Обикновено стръв с ръцете си

Подгответе просто стръв с ръцете си трябва да бъде в състояние на всеки риболовец. Направете го доста лесно, но трябва да прекарват времето си.

Известно е, че фирмата превъзхожда стръв стръв домашно ефективност. В дома, ако работим усилено, можете да достигнете само на нивото на средно-качествени примамки магазин. Но това може да стане само много опитни рибари, обикновен ръка при избора на компоненти при определени условия за отделните видове риба.Но стръв у дома, има своите достойнства.
 • Обикновено дома структура (без допълнителни екстри) ще струва много по-евтино, отколкото патентовани смеси. Това е продължение на много рибари са много важни, особено при улавяне голяма риба, когато се прехранвам като готови кг или десетки килограма. Също така, за да се спаси, дом състав може да се използва като основа и добавяне на патентована смес в нея, например в съотношение 1: 1. Крайният храната в същото време много значително да повиши тяхното качество.
 • За нормални условия на риболов, на рибарски квартал не разполага с голям натиск, който се случва да бъде в конкурса, домашно приготвена стръв е достатъчно атрактивни, това ще повиши риба. В този случай, риболовеца може да разчита на прилична захапка. Специалните качествени маркови миксове в много случаи, любителски риболов се изравниха.
 • Компоненти за най-простият стръв.


  В сърцето на дома винаги е стръв бисквити бял хляб. хранителни магазини продават галета, на базата на тези рибари често и да стръвта. Бисквити накиснати достатъчно лепило и халки са.

  Пшеничени трици.
  Можете да ги стигнем до там, където те продават зърнени култури - на пазарите, в спецификацията. магазини. В техните свойства те са леки, плаващи и ryhlyaschimi. Бран топка стръв и да унищожи плувката, т.е. направи работата стръв активно.

  Най-лесната част от домашно приготвени за стръв - смес от трици бисквити. Обичайна съотношение: 3 части 1 част трици бисквити. За улов на риба кон прави по-отпусната и плаваща стръв в съотношение 1: 1.

  Допълнителни компоненти на прост стръв.


  Слънчоглед хранене.
  Можете да го закупите в рибарското магазина или на пазара, където има се продават за храна на животни. Той има ярко и привлекателно миризма ryhlyaschimi собственост като част от стръвта. Той се използва за привличане на всички риби шаран в размер от 20 - 40% от общата смес. Една отлична алтернатива на кюспета е смляно печено слънчогледово семе. Този продукт е по-мазна и се използва като прясно приготвен. Достатъчно, за да си купи пакетче семена и ги смила възможно най-фино в месомелачка и добавяне на въдицата.

  Плодови торти или бисквити.
  Плодовите сладки аромати също са много привлечени от рибата. Освен това, те имат силни свързващи свойства да компенсират захарна тръстика. Ето защо, 20 до 30% от състава на приземния стръв Gingerbread с плодове сладко вътре ще бъде чудесно допълнение към състава на стръвта.

  Коноп.
  Продаден в риболовни магазини, най-вече в суров вид. Коноп зърно ал пържени във фурната. Зърно след пържене трябва да остане бяла отвътре, изгорени боб не трябва да бъде! Тогава зърна се смилат в месомелачка (се получава груби смилане). Това е един много атрактивен подарък за шаран със специфичен мирис. Се добавя към стръвта до 10%.  Пшенични зърнени култури.
  Ако се вгледате в всички по-горе компоненти на стръвта - това може да се види, че голяма част от хранителната стойност те представляват за рибата. Ето защо, на стръв в повечето случаи е необходимо да се направи по-питателна. Пшеница каша винаги е добре дошъл, и малки и големи бели риби, като в същото време не е толкова питателна предвид малкия размер на зърната. Важно е да се готви каша, че тя остава равномерно в насипно състояние и се разбърква на стръвта (не се превърне бучки). Просото е изпълнен с много вода и се вари, докато, докато не зърна започват да се пръсне. След polurazvarennoe просо старателно се промива с вода. Се добавя директно на риболовно пътуване във вече замеси стръвта в размер на 5-50% в зависимост от това как рибар иска да задоволят своята смес.


  Груби зърна.
  Ако става дума за улов на шаран или платика, стръвта трябва да се направи още по-голямо удоволствие. И в този случай винаги ще ви помогне в буркан на консерви царевица. Сокът от буркана, използван за смесване стръв. (Между другото, се препоръчва да добавите сока царевица от буркан по всяко стръв, защото тя привлича всички перфектно шаран.) Добавят се зърната в точното количество, за да привличат и задържат голяма риба. Също така, за големи и средни риба на пара се използва добавяне на зърна ечемик или пшеница. Тези зърнени храни са приготвени чрез варене на тих огън, докато омекнат. Обикновено добавя в размер от 10 - 50% обемни, в зависимост от броя и размера на риба привлечени.

  Допълнителна silnovyazhuschie.


  За хранилки понякога има смисъл да се използва по-вискозни форми. Суха грис се свързва и запълва примамката по обем. Той може също да изсъхне стръвта, когато изведнъж тя беше много мокра и суха храна остава. Мляко на прах - silnovyazhuschee агент се добавя в минимални количества, във водните форми бял облак ясно, че привлича риба.

  Ароматизантите, атрактанти.


  Риболовеца да експериментирате на свой собствен риск с различни добавки марка в своята домашна стръв. И наистина има риск, тъй като евтини аромати могат да бъдат отблъскващи фалшификати риба. Или злоупотреба (предозиране) от тези компоненти ще направи района около стръвта необитаема. Важно е да се запасите на висококачествени лекарства и да ги използва в минимално количество в съответствие с инструкциите.

  Най-добрият компонент на стръвта.


  Фуражи е компонент, който е винаги значително повиши привлекателността на приготвената храна. Малък риболов червейче, придобито преди и се смесва с примамката по време на подготовката му, е важно да се "пауза" молец, т.е. това се разбърква равномерно върху стръвта. Смес от бисквити, трици и молец - прост, но много успешна състав. използван като добавка също нарязани червеи (нарязани с ножица в стъкло) и червеи за риболов средни до големи.

  За малки рибки.


  Ако ние говорим за мрачните, малка хлебарка, червеноперка бисквитите и трици по-добре за по-нататъшно смилане мелница. След това добавете към сместа по преценка на вкус и малък молец. Често, когато улов малки риби, стръв вземане на много суха (ниско ниво на водата), че ще има топките избухна във водата и се образува колона от захранка.

  За шаран.


  Много рибари са съгласни, че по-добре привлича шаран ръжен хляб. Но сухи трохи ръжен да купуват почти невъзможно. Поради това е независимо (skibki суши ръжен хляб и се смилат в мелница кафе). В местата, където много естествена храна в храстите ръжено трохи ще бъдат точно на време. Те могат да бъдат използвани самостоятелно или в основата си (20 - 30%) за получаване на комплексна смес.

  За шаран.


  Базовата смес, например - Галетата, трици, утайка, сладки, коноп, са ясно недостатъчно хранителна стойност. Със сигурност се прехранвам и привличане на рояци шаран през лятото, той трябва да бъде на 5 - 10 килограма, изхранващи допълнителни храни. Обикновено, буркани царевица като хранителна добавка ще бъде малък. Ето защо, рибарите често варени царевица и пшеница сами по себе си, а обемът се измерват в кофи. Също така за риболов с стръв в цената има смисъл да се увеличи броят на слънчогледов шрот и 50%.

  Разполага с стръв.


  • Един дефектен (отложен) компонент стръв просто развалят риболов изплаши рибата. Ето защо, се използват само най-добрите съставки.
  • Вода за смесване се приема само от езерото без тиня примеси.
  • Плътност топки стръв се определя главно от овлажняване. Важно е да се овлажни стръвта, така че топката щеше да се разпадна на дъното в продължение на 15 - 30 минути. не може да се използва преовлажняване стръв (като глина). Разпадане на стръв за въздействие с всички компоненти на миризми във вода - основното правило на приложение.