Какво да правите, ако котка или котка хвърля много причини и съвети

Здравословният котка живее на природата molts два пъти годишно, през пролетта и есента. До лятото на котки хвърлят кожите им се подготвят активно за горещия сезон. През есента, а напротив, увеличаване на капака на вълна в очакване на зимния студ. Животните, които живеят в апартамента, също подлежат на сменяне на перата, но често този процес се забавя или става неконтролируеми, когато котката хвърля много почти през цялата година.Защо ти е излишна загуба на коса в котка или котка?

Причините за прекомерно отделяне

Ако вашият домашен любимец - апартамент, пребиваващи без достъп до "свободен начин на отглеждане", а след това най-вероятно, че е склонен към повишена загуба на вълна. През зимата, когато капакът на вълна трябва да се увеличи, обратният процес настъпва. Апартаментите с централно парно отопление, сухо и топло въздух диктува животното да губят излишната кожа за по-комфортно усещане. Горещи батерия замества нашите приятели са дебели зимна козина, и изкуствено осветление, а оттам и по-дълги дни допълва картината.

Като котка навеси

За да се избегне загуба на коса от прегряване, ако е възможно, не позволявайте на звяра да батериите, поставете овлажнители често проветрявайте апартамента. Ако имате балкон или лоджия, Организирайте котка "зима" на балкона на домовете на хората, там надраскване мнения, мултилевъл рафтове и стълби, животното се интересува да излезе на чист въздух.

Стомашно-чревно заболяване или хормонална недостатъчност

Някои породи с дебел подкосъм, по-специално британски, сибирска, мейн кун, хвърли цялата година, така че ако няма някакви други видими проблеми с косата, а след това няма причина за безпокойство.

Животните, които прекарват зимните месеци в апартамента, а през лятото се движат в страната, са склонни, а напротив, да увеличи растежа на косата по време на летните месеци, когато те имат достъп до падока, така че при връщането на града апартамент подлежи на по-интензивно сменяне на перата.

Като се вземат предвид сезонните фактори и конкретното съдържание на домашни любимци, важно е да не се вземе кожна болест, за нормалното линеене. Такива заболявания включват алергични реакции към храна или лекарства, гъбични заболявания. загуба на косата могат да бъдат свързани със стомашно-чревната и хормонални проблеми и придружени от сърбеж, зачервяване, образуване на фокални плешиви петна.В клиниката ще направи необходимите тестове (стържещи на мястото алопеция, анализ на кръвта), ще се диагностицира и да назначи лечение. Може би прекалено косопад се дължи на липсата на витамини, в този случай, лекарят ще препоръча на комплекса, който ще отговаря на вашия домашен любимец.

По-често, отколкото котки с фокални лезии предписват прости и ефективни витамини като бирена мая. Ако жизнените показатели на всички останали животното са нормални, а след това след две седмици ще забележите значително подобрение в косата.

Сънна може да бъде свързан с промяна на фуражи

Cat хвърля много поради проблеми със стомашно-чревния тракт или свързани с хранителни алергии. Изключване от диетата на някои храни, както и добавянето на растителни мазнини, за да помогне за възстановяване на неговата козина, и се върнете към обичайния си блясък и блясък.

Като котка навеси

Как да се намали количеството на вълна

Има няколко начина за намаляване на броя на падащия вълна. Ето кои са те:

Furminators

моята котка

Измийте котката няма да реши проблема с прекомерната линеене, но използването на специални балсами за коса, например, "Вълна не е" да помогне за възстановяване на увредената кожа, премахване на суха кожа, отървете се от пилинг.

Трябва да се разбере, че за измиване и обработка на Furminators решава само следствие от проблема, а не причината. За да се установи точната диагноза е най-добре да се свържете с вашия ветеринарен лекар. Подход разгледа въпроса за прекомерната загуба на коса е на стойност на комплекса и за предпочитане под наблюдението на специалист.

 • Как да се срешете котката?
 • Какво да правите, ако котка хвърля много през цялата година?
 • Защо котки гребени по-дълги от хората?

Като котка навеси

Как да отрежете ноктите на кучето у дома
 • Като котка навеси

  Като котка навеси

  Artroglikan за кучета
 • Като котка навеси

  Памперси за кучета: как да се учат
 • Като котка навеси

  Легла за кучето със собствените си ръце
 • Като котка навеси

  кучета се качват, когато и в зависимост от случая
 • Като котка навеси

  Като котка навеси

  Защо кучетата се държим заедно по време на чифтосване