Какви заболявания се лекуват с пиявици, което е индикация за използването на hirudotherapy които

Третираното пиявици
Лечение на заболявания, пиявици, използвани в различни патологии на вътрешните органи, кръвоносните съдове, на кръвта и лимфната течност. Разберете какво точно пиявиците от болести помага и кога да се откажат от използването им, могат да бъдат намерени в предложения материал. Първият е да се знае какво заболявания се лекуват с пиявици - всички лезии, свързани с нарушена тромбоцитна агрегация. Те са опасни за хората, които повишават риска от инфаркти, инсулти, тромбоза, разширени вени. В списъка, който се третира с пиявици, и хипертония е причинена от атеросклеротични промени в кръвоносните съдове на багажника. Разпределените пиявици вещества Пори атеросклероза имат пречистване ефект - те премахват съсиреци и плака от стените на кръвоносните съдове.Кои заболявания пиявица

"Медицински пиявици" няколко десетилетия е проучван при най-модерните инструменти и апарати светила на вътрешната и външната медицина - професори, лекари и кандидатите на науката, биолози и други изследователи. Кои заболявания пиявици има терапевтичен ефект, е известно, че всеки съвременните лекари. Следваща в списъците, на каква заболявания пиявица и какви са резултатите донесат тези процедури.

Днес пиявица използва няколко страни в медицинска практика, в нашата страна - стотици търговски клиники и много публично. И всичко това, защото е "смуче кръвта"? Разбира се, че не! С течение на годините, слюнката си върна повече от стотици полезни и важни вещества, които силно се интересуват от генното инженерство и се опитва да пресъздаде под формата на таблетка. Тези вещества са намалени толкова много дълбочина и разнообразие от системи за провал и човешки механизми, които го сравняват абсолютно нищо на никого замръзване.

Какво може да се лекува с пиявици: кои заболявания

Важна стъпка за определяне, които могат да бъдат лекувани с пиявици, е откриването на състав на слюнчената секреция жлеза вещество простагландин характер, спектърът на физиологичното действие, простациклин (pGL2): инхибиране (инхибиране, подтискане) на тромбоцитната агрегация. Значителна разлика от известните аналози на простациклин е неговата стабилност: ако простациклин живот време в кръвта се измерва в секунди, пиявица простаноид запазва активността си в продължение на няколко часа. Предвид мощен antiagregatnoe пиявица действието на простагландин във връзка с тромбоцити, както и идентифициране на плазмата активен каликреин инхибитор, става ясно, мощен антитромботичен потенциал на hirudotherapy.

Като се има предвид на въпроса какво заболяването се лекува с пиявици, беше интересно да научат повече за откритието в състава на слюнката сложни вещества, структуриран в липозоми. Destabilase, пиявица простаноид, инхибитор на плазмен каликреин и кръв хирудина са компоненти на липозома. Това се осигурява от тях и безпрепятствено навлизане на липозомите през мембраната клетки (активен транспорт).Показания за използване на пиявици: формулирането им за лечение на

Третираното пиявици
Официалният списък на болести предотвратими hirudotherapy днес, има повече от 160 болести. Показания за използване на пиявици - е от следните състояния:

 • лепило отит на средното ухо;
 • аденом на простатата;
 • аденомиоза, маточни тяло;
 • алвеолит;
 • algomenoreya;
 • антифосфолипиден синдром;
 • атеросклероза;
 • хипертония;
 • Бартолини;
 • безплодие;
 • болест Rota Berngrada.

Други индикации за формулирането на пиявици - е разширени вени, разстройства на вегетативната нервна система, синдроми, вертебрални вторичен безплодие при мъже gangliitis pterygopalatine възел (синдром Sladera), генитален херпес, хемороиди. hemophthalmus, хепаторенален синдром, хидронефроза. хидроуретер, хидроцеле, гингивит. глаукома. тестисите загуба, гнойно възпаление на околоносните синуси.

В допълнение, има и други индикации за пиявици: дивертикулоза, енцефалопатия, заболявания на роговицата, okolonosnyh конгестия синус в черния дроб и жлъчния мехур, иридоциклит, исхемична болест на сърцето, ишиас (неврит седалищния нерв и седалищния невралгия), кухини, уретер, kardiosklerosis , кератит. кистозна бъбречни заболявания, кисти на яйчниците. синдром на менопауза, колпит, мозъка сътресение, контузия, придружен от хипертония или контузия на ретината или оток на роговицата, лихен планус, kraurosis vulvae, церебрална хеморагия, левкоплакия на устната лигавица, левкоцитоза, лихен устната лигавица, макулна дегенерация, мастопатия. metroendometritis мигрена. миома на матката. мононеврит, мононевропатия, uroplania в клетъчни пространства, лигатура и пикочния фистула, менструални нарушения.

Третираното пиявици
Не забрави за такива индикации за лечение с пиявици като невралгия nosoresnichnogo възел невралгия pterygopalatine възел, тригеминална невралгия, невралгия, глософарингеална невралгия, атопичен дерматит, невропатия, лицевия нерв, усложнения постоперативни ostrognoynye бъбречни заболявания, остри и хронични заболявания на съдови и възпалителни генезис, подкожна тъкан оток, остър външен отит, остри неврит слуховите нерви. остър среден neperforativny отит, едематозни exophthalmos, panaritiums пръстите, папиломатоза, периодонтит, парализа на различни нерви параметри paranephritis, parauretrit, paratsistit, периодонтит, пигментен ретината abiotrophy, синдром на поликистозни яйчници, невропатия, заболявания на периферната нервна система, на въздействието на остър инсулт, след ВОЛ имплантацията след инфаркт състояние, приапизъм, повишено вътреочно налягане след лазерна интервенция, спешно лечение на проникващи рани , Psevdotumor, псориазис, оток, неврит на зрителния нерв в етап salpingofority, синдром интракраниална хипертензия, синдром на Dupuytren, синдром Melkersson-Rosenthal, stomalgii (glossalgia) синдром, синдром на Рейно. синдроми победят венозната система на мозъка, елефантиазис на скротума и пениса, сътресение, сраствания таза, очни увреждания и техните последствия, периферно нервно увреждане, тромбофлебит. тунелни невропатии, увеит, уретрит, ухото шумове в хронична неврит на слуховия нерв, маточни фиброиди, fibromastopatiya, Fibroplastic втвърдяване, фригидност, funiculitis семенната връв кисти, ожулвания. хламидии, хориоретинит, хронична бъбречна недостатъчност. хронична сензорна загуба на слуха, хронична двустранно салпинго, хроничен пиелонефрит (първична или вторична), хроничен периодонтит, хроничен простатит, хронично рецидивиращ афтозен стоматит, централна серозна ретинит, cystalgia, цистит. екзема, ендометриоза. ендометрит, епителен-ендотелен дистрофия на роговицата, ерозия на роговицата, цервикален ерозия.

Girudoterapii проучването продължава, и възможността за използване на медицински пиявици непрекъснато се разширява - публикува проучване и анализ заснети диагнози, предизвиква безпокойство не само пациентите, но и лекари, кандидатите на медицинската наука, професори и учени не са имали такива възможности. Когато не се отърве от проблеми, свързани с химически лекарства, той все повече се помага на лекарствен пиявица. Изпълнения започват с приема на лекарства с рецепта - нищо не се отменя, без лекар.