Какво става, ако очни потрепвания (тикове), причини, лечение и профилактика

От това, което дърпа окото

Много хора, които някога са изправени пред подобен проблем, като принудително свиване на мускулите около очите. Този проблем се превърна в често срещано явление, и то може да се случи при определени обстоятелства всеки.Това явление никаква опасност? Не, само по себе си това не е опасно. Въпреки това, той е един от "камбани", които ни дава собственото си тяло, което го прави ясно, че няма да може да продължи да живее по този начин.

Бързо преходна принудително свиване на мускулите се нарича нервна тик. За да се справи с този проблем, трябва правилно да открият и отстранят причините за нервен тик - само ако окото спира потрепвания.

Тъй като в повечето случаи по-нервен тик е следствие на проблеми с нервната система, трябва да започнете да търсите причината в тази област.

Причините за око потрепвания (нервен тик)

Като цяло, основната причина потрепване на мускулите на лицето става умора или претоварване (както физически, така и психически):

  • Може малко сън през нощта?
  • Изживейте всеки сериозен емоционален стрес?
  • Работа твърде интензивен ритъм?
  • Наскоро имах заболяването и все още се чувстват слаби?
  • Често трябва да отидете на бизнес пътувания?

Ако поне един от тези въпроси сте отговорили, че не е нужно да размишлявам защо имате око потрепва: вече знаете отговора.

От това, което дърпа окото

Ти не знаеш защо очите й се зачервяват? Интересни записи офталмолог - предизвиква зачервяване на очите. Анализ на всички възможни причини!

Страдат очното налягане? Тогава как да се лекува и това, което е в размер на един здрав човек.

Трябва да се отбележи, че често срещана причина за нервната тик е поражение на централната нервна система. Това също увеличава невро-рефлекс раздразнителност, мускулен тонус намалява, има мускулна хипертония и периодични конвулсии. Най-често срещаният тик поради тази причина, че се проявява в много активни деца с минимален дисфункция на мозъка и дефицит на вниманието.

Провокират потрепване очи се прехвърлят ARI и ОРЗ. В този случай, нарушения се срещат при хора с отслабена имунна система и деца. Намалена или незряла нервна система е много лесно да реагира на всяка инфекция, която се проявява в натрапчиви движения.

В допълнение към общите инфекциозни заболявания, очни мускули потрепване може да предизвика локални заболявания на окото, като конюнктивит. блефарит и други заболявания, които причиняват на човек да мига често.

Наред с другите неща, понякога родителите на деца, които потрепвания на клепачите, не забравяйте, че като дете са забелязали самите подобни симптоми. Това предполага възможността за предаване на нервен тик на наследственост.Как да премахнете нервен тик? Treat потрепвания на очите!

Понякога, за да се око мускулни потрепвания престана да кривогледство достатъчно силно, поемете дълбоко въздух, издишайте и отвори очите си. Но не забравяйте, че тази техника може само да помогне да се справят с тиково за известно време, но причините не елиминирани, така че след известно време на окото може отново да започне да се гърчи.

Обикновено, потрепване очи - сигнал на тялото, че той се нуждае от почивка. Ето защо е необходимо да се започне да се спи, но по-добре - да вземе почивен ден или празник за тялото може да се възстанови напълно. В такива случаи лекарите препоръчват водолечение и умерено физическо натоварване. Някои хора може да помогне да се промени ситуацията.

Може би трябва да се пие курс седация. Но не тичам до аптеката за хапчета. Вие трябва да започнете с билкови лекарства и различни тревисти инфузии, ако те няма да имат желания ефект, се свържете с Вашия лекар, който ще избере най-подходящите успокоителни. Започнете да използвате по-малък брой на силен чай и кафе, да се откаже, поне временно от горещо и пикантни храни.

От това, което дърпа окото

Традиционната медицина препоръчва за лечение на очите потръпваше прост и ефективен начин. Така че, да вземе памучни тампони или плат, ги навлажнете със студена вода и сложи на клепачите. Легни с компреса в продължение на 15-20 минути. Процедурата трябва да се повтаря три пъти на ден.

Можете също така да се пие отвара от 3 супени лъжици живовляк листа, 1 супена лъжица билка улица, 1 супена лъжица анасон семена. Всичко това се изсипва 0,5 литра вряща вода. В завършен варя трябва да добавите половин лимон и 300 грама мед. използване Бульон охладено 2-3 супени лъжици преди хранене.

В някои случаи на окото може да се гърчи за прекалено дълъг престой пред компютъра. Поради това е необходимо, когато е възможно да се намали времето, което прекарвате в екрана на компютъра. Ако това не е възможно, опитайте се да поне да си вземе почивка по-често. Укрепване на мускулите на очите ще помогне на специални упражнения за очите.

Неволеви мускулни гърчове могат също така да бъдат причинени от недостиг на магнезий в организма. Този елемент е много важно за завършване на работата на нервната система, а неговият дефицит може да предизвика проблеми, по-специално - нервен тик. За да се компенсира недостиг на магнезий, е необходимо да се включат в диетата на храни, богати на този елемент:

От това, което дърпа окото

В статията, която е нистагъм и как правилно лечение?

Освен магнезиев тялото се нуждае витамини от група В, насърчаване на усвояването на този елемент. Понякога това се случва, че тялото получава достатъчно магнезий от храната, но това не може да се абсорбира напълно.

Ако нито един от посочените по-горе методи не помогнат, и нервен тик постоянно повтаря, че е необходимо да се консултирате с лекар. В невролог ще определи причината за нервен тик и предпише подходящо лечение.

От това, което дърпа окото

Тъй като потрепване на мускулите на окото може да бъде симптом на сериозни заболявания като множествена склероза и инсулт симптом или заболяване на средното ухо, че не е необходимо да се отложи дълго посещение на лекар.

Дори ако животът ви не се случи стрес, липса на проблеми със съня и щам точка, но това е на всички очни потрепвания все още трябва да се търси друга причина. Рядко, но това се случва понякога, че тик не е психосоматична в природата, но е следствие от изтощение или травматично увреждане на мозъка, или може би студена зрителния нерв.

Така че, ако потрепване на мускулите около очите, е необходимо на първо място да се отпуснете и успокоите нервите малко. Ако това не работи, не забравяйте да се консултирате със специалист, който може да помогне да се определи причината и да се справят с проблема.

Погрижете се за собственото си здраве, избягвайте ситуации на напрежение и конфликти.

всичко накуп и нищо конкретно. Започнахме с нервен тик и завършен инсулт