кучета за сигурност

Ако търсите куче за защита, тогава имате нужда от специален, умен и послушен куче. Най-добрите кучета пазачи са получени от животни с по-голямо чувство на диск, за да мина, защото те са родени да преследва. Ранната социализация е много важно за тези кучета, защото те трябва да са в състояние да разграничи приятелски съмишленици непознати, и тези, които представляват заплаха.В допълнение, трябва да сте абсолютно сигурни, че вашето куче се подчинява всяка команда, идваща от вас. Подчинение обучение трябва да започне от ранна възраст и да продължи през целия период, докато кучето носи неговата дейност. Кучето трябва не само да знае как да атакува, но и кога да пусне плячката си на терена.

Способността да лае много и силно значение за куче пазач. Важно е да се охраняват обезоръжи нарушителя, така че много от най-ефективните кучета пазачи не изплаши нарушител лай, обикновено тихо приближава жертвата си.

Човек, който иска да получи куче за защита трябва да разгледаме някои от фактите, преди да решите какъв вид порода ще му подхожда най-добре. Всяка порода куче има свои собствени характеристики, които включват: чувство за територия, агресия, сила, смелост, устойчивост на контра-атака, предаността, способността за учене и други характеристики

Пази породи кучета:

Булмастиф - булмастиф мнозина смятат най-добрите кучета пазачи. Тези кучета са много силни и имат много мускули. Той е интелигентен, внимателен и смел куче. Въпреки тяхното физическо данни, както и липса на страх булмастиф послушен куче в семейството и чудесни домашни любимци.Доберман - друга прекрасна порода куче пазач. Както булмастиф те са силни, умни, внимателни и смел. Това лоялен и послушен куче в семейството. Добермани са изключително бързи бегачи, които могат да бъдат полезни за куче пазач.

Кавказки Шепърд - заплашва охрана и пазач. Решителни, интелигентен, безстрашен куче е идеален за защита.

Москва охрана - порода с високо развита вроден защитен инстинкт.

Ротвайлер - също много подходяща за защита на видове. Ротвайлерите са комбинация от сила, увереност и смелост. Те са посветени на семейството си, безразличен към непознати и не се поддаде на опитите да се сприятеляват.

Шнауцер - още един силен и издръжлив куче, което също е интелигентен, внимателен и смел. Те са лесни за научаване и лоялен. Също така, те правят добри домашни любимци.

Немска овчарка - със спокойна поведение е вън от опасност, тези кучета са в състояние да действа незабавно, когато ситуацията го изисква.

Родезийски риджбек - силни, здрави и бързи кучета с още по темперамент. Те са лоялни към техните собственици и са безразлични към непознати.

Neopalitansky мастиф - голям, силен, верен и балансиран куче. Когато е необходимо, те могат да бъдат агресивни.

Кейн Корсо - силен, интелигентен, смел и верен куче. В допълнение, те правят добри домашни любимци за семейства.

Друга порода куче сигурност:

Други фактори, които потенциалните собственици на кучета могат да обърнат внимание на е пола и цвета. Обикновено жените на много видове са по-малко агресивни и повече се грижи за членове на семейството.

Въпреки, че кучетата на цвят не е пряко свързана с неговите физиологични характеристики и темперамент, по-тъмния куче, особено черни, тя има заплашително за потенциални нападатели. Също така, в тъмното, тъмно оцветяване на кучето по-трудно да се види какво би могло да бъде от голяма полза за кучето при определени обстоятелства.

Някои кучета, като питбули често се използват като кучета-пазачи. Въпреки това, лошата репутация на тези кучета е довело до факта, че много хора предпочитат да не разполагат с тези кучета. В някои страни тези скали са забранени напълно.

Важно е да се отбележи, че непредизвикани кучетата атака са много редки, а повечето от агресията на кучето идва от малтретиране и липса на подготовка на кучето от неговия собственик.