Какво се случва, ако има едни и същи хранителни интересни факти, информационни статии, цифри и новини

Какво се случва, ако има една плът

Миналата седмица британски тийнейджър е в болница, след като повече от 15 години на хранене предимно пилешки хапки. Steysi Ървин (Стейси Ървайн) 17, се съобщава, че е живял през всичките тези години на "диета", от време на време я допълват една торба с чипс и препечена филийка. Лекарите я предупредили, че е необходимо да се промени диетата веднага. Какво може да се случи на един човек, ако той през целия си живот ще има само един вид храна?Всичко зависи от това какъв вид храна той избира. Според Ан Hattner (Ann Hattner), съветник по въпросите на храненето в Станфордския университет по медицина и бивш национален представител на Американската диетична асоциация, ако има само плодове, зеленчуци или зърнени храни, това ще доведе до органна недостатъчност. Ако ядете само месо, а след това най-скоро тялото ви ще започне да "дъвче" мускулите им, но ако "заби" на една храна (с изключение на плодове), а след това много скоро ще страдат от скорбут.

Hattner подчертава, че не растителен или зърнени култури не съдържа всичките девет незаменими аминокиселини, които създават протеини, които образуват мускулите. Ето защо най-човешки култури, така нищо не разбира от Food Chemistry, е разработила диета, с акцент върху консумацията на плодове и зеленчуци, всички от които се предполага, че се доставят в човешкото тяло всички основни аминокиселини. Първо, недостигът на аминокиселини, коса избледняват и ноктите са по-меки. Следваща започва да страда мускулната маса на тялото, сърцето и други органи. В крайна сметка, сърцето може да се компресира, така че човек умира, но това се случва само в крайни случаи на анорексия невроза.Диета, състояща се само от въглехидрати като хляб или паста, също води до недостиг на аминокиселина на множествена органна недостатъчност. В допълнение, можете да развиете скорбут, поради липса на витамин С, който е основен елемент на много химични процеси на организма. Поради неетични експерименти, проведени върху затворници в Англия и в САЩ през 1940-те години, ние знаем, че скорбут започва да се развива след 1-8 месеца лишаване от тялото на витамин С (в зависимост от първоначалния размер на витамина в организма). Отначало се чувствате много бавно, вие сте болки в костите, а по-късно в рамките на тялото започват да се появяват странни места, които в крайна сметка се превръщат в рани. Вашето тяло се превръща жълта треска, зъби падат и, в крайна сметка, ще умреш.

Животът на една месо, също ще свърши зле. В допълнение към липсата на витамин С в месо съдържа много малко въглехидрати, а именно тези, които тялото ни отнема енергия, за да изпълнява дори най-основните задачи. "Без въглехидрати, човешкото тяло започва да се съборят телесната маса, за да получите енергия, но тя е не само на бицепса, това е сърцето ти" - казва Hattner.

Въпреки това, има една храна, която съдържа всички необходими елементи, това е млякото на майката. "Можем да за първата година от живота, за да добавите само някои от продуктите, за да се увеличи количеството на желязо и други основни вещества, които влизат в тялото на детето, обаче, кърмата съдържа по малко от всичко."

Технически погледнато, твърде, възрастният може да оцелее, като се хранят с майчино мляко, обаче, в този случай, препъни камък е да се намери жена, която ще бъде готова да предостави тази информация, а дори и в такива номера. Вторият най-добрият избор е мляко на бозайниците, особено ферментирали. "Кисело мляко е ферментирало мляко, която съдържа голям брой бактерии, това е много полезно за стомашно-чревния тракт."

Тези хипотетични сценарии не са само нереален спекулации. В много части на света хората имат избор, така че те основно се хранят един и същ продукт, често ориз. Учените в същото време работят за развитието на генетично модифициран ориз, който ще съдържа повече витамини и хранителни вещества, особено витамин А, за да се бори с недохранване.