Малка къща за котка със собствените си ръце на дизайна, материалите, Местоположение

Котките са много чувствителни и леко се прилагат за собствениците, които живеят в непосредствена близост до. Но по своята същност те са - независим и свободен животните, които се нуждаят лично пространство. За да космато фаворит дори и в тесен апартамент в града се чувстват комфортно, можете да направите една къща за котката със собствените си ръце.Защо котките се нуждаят от дома?

Много собственици смятат, че да се организира отделна къща котка - това глезене. В крайна сметка, нашите предци опитомени тананика преди няколко века, и през цялото това време добре и без никакви допълнителни устройства. Това е факт. Но не забравяйте, че условията на живот на домашните котки в древността и в наши дни съвсем различно.

Котките са живели в дървени колиби са просторни и не се нуждаят от къщи, котенца, специални фуражи. Те вървяха сами, изтича, се покачи с дървета, заточени нокти навсякъде ловуват мишки. А съвсем друго положение в модерният метрополис. Fluffy се насладите на топлите, но тесни апартаменти, разположен върху меки възглавнички. Те не са в състояние да се движат свободно и да ловува. Начин на живот се е променил, но естествените инстинкти да останат същите.

Ако котката е щастлив, а тя, докато се разхождате по градска улица, хванат зейналата мишка, любящ собственик трябва незабавно да се изхвърлят на гризача. Това лечение може да бъде смъртоносно за вашия домашен любимец. Градските здравни услуги постоянно се борят с мишки и плъхове, изобилно поръсени изби специални отрови. Отровен мишка е в състояние да убие и изяде, които й котка.

Как да се построи дом за котката

Повечето градски путки са напълно семеен живот, никога не прекарват известно време. При тези обстоятелства, животното просто изисква своята зона за уединение и спокойствие. Няма нищо по-добро, отколкото да се направи къща за котката със собствените си ръце.

Направи къща за себе си: откъде да започнете?

В магазините за домашни любимци огромно разнообразие от модели на котки къщи за всеки вкус и цвят. Онези, които искат да спасят или да купят един наистина оригинален нещо, което може да направи място за вашия домашен любимец себе си.

Първа стъпка: Изберете дизайн

Първото нещо, което трябва да се вземат предвид при проектирането на бъдещето на къщата - котва, която ще се хареса на котка. Ясно е, че тя трябва да бъде затворен от любопитни очи, и удобно за котката. Това е задължително, в противен случай животното просто ще откаже да използва новия аксесоар.

Ако животното е доста тромава, мързеливи и предпочита да спи, той ще се обърне към малка спретната къща. За по-голяма функционалност може да бъде поставен на покрива на надраскване пост. Такова устройство не заемат много място в апартамента и да позволи на котката да се чувства господарка на собствения си дом.

За активни и игриви животни може да направи гимнастически комплекс. Къща е отворена, на няколко нива, с подреждането на няколко широки и меки места за почивка. Котката ще не само сън, но също така да се изкачи по него, достатъчно, за да се изострят нокти и да играе. Това спестява в едно цяло парче тапети, мебели и завеси в къщата.

Кастрираните животни не обичат шума и суетата. Те често страдат от наднормено тегло, както и гимнастически упражнения ги карат в депресия. За тях най-добрият начин да се организира къщи, фиксирани на стената, или прости легла. Хамаци и рафтове за постовете - с треперещ елементи, добре нахранени котка с тях ще паднат.

Хората с по-силно въображение конструират невъобразими колони, кули, пасажи, лабиринти и дори дървета. Ако желаете, можете да направите една къща за котката със собствените си ръце, така че той не просто се вписват в интериора на стаята, но това се е превърнало в оригиналната допълнение.

Втора стъпка: избор на материали

Правилният избор на материали зависи не само издръжливост, но също така и за здравето на вашия домашен любимец. Готов зона трябва да отговаря на няколко изисквания:

  • Екологично чист. Някои от материалите, по време на работа произвеждат токсини и токсични летливи вещества. Това се отразява неблагоприятно на здравето на пухкави и благосъстоянието на всички хора, които живеят в апартамента;
  • Висококачествени материали. Е, ако структурните елементи на къщата са направени от естествено дърво и качествени материи. Това е гаранция за добро здраве за домашни любимци;
  • Дълготрайност. Овладейте нестабилна структура за една седмица непрактично. Това не е изгодно икономически и отнема много време. Колкото по-дълго сервиса къща - на по-малко караница от собственика;
  • Сила. Дизайнът не трябва да се разпадне под тежестта на котката. Основата трябва винаги да е масивен и тежък за животното по време на игра не може да се преобърне вашия район.


Преди да построи дом за котката трябва да се обърне на съдържанието на кутиите и да намерят петна плюш, изкуствени кожи, чаршаф, всяка друга плътна тъкан. Да не се намесва, и бобина от юта или въже коноп (не синтетични). Лепилото може да се прилага само към водна основа. Другите формулировки имат остра миризма, която не е като котка.

Как да се построи дом за котката

Как да си направим къща на собствения си?

Повечето проекти са съставени от три основни елемента: норка и колоната в горната част на сайта. Броят на компонентите и техните комбинирани възможности са ограничени само от въображението на домакина. Ако се подготвят предварително:

  1. Шперплат, не е по-малко от 8 мм.
  2. Сегментите на пластмасови тръби с различен диаметър.
  3. Мебели ъгли.
  4. Крепежни елементи: лепило, мебели скоби, винтове.
  5. Килим, пяна, плюш, трайни плат отпадъци. Е, ако това е материала, върху който домашния любимец обича да спи.
  6. Инструменти: ножовка, ножици, отвертка или тренировка.

В долната част на къщата

строителство, база трябва да бъде здраво закрепена за пода. После в къщата няма да избие дори ако путката навестявам го с движение на проекта. Ако пристанищни дупки етаж с винтове не е желателно, то е възможно да се съобразите допълнително дебел шперплат долния лист. Той добавя стабилност.

Важно е, че базовата площ е по-голяма от площта на къщата. Особено, ако структурата се разслоява.

Най-основната вариант - широк рафт или голям диаметър на тръбата е свързан към стената на известно разстояние от пода. Pad и вътрешна гума килим меката подложка, а котката е много обичам да спя на дивана толкова просто.

Направи къща за котка със собствените си ръце може да бъде от конвенционален кутия. Основното нещо, което идва у дома от размера на вашия домашен любимец. Ако кутията, ще трябва да лежи неудобно свит, животното е малко вероятно да се влюби в новата си спалня.

В една от стените на кутията са изрязани дупки, а вътрешното пространство е облицован с мек материал: плюш, кожа или пяна. Външните стени могат да бъдат поставени или покривка плат, които могат да издържат на нокти котешки ако мърка изведнъж реши да ги изострят.

Ако къщата е направена от шперплат, за първи стената са нарязани, а след това на дъното и покрива на норка. За животните обичайните размери ще бъдат достатъчно кубичен корпус с дължина 40 см всяка страна. Стените са свързани помежду си с помощта на части от мебели, за сила може да бъде допълнително пух лепило ставите.

Приготвени дължини на пластмасова тръба плътно опаковани с юта въже. Намотките трябва да си лягам, така че между тях не е имало видими пластмаса. Краищата на въжето е здраво закрепени към тръбата. Котката не трябва да ги вземе, когато ще се изострят нокти. Когато лентата, получава висока, че е необходимо да се определи въжето на всеки 10 см. Тръбата е фиксиран към покрива на къщата или близо до него, от шперплат.

Като рамка за ъгъла можете да вземете багажника на сухо дърво. Неговата чиста, лак, а по клоните организира тампон, норка. багажника част да наслагвате въжето. Котките наистина обичат тези малки къщи, и те са щастливи да прекарват цялото си време.

Как да се построи дом за котката

изключване

Към горната част на тръбата с помощта на ъгли обезопасят мястото за отдих. Tablet, е необходимо предварително да слагам в ножница на пяна и кърпа. Най-простият модел се състои от норки и една колона с платформата.

Оригинален вид на къщите на няколко кутии с кръгли дупки. Модулите са залепени една към друга в произволно за да се получи множество пасажи и лабиринта. Можете да собствените си ръце, за да миниатюрен индийски развъдник вигвам или имитация куче, то също изглежда много необичайно. В допълнение, тези норка просторна и отлично годни млад котка с няколко котета. За да бъде възможно уединено убежище на входа виси парче плат.

След като цялата конструкция се сглобява, е необходимо да го проверите за стабилност. Можете да се развявам и прати къща.

Къде по-добре позиционирани?

В сложни структури котка спане не означава непременно държите на партерния етаж. Можете да вземете шезлонг на върха, котки като него също. Residence в горната част на животното създава усещане за разстояние, защитата на убежище. Добре е да отбележим, че с това споразумение, центърът на тежестта на цялото устройство се движи нагоре. Основата трябва да бъде възможно най-широка и стабилна, за да се предотврати изхвърлянето.

Ако раждането на котенцата се планира в бъдеще, дупката трябва да бъде разположена възможно най-ниски. В противен случай децата ще паднат и да бъдат ранени.

Изберете място за инсталиране на малка къща, необходими с оглед на любимите места на котката. Обикновено ъгълът близо до акумулатора. Но костюм и да е друго място, защитен от ярка светлина или чернови.

Броят на варианти и дизайн котешки ъглови неограничени стилове. В Интернет можете да намерите някои невероятни и нестандартни идеи. За да направите свой собствен дом за една котка е модула. Само трябва малко време, търпение и старание. майстор работа се отплаща щедро: любимият путката да намери място за сън, почивка и активен игра. И семейството ще се запази непокътнат ситуацията ще се сдобиете с апартамент и интересен допълнение към интериора.