Какво става, ако изтъняване (отпадат) косата на темето на жените, тъй като те се крият

проблем загуба

Веднъж една жена забелязва, че косата започва да оредява, то може да доведе до сериозни проблеми. При откриване на първите симптоми на проблема, което трябва да се опита да намери причините за отстраняването им. В крайна сметка, загуба на коса може да бъде само "върхът на айсберга" и сигналът от сериозни здравословни проблеми. Поради това, колко коса ляво на вашия четка за коса, трябва да се лекуват внимателно.Но каква загуба се счита за прекомерна? В една нормална здрава коса да падне, защото папила коса в крушката в крайна сметка умира и престава да подхранва корените. Косата пада от джоба си, а косата на нейно място започва да расте нова. Жизненият цикъл на косата - 4 - 6 години. Съответно, ако косата падат на върха при жените (или на други места) е твърде активен, това означава, че механизмите на властта им се нарушават.

През деня можете да загуби 70 - 100 косми. Това е нормално и се вписват в естествената им цикъл регенерация. Изчислете космите нереалистично, но е възможно да се проведе теста.

 • Не мийте косата си в продължение на 3 - дни. Срешете както обикновено;
 • Вечерта на третия ден Опростени ръце главата и издърпайте косата. Традиционно, тестът трябва да се дръпне в храмовете, но ако сте загрижени за загубата в определена област, дръпнете косата там;
 • Тя трябва да падне няколко косъма. Сложете ги върху лист хартия;
 • Повторете този процес в четири области на главата един по един (пет пъти). Утаените космите пъти заедно;
 • Граф космите. Обикновено, не трябва да има около 15. Ако повече, увеличаването на загубата.

Косата може да започне да оредява по много причини. Необходимо е да се установи важи и за вашия случай.

От това, което изтъняване на косата

Reden косата в короната и храмове при жените

Недостатъчно коса на темето на жените - не чести, макар и не типичен, тъй като най-много в тази област е при мъжете. Това е плешивост при жените е причина за безпокойство, тъй като тя може да показва сериозни нарушения в работата на цялото тяло и ендокринната система, по-специално.

почти сигурно може да се каже, че причината за това явление - метаболитни нарушения. Ако се свържете с медицинско заведение да. Според предписание на лекаря, за да премине цялостен анализ на кръвта, включително и на хормони. Това е скъпо изследване, но това ще ви помогне да отговори на въпроса, както и предотвратяване на много по-сериозно заболяване, от изтъняване на косата.

От това, което изтъняване на косата


Гъбични поражения на кожата на главата, в нарушение на неговата микрофлора - честа причина за изтъняване в този регион. Тъй като заболяването може да се зарази и да го провокира от всякога. Ако sprovotsiroano, той започва да показва своя собствена микрофлора патогенен дейност, докато инфекцията засегнати от чужди флора. Някои видове дерматит също допринася за загуба на коса.

Ако в допълнение към загубата на една жена, гледане на повишена умора, раздразнителност, нервно изтощение, може да се предположи дисфункция на щитовидната жлеза се развива - хипотиреоидизъм или други подобни. Той е в състояние да помогне само опитен лекар - ендокринолог.

От това, което изтъняване на косата

Причини за коса Reden

Най-добре е да се установи защо изтъняване на косата на темето на жените да отидеш на лекар. Тя ще ви помогне не само да се установи причината, но и да предпише лечение.

И това не е само за trichologist, но също така и към ендокринолог. Но можете да опитате в някои очевидни случаи, за да се установи причината за себе си. Като цяло, мотивите могат да бъдат, както следва:

 1. Менопауза (хормонални промени);

От това, което изтъняване на косата

 • Пубертетът (по същата причина);
 • Бременност, гърдата, раждане (поради хормонална недостатъчност, както и липсата на хранителни вещества.);
 • Като определени групи антибиотици;
 • Obscheoslablyayuschie терапии (химиотерапия и други подобни);
 • Нарушения на ендокринната система, произтичащи от стрес, депресия и др.;
 • Активно топлинна обработка (сешоар, маша, ютии);
 • Недостигът на витамин, недохранване, режим на хранене;

  От това, което изтъняване на косата

 • Сложните здраво прическа (расти африкански плитки.);
 • удължаване на косата;
 • Къдрене или изправяне (дори един път);
 • Грешки при грижата (изобилие стилизиращи продукти на кожата композиции неподходящи за).
 • В случая с оредяваща коса жена изправена пред двете симптом на сериозно заболяване, лекарят трябва да предпише лечение. Въпреки това, ако причината е стрес, недостиг на витамини, неправилна грижа, или други подобни, можем да се опитаме да се справим.

  От това, което изтъняване на косата

  Ако косата е оредяла твърде много. той ще трябва да се скрие. Осъществяване рядка коса здрав вид се опита с помощта за придаване на обем. Изберете подходящата прическа. Подходящи слоести допустими отклонения, коса парцалива край, триизмерно подреждане. Опитайте се да създадете букли или къдрици в машата или маша. Ако изсъхне сешоара, наклонете главата си надолу - това ще даде допълнителен обем. Ако косата здрава и не-крехка, използване намазана назад коса.

  Ако скриете изтъняване на косата на темето по този начин вече не може да бъде възможно да се използват перуки, изкуствена коса. По-удобно решение в този случай е режийни нишки шнола. Ако ги вземете под косата й, облечен в тях е доста забележима, но тя ще даде главата на обема на косата.

  Camouflage кератин прах - една интересна възможност за тези, които се появяват оредяваща коса. Тя работи като всеки грим. Изпълва кожата, като я рогозки, премахване на блясък, да привлече вниманието към оредяваща коса косата около обгръща и прави по-дебел поради своята влакнеста структура. Отмиват след първото измиване.

  От това, което изтъняване на косата