присъща него детоксикация, абсорбиращи и адаптогенни ефекти. Прах "Polisorb" ръководство за употреба предлага да се определят деца и възрастни под формата на суспензия в случай на отравяне, инфекциозни заболявания, алергии.

Polisorb инструкция от това, коетоКаква е основната структура и форма

Производител в инструкциите за медикамента "Polysorb" показва, че основната активна ентеросорбент вещество е колоиден силициев диоксид. Това е присъщо на това по-горе детоксикация и адаптогенни свойства.

Фармакологичната агент фармацевтичен мрежа се освобождава под формата на прах, от който да се подготвят преди получаване на перорална суспензия "Polysorb". Инструкции за употреба (мнения, цена, аналози, обсъдени по-късно в статията) показва, че опаковката на лекарството се извършва в чували или бутилки. Лекарството е аморфен, максималната светлината, с белезникав или синьо оцветяване на прах, с характерна миризма.

Обработени фармакологични ефекти

Получаване изразена сорбция характеристика и детоксикация действие, като инактивира и след това извежда човешкото тяло от различни токсични компоненти в горната част на червата вериги медикамент лумен. Например, патогени, хранителни алергени, както и лекарства, соли на метали, алкохолни продукти.

Получено в средства и способността да абсорбира някои метаболити на метаболизма, например, излишък концентрация на билирубин, холестерол или урея, както и липидни комплекси и метаболити, които отговарят за образуването на ендогенен отравяне.

Медицина "Polisorb": какво помага и когато е предписано

Специалисти на фармакологичната агент е препоръчително да се получи откриването на следните неблагоприятни условия:

В допълнение към всички по-горе, лекарството "Polisorb MP", от която идва елиминиране на токсините, може да се препоръча за използване на показанията, като превантивна мярка за жителите на големите градове, където има изключително неблагоприятни условия на околната среда, както и на хората, заети в опасни професии.

Абсолютни и относителни противопоказания

Според придружаващия пакет с лекарства "Polisorb" инструкции към списъка с противопоказания включват:

 • изразени атония на червата вериги;
 • обостряне на язвени заболявания на стомашно-чревни структури;
 • присъствието на кървене от бримките на червата;
 • свръхреакция на индивидуалните лекарствени компоненти "Polysorb", от които прахът може да причини странични ефекти.

При определяне никакви противопоказания за използването на средствата ще бъде съчетана с друг специалист стратегия лечение.

Възможни странични ефекти

В повечето случаи, лекарството се понася добре от пациентите. Рядко може да се случи:

 • различни алергично състояние;
 • запек редуващи се с диария;
 • диспепсия.

След спиране на лекарството се елиминира всички свои собствени. Обикновено не се налага допълнително лечение.Drug "Polisorb": указания за употреба и дозировка
Polisorb инструкция от това, което

инструкциите на производителя показват, че адсорбента се извършва само през устата - като форма на суспензия. Това се получава, както следва: измерено количество прах се изсипва в 80-100 мл вода, всичко се смесва старателно. Всеки път, когато процесът се повтаря - окачването трябва да се направи в прясно състояние. Приемът се препоръчва за един час преди хранене или употребата на други лекарства.

Важно е да се помни, че лекарството не трябва да се приема под формата на прах - можете да пиете само подготвени окачване!

На практика дневни дози педиатрични и директно зависими от тегловните параметри на детето: 10 кг е - 0.5-1.5 TSP / ден разреждане с 35-55 мл вода при 12-20 кг - 1 чаена лъжичка "горна част" ... единична доза, в разреждане с същия обем течност, тегло 21-30 кг деца - 1 чаена лъжичка "горна част" за всеки прием разреждане с 55-75 мл течност ..

Ако детето тежи 31-40 кг - доза е 2 TSP "горна част" 75-100 мл дестилирана течност при доза 40-60 кг вече ще бъде 1 т .. Лъжица "горна част" за приемане в допълнение към 100 мл течност. Ако теглото надвишава 60 кг - дозата изчисляват като степен 1-2. лъжици "горна част" в 110-150 мл течност.

Когато се диагностицира хранителни алергии, се препоръчва да вземат лекарства, точно преди хранене. Дневната обема на лекарство е разделена на три части. Общата продължителност на курса на лечението зависи от тежестта на симптомите. Например, в остри разстройства интоксикация - 4-5 дни, алергични състояния и при хронична интоксикация - 12-14 дни. Според нуждите на медицински курс може да се повтори след почивката.

Други характеристики на заявлението

Въз основа на инструкциите, показани фармакологична медицина, за да получите в рамките на различни неблагоприятни условия:

 • в комплекс лечение на хепатит В медикамент, използван като детоксикация на лекарството в средната дневна доза от възрастта за 7-10 дни;
 • при внезапни алергични състояния на стомаха след промиване с 0.5 - 1% суспензия след това прахът е дадено в средните дневни дози, докато се изразява положителен ефект;
 • диагностицирани с хранително отравяне - стомашна промивка извършва 0,5-1% суспензия ентеросорбент "Polysorb", от което подобреното състояние на пациента идва заедно с него и медикаментът се прилага перорално;
 • чревни инфекциозни заболявания - лекарството е включен в комплекс техника, първият ден ентеросорбент взети всеки 4,5-6 часа, след това 3-4 пъти на ден, общата продължителност - 4-5 дни;
 • При хронични форми на хранителни смущения препоръчва употреба на лекарството в продължение на 10-15 дни;
 • в случай на бъбречна недостатъчност използване курсове адсорбент в доза от 0.1-0.2 г / кг за 25-30 дни с прекъсвания в 2,5-3 седмици.

оптимална доза и дозирането честота определя от специалистите индивида.

аналози лекарство "Polisorb"
Polisorb инструкция от това, което

В състава аналози са форми на IP и Plus.

Към групата на лекарства с абсорбиращ действието на аналози включват:

 1. "Полиметилсилоксан полихидрат".
 2. "Лигнин".
 3. "Enterosgel".
 4. "Enterodez".
 5. "Smecta dioektadrichesky".
 6. "Laktofiltrum".
 7. "Polifan".
 8. "Enterumin".
 9. "Диосмектит".
 10. "Neointestopan".
 11. "Karbosorb".
 12. "Активен въглен Ekstrasorb".
 13. "Kaopectate".
 14. "Ерос".
 15. "Активен въглен".
 16. "Karbaktin".
 17. "Filtrum STI."
 18. "Neosmectin".
 19. "Karbopekt".
 20. "Smecta".
 21. "Sorbeks".
 22. "UltraAdsorb".
 23. "Колоиден силициев диоксид".
 24. "Polyphepan".

Прах "Polysorb" в Москва може да се купи за 115 рубли. Този пакет цена '12 в Киев лекарство струва 50 гривна. В Минск аптеки предлагат да купят аналогов "Polisorb Plus" за 31-35 Бр. рубли. Цена в Казахстан е 2750 тенге.

Повечето мнения оставени във форуми посветена на обсъждането на ентеросорбент "Polisorb" положителна. Хората говорят за високата си производителност, достъпност, липса на негативните симптоми.

Инструкции за използването на аналози:

Аз и моите деца често не успяват с храносмилането, диария, дали е възможно да се поглезите това означава?

Всички назначения трябва да бъдат съгласувани с лекар, но мисля, че не е негативизъм няма да бъде, ако ще похарчите за питие за дълго, в съответствие с инструкциите това лекарство, лично аз понякога правя, разбира зависимост от това кое лекарство

Първо се опита този наркотик на почивка, когато отровен и не знам семейството ми, какво да правя, повърнах и се изви към мен, но поради полисорбат вечерта бях здрав,!