Цветя от мъниста

- приложения

Представям ви две от майсторския клас на форма на пръчки. Цветя от мъниста направени от гладиоли в френска техника, идеи, взети от knigiizvestnogo Awori Донатела Чоти "Мъниста". Майсторски класове от Елена и Елена Vasjanovich BashkatovaГладиолус мъниста майсторски
Гладиолус мъниста майсторски
Гладиолус мъниста майсторски
Гладиолус мъниста майсторски

За него, вдигна мъниста и bugles: 2 нюанси на зелено мъниста на пъпките; 2 бели, розови 2 1 малина и 2 леки зелени цветя; зелени листа за рязане. Не е нужно да се направи такава сложна цвете в представянето си цвят. След гладиоли и двете са абсолютно ясни и сложни цветове (да не говорим за велпапе ръб, който не смеех да направя :( Също така, този сорт не е джудже, много цветя и пъпки, също. Може да се направи малка гладиоли, което ще 7 не е (като моя), но само 5 цветя (аз направих моя първи по този начин).

- мъниста (най-малко 2 цвята) - Green (не по-малко от четиредесетгр) за листа и пъпки, а други (за затваряне могат да отидат около 100 г) за големи пъпки и цветя;
- тел 0.3 и 0.4 (аз съм на работа с два вида тел, но е възможно един) за листата и цветовете;
- прът или дебели парчета от 3-4 mm дълъг дебелина и 80 см (високо) или по-кратък;
- телени резачки, пинсети (е удобно да се огъват краищата на телта), клещи;
- зелен резба (материал, който не е от значение), PVA лепило, линийка, ножици.

СТЪПКА 1: листа

Гладиолус мъниста майсторски

Това не са листата, че в близост до стъблото - са малки (като твърд карамел) оставя в близост до всеки цветни пъпки и цъфнали.
Както беше планирано, имах четири големи пъпка и 7 цветя. Всяка стая е оборудвана с 2 на листа - само на 22 парчета.
Leves са 2 см и 4 от оста на дъга. Между 3 и 4 дъги ос добавят допълнителни 2 перли за придаване на остър лист форма. Дължина на дебел проводник ос 8 см.

СТЪПКА 2: зелена пъпка

Гладиолус мъниста майсторски

Въпреки че има сортове, които имат до 30 пъпки: за това, което правим има само четири са. Той ще бъде 4 зелени листа с различни размери. Аз спечелих още два нюанса на зелено мъниста, но можете да бъдете.
Ос на всички идентични cm 2, брой дъги 4, 5, 6 и 7. Дължината на проводника на оста на 10 cm.

СТЪПКА 3: LONG (разтваряне) пъпка

Гладиолус мъниста майсторски

Тези пъпки не са само листенца, но също и от листа 2. Всички те са с различни размери и брой листенца също е различно. Произведено в нашия цвете е като истински.
Първата и втората пъпки (те са изобразени по-долу) има един дял ос 2 см, 4 и 6 съответно дъги; трети пъпка се състои от два листа (горе вдясно) - като две лоб, че на първите две пъпки, един зад втората дълго; Четвъртият пъпка (на снимката горе вляво) се състои от един малък и два големи дяла. Моля, обърнете внимание, никой голяма картина: тя е усукана, а останалата част ще бъде около него.

СТЪПКА 4: Гладиолус ЦВЕТЯ

Gladiolus цвете се състои от 6 листа (лоб), три в горния слой и три в долната част; плодника и три тичинки. Венчелистчетата са най-различни, но можете да направите четири от тях са със същия размер, както и две непременно дълъг и тесен.
В моя изпълнение има три с оста на венчелистче 5 см 2 дъги (дължина 10 см дебел проводник), 2 тесен ос 2.5 cm 3 от дъга, 1 малка ос на 1 см 5 дъги (за тесни и малки листенца дължина дебел проводник 8 cm) на. Всички листенца 2 Спечелени мъниста на оста преди последния дъгата.
Всички цветя на скок, разкрити в същото време, (само в редки сортове от тях повече) понякога 7-9. Направих 7 бр. Все още е възможно да се направи цветята с различни размери, например, 4 малки и 3 големи.

Гладиолус мъниста майсторски

За голям всички оси увеличават с 5 мм.


Плодника височина от 3 cm с три контур 1 cm. Парче от тънка тел от 20 см. Височината на три тичинки на 3 см от 2 cm линия. Тел 15 см. Първоначално комутируема линия, обрат жицата с мъниста в центъра, изпълнява повече раздели (за чукало) след избиране на двата края на перлите.

Стъпка 5: МОНТАЖ НА ЦВЕТЯ

Гладиолус мъниста майсторски

Тесните листенца винаги се поставят в първите редици. Цвете е наклонена, така че те са или в долната част на цветето, или (по-рядко) в горната част. Малък венчелистче е винаги на дъното на втория ешелон. Три големи венчелистчета един намира в по-горното ниво, две в долната част. И тримата са разположени в горната част на цветето.
Twist заедно на тичинките, плодника добавите. Започнете навиване на конеца. Вземете една голяма венчелистче и две тесни, поставете ги така, че листенцата са тесни с тичинки и голям венчелистче чукало.

Гладиолус мъниста майсторски

Сега приложете втория ешелон между тесен малко листче, а след това останалите големи, съответно. Всички вятър нишка от 5 см и покрита с лепило. Зад него се гледа като уреден терен на втория ешелон.
Операцията се повтаря за всички други цветя.

Етап 6: СГЛОБЯВАНЕ Gladiolus

Когато всички елементи са готови да се пристъпи към монтаж. Обикновено цветя и пъпки на стъблото са монтирани в две редици - дясно и ляво. Вземете парче дебела тел 3-4 мм с дължина до 80 см или прът увиват си 3 см и печат на нишките. Вземете четири зелена пъпка и извиване на тръбата.

Гладиолус мъниста майсторски

Закрепете първо, малък зародиш - го носят на пръта, след това навиване на стеблото 3 см и приложен, например, на дясно, втори пъпка. Тъй като засилване между пъпки на 2-3 см закрепете другия във възходящ ред, като се редуват ляво-дясно страни. След всеки елемент не забравяме promazyvat лепило стъбло.
Сега трябва да се приложи големи пъпки с листа. Разстояние между пъпки и 3 cm. В допълнение, добавих още едно парче жица към рамото (и всички от тях имам три).
Вземете малка раздела и да го усуквате, както и предишните, го оправи на стъблото; Увийте малко стъбло на листа и закрепете с двамата, така че мястото е затворено привързаност пъпка.

Гладиолус мъниста майсторски

Втори пъпка (голям раздел), обрат и да се придържат подобен на първия.
Трето пъпка: голям венчелистче обрат и да прикрепите малки и малко по-завой встрани. Добавете листата.
Четвърто пъпка: един голям дял (не е показан), за да се обърне и да се огъват, а останалите приложен. Добавете листата.

Гладиолус мъниста майсторски

Ние се обръщаме към цветята. На този етап аз добавя трето парче жица към основното стъбло. Стъблото на цвете завоя - от цвете да се огъват на 3-4 см, тесни венчелистчета и тичинки в долната част на цветето. Цвете закрепени върху стъблото, ликвидация 3 см и закрепете листата. Повторете за всички цветя. Всички места са покрити с лепило.
След последната цвете за увиване на стъблото до желаната дължина и подреден (както винаги, български) допълнителни цели. Така например, ми стана на 65 см височина.
Вземете под формата на цветя: огъват плодника и тичинките на снимката, се огъват всички листенца.

Гладиолус мъниста майсторски
Гладиолус мъниста майсторски

Необходимо материал за работа:

- лилави мъниста
- мъниста черни
- лилаво перли, или рязане
- малки жълти мъниста
- зелени мъниста
- Бяла кабина или мъниста
- меден проводник
- зелена и светла нишка
- ножици и машинки

Гладиолус мъниста майсторски

Weave горната страна на лоб, които се нуждаят от две части. Един гладиоли. Във френската техника на тъкане направи централната ос с една линия, наберете 15 лилави мъниста, отново направи една линия и да продължи тъкане посочи венчелистчета. Имате две дъги лилаво, а след това започнете да добавяте черни мъниста (виж примера по-долу на снимката в ляво 1). Ние правим 3 арки от двете страни, и след това се вкопчила в крайната дъга отнеме още две дъги от всяка страна.

Вторият листенце трябва да започне с четири черни мъниста и т.н., за да дъгата на 4 от всяка страна на единствените черни мъниста, а след това да започне да се комбинира с черно лилаво както е показано на снимката по-долу в дясно. Braid посочи листа, добавете 5 дъги от всяка страна. Просто трябва един такъв лист.

Гладиолус мъниста майсторски

Weave тесен люляк венчелистче от щурвала. За едно цвете нужда 2 от листа. Weave както обикновено остър мозъчен дял, на първия ред се състои от 12 6 бели и лилави мъниста. Ние извършваме дъгата, която се състои от два цвята от мъниста, тогава ще трябва да се използва по-ярки пурпурни перли, за да придаде желания лоб ефект.

Отново тъкат едно венчелистче на лилаво рязане, тъй като четирите мъниста. Цялата лоб на един и същи цвят и се състои от десет арки от всяка страна. Braid посочи начин.

Гладиолус мъниста майсторски

Сега тъкат с хаванче тичинки. Вземете три прости обръчи от жълти мъниста. Типът на тел 11 мъниста и затегнете, така три пъти. Плодника се състои от три бели перли, които са усукани. След това, което трябва да приключи на тел ярка нишка, която ще даде на средна, естествен външен вид.

Гладиолус мъниста майсторски

И последната част от нашето гладиола - това чашелистчета. Необходимо е да се тъкат 2 за всяко цвете. Първият ред се състои от четири зелени мъниста, за по-нататъшни ос плитка ос, като се използва само зелените зърна. Всичко, което трябва да се измъкнем от шестте арки от всяка страна.

В това проучване, общо пет цветя и няколко пъпки. Библиотека се състои от широки листа, които са усукани в една тръба. Зелени листа дълго, образувани с помощта на тъкачни техники за паралелно и се състоят от две половини, които са зашити заедно. Можете да направите едно полувреме, а след това да я priplesti секунда.