Как zakidushku направя ясли с ръце на сом, щука, шаран и толстолоб - най-добрият съвет за

С пристигането на риболовния сезон на голям брой рибари започва да се подготвя за риболов. Разбира се, че преди всеки почитател на риболова има един въпрос: какво да хване. По-долу е за това как да се направи zakidushku свои ръце, и как да го, както и алтернативи хване.







Feeder е подходящ за риболов в езера, езера, реки, и е специализирана в крайбрежен риболов. Можете да нулирате като глутница хлебарки, и подхода на сом.

материали, необходими

За да се направи този вид се справят със собствените си ръце, ще ви трябва:

 • дървена дъска, размери: 250/100/15 мм - макара;
 • монофиламенти, 0,5 мм в диаметър;
 • каишки за монофиламенти, 0.3 мм в диаметър;
 • 3 кука и теглото на платината е 50 г;
 • част от пореста гума или каучук;
 • видях;
 • бормашина;
 • шкурка;
 • лепило;

Как да се изравнят по zakidushku

Метод на производство

 1. За да започнете, ще трябва да се направят съкращения в рамките на линията в табелата. За тази цел, видя се в централната част на дъската с късата й страна.
 2. След това е необходимо да се придържаме към едната страна на лента от пяна motoviltse за фиксиране на куки (ако той не е под ръка, можете да използвате гумата).
 3. След това пробийте отвор в бобината за фиксиране на въжето.
 4. Техника на подготовка на тези уреди, е съвсем проста. До края на основната линия е свързана печати тегло '50
 5. Над, около 20 см, за каишки, свързани с куки. Всичко е готово да се справи.
 6. Сега само трябва да се определи линията със специален отвор, че ние пробити и включен куки пяна или гумена лента.

zakidushka оборудване

Що се отнася до техника, тя се различава, когато те хвана различни риби. По-долу ще разгледаме най-различни съоръжения zakidushka.

В началото следва да се отбележи, че в основния екран на избрания от вас оборудване не се променя много от една риба на друг: същото ще се справи по някоя риба, винаги само детайлите променят инструментална екипировка. И за улов на сом и шаран, използва стандартен набор от: Леса, поводи, куки и тежести.

Ако ще да улови сом. на zakidushku трябва да бъдат оборудвани както следва:

 • за основната линия за риболов вземе дебелина прежда 0,6-2 мм;
 • каишки добре да се използват с дебелина 0,5-1,5 мм;
 • печати тегло 130-150 грама;

Или ако предпочитате да хвана шаран. по-добре е да се изравнят на рибарски принадлежности:

 • Обща диаметър монофиламенти 0.3-0.4 mm;
 • каишки, диаметър 0,2-0,3 mm;
 • Щампа тегло 50-70 грама в застояли водоеми и 120-150 грама, когато улов на силен ток;

Когато хвана шаран. по-добре е да използвате:

 • скеле с дебелина 0.5-0.6 mm;
 • каишки да вземат диаметър на въдицата 0,2-0,3 мм;
 • куки трябва да №10-№12 номера и печати тегло 50-70 грама;

За да извършват риболов на щука е по-добре да се вземат:

 • дебелина скеле от 0.4-0.6 mm;
 • каишки да използват стоманена нишка или друга метална нишка (например низ на китара), с диаметър 0.3-0.4 мм;
 • печати, в зависимост от потока - ако не, след това до 50 грама, ако има до 120-150 грама;

При риболов на платика в курса:

 • скеле с дебелина 0,4-0,5 mm;
 • flyurokarbona каишки на 0.4 mm или 0.3 mm монофиламенти или сплетен тъмен цвят 0.12 mm;
 • печати 120-150 mm;

Как да се изравнят по zakidushku

Що се отнася до куките, следва да се отбележи, че в техния избор трябва да вземе предвид размера на очакваната трофея, а формата му на различни видове риба по различни начини да вземат стръвта, също имат различни усти размер. Идеалният размер на куката - е този, който лесно се побира в устата на рибата, но не твърде малък.

Сом: жаба. Nightcrawlers червеи, миди, жива стръв, пилешки вътрешности и земните червеи.

Pike: жива стръв от 50 до 200 грама в зависимост от желаната производството или жаба.







Carp: царевица, грах, ечемик, полусурови картофи, задушени грах.

Как да се изравнят по zakidushku
За да може успешно ловят риба в избрано място често рибарите използват стръв. Ето защо, начинаещ рибар трябва да знаят как да се справят с най-ниските. Приложения с корито не е много различен от инструменталната екипировка без него. В действителност, нейната основна разлика инструменталната екипировка, без хранилки, че в този случай ролята на Грузия изпълнява фидер пълнено с стръв.

Има много начини за закрепване куки с едно щракване с яслите: това е възможно, за да ги монтирате с помощта на гредата от всяка страна на него, а куките могат да бъдат поставени преди и след неговите точки за закрепване, може и двете куки, пуснати на каишки до коритото. Основното правило, което трябва да се помни, е фактът, че куките не са в противоречие, както и да се придържат към хранилката.

Каква стръв да изберете? Това зависи от това какъв вид улов на риба.

Платика обича ароматни видове храна. Тя трябва да бъде един добър раздвижване и натрошени защото големите компоненти на допълнителни храни може бързо да се насити на рибата. Съставът на допълнителни храни трябва да включва храни, които обича платика, добре, и най-накрая, струва си да припомним, твърде малки компоненти захранка смес могат да привлекат много боклук риба. По-долу е един вид стръв, която ще бъде за предпочитане да се използва по реката през лятото ще бъде предоставена. За подготовката му ще ви трябва:

 • масло торта слънчоглед (200 гр);
 • галета (100 г);
 • покълнали грах (200 гр);
 • варени овесено брашно (200 гр);
 • кориандър (3 чаени лъжички);
 • глина;

По отношение на съгласуваността на допълнителни храни. Сместа трябва да захарна тръстика. галета, трици, добре, тъй като може да се използва свързващия компонент: брашно, смлян грах, или овесени ядки, и накрая се добавя ароматизанти стръв (могат да използват настъргани растителни семена или масла).

Пайк. Някои рибари смятат, че е невъзможно да се привлекат щука, а други отбелязват, че озъбена хищник безразлични към вида и миризмата на кръв. Можете да се забърка в съблазънта на една капка от свежа кръв и глина. Този тип хранене е наистина работи.

Карп. Определено, което отново не е универсална стръв. Има само няколко фактора, които трябва да бъдат взети под внимание при избора на допълнителни храни, защото, прозрачност, вода, плътността на рибната фауна. Например, във водите със силни течения трябва да примамка е имало силен последователност - в резервоарите на същото място със слаб ток може да се разрежда с захранка микс дори крайбрежен пясък. Най-добър в топъл период от време, подходящ за шаран царевица, която трябва да бъде получен по следния начин: първо трябва да накиснете зърната на царевица за 24 часа, а след това те трябва да се вари на умерен огън за 70-80 минути. Що се отнася до ароматни атрактант, тук трябва да се помни, че по-студено време на годината, толкова повече ще се нуждаят от тях. В този случай, можете да добавите захар или други привличащо в малко количество, което е равно на 1-1,5 чаена лъжичка.

Som. На първо място, следва да се отбележи, че privazhivanie сом има смисъл само за тези води, където присъствието него рибар знае само от слухове. С цел да се привлече сом вземат трева компонент труп на животно, на, с други думи, вие се нуждаете от част труповете на животни, че хората не ядат: черва, стомаси, кожа. Това е най-подходящ за privazhivaniya сом на черния дроб, тъй като тя има специфична миризма. Други видове хранене, дължащи се на слаб мирис, който се нуждае от по-нататъшно лечение - пържене, пушене.

Karas много придирчиви и вкусовите предпочитания често се променят в зависимост от метеорологичните условия. Може основните избор ще трябва да се направи по-ранен етап от получаване на допълнителни храни. Тя ще зависи от това дали основните шаран риболовните райони, или има голям брой видове от други риби. Не забравяйте, че ако шарана - собственик на езерото, можете да изберете всякакъв вид хранене, а ако в допълнение към езерото шаран са много видове други дребни риби, по-добре е да се откаже от малките елементи на допълнителни храни. Що се отнася до храненето шаран може да се използва грах. царевица, ечемик, както и различни видове зърнени култури и люспи.

Най-популярният фидер оборудване. което позволява да се получи чувствителен ухапване на игрището, на калния дъното и в застояли води.

Как да се увеличи улова на риба?

Как да се изравнят по zakidushku

За 7 години от активни риболовни хобита Открих десетки начини за подобряване на ухапването. Тук е най-ефективен:

оборудване за риболов

Как да се изравнят по zakidushku
За да започнете риболов, трябва първо да изберете областта на езерото. Ако риболов ще се случи на по-голямо разстояние от брега - че е желателно във водите пред вас не е бил силен приемственост и падения. В противен случай, при отстраняване на предавките могат да получат матови куки.

Нужен ви е внимателно да се отпуснете на справяне на брега, така че да не се бърка. На zakidushku по-добре да не дават повече от 3-5 куки, защото те ще се намесва, особено в началото.

Уверете се, че в края zakidushka или свързан с брега, или да го здраво държи партньора си. След като куките със стръв - можете да хвърлят справи. Можете да се хвърлят като без излишни средства за Грузия, и е възможно със силата на ливъридж някои пръчки. Направете малка примка около платини, го постави на самия край на пръчката - силен люлка и товарът ще лети с вериги и инерцията ще бъде много силен, така че товарът ще отлети.

Като аларма poklovok да използвате всички видове звънци и кима.

Бракониери улов 318 кг риба не бяха наказани

Как да се изравнят по zakidushku
рибари група по време на разпит разкри името на таен стръв.