А котката не може да скочи

Котката не признава приемащата
Кат започна да плаче през нощта
Кат започна да атакува след инжектирането
Котката meows и пита в кабинета
Котка хваща на лицето през нощта
Агресивна котка британска


Предвестници маркировка при котките
Стари котка започна да маркирате
Котето "слезе" на килима
Внезапни котки агресия

Здравейте, имам проблем с поведението vozikla котка, но първо малко rpedystorii. Решихме да свалиш котка, че е добре да се играе, с течение на времето, отглеждане котка. Но аз спешно трябваше да напусне, аз бях отсъстват 20 дни. Прибрах се в къщи, в първия ден на котка подуши, като че ли не дома му. На следващия ден започна да съска и myavkat. Чудех се защо. Приятелката ми не разбира нищо. Помислих си: чакай, да свикна, смъркане. Но на сутринта в деня, когато той започна да се събуди, не е зърнеста сграбчи ръката ми и всичките му зъби нокти, съответно, и е получил няколко шамара. На следващия ден, се успокоих. И вчера, се затича, аз скочих върху дръжката, на краката си втрива, бе избран да се изправи - смъркане, ближе носа му. Но през нощта е нещо намерено, когато отново се изкачи до носа ми да миришат и оближе, той замахна лапа по лицето, почука очила, чудо не надраскате, добре, съответно, отново имам няколко шамара, малко по-силен. (Преди да разбра защо му даде напляскване, успокой се и не хулигани). Кажете ми, моля, какво такова поведение може да се свърже? За ваксинации: направи това 2-ваксинирано Multifel 4, а след това Vakderm-F ваксина. Следващата стъпка е ваксинирано срещу бяс. Котката вече е стар 9 месеца и той не е бил кастриран.

Да, ти взе котката за някой друг възприема външния си вид като нарушение на "своя" територия. Физически, по-добре е да не се наказват - така че да прикачите само негативно възприемане на котката на вашата личност. Безопасен, за да донесе на котката с вода - това е косвен ефект, което го принуждава да започне миене и да спре агресията. Кастрираните котки са по-малко и по-малко реактивни агресивни, макар че в този случай тя не е панацея.

Добре дошли! Помощ моля! Имам котка на персийската порода, на 4 години, кастриран на 6 месеца. През последните години той започна да крещи през нощта, тъй като може. Какво да се прави? Не мога да заспя дълго време или за постоянно буден през нощта

Необходимо е да се анализира какво е свързано с издаване на звуци и как всичко това се случва. Ако котката не се притеснява, че е добре да се яде, той имаше нормална дефекация и уриниране, проверка на функцията на щитовидната жлеза - хипертиреоидизъм може да бъде причина за неадекватно поведение и прекомерно вокализация. За да направите това, трябва да се вземат кръвни изследвания на нивата на хормоните на щитовидната жлеза.

В къщата живее котка, 6-годишна възраст, не е кастриран, чифтосване е не такива antikot лекарства не са били дадени по време на разгонване. Обикновено винаги е бил нежен, спокоен. Преди една година, е трябвало да бъдат взети, за да ветеринар се дължи на факта, че не е уринирал 2 дни (тя почти не пие вода, а след това подава парчета говеждо месо). Ветеринарят не каза нищо, сондира стомаха му и ужилени някои убождане, когато те дойдоха вкъщи котката започна ужасно агресия. След известно време, че се получи. Но агресията се проявява по няколко пъти, всеки път с по-голяма сила и отнема много време. Сега Cat галеше точно след сън. После сяда, гледайки ме, очите се разширяват и изведнъж започва да крещи примамка, а след това нападение, а след това се скрива, когато topnu върху крака й. Улицата живее котка, брат си, понякога тя работи в къщата. Аз също забелязах, че тя започна да души изобщо. Дори и тази година сме направили ремонт в стаята, където тя се използва за живеене, и Забраних си да отиде там, това е, Затворя вратата и не го правят.
Аз стреля. Тя винаги спеше с мен, а сега ме е страх да я оставя през нощта в стаята. Затишие съжалявам, че не мога да взема решение за това, тъй като я засмука с 4 дневно коте майка й умира. Имам частен дом, ако това е съдът да адаптират условията ще бъдат в състояние, ако го даде под наем и не се допуска в къщата. Месец по-късно, къщата ще живее детето, се страхувам, че това може да навреди на детето. Ако пусна на улицата и тя е бременна, дали тя ще бъде в състояние да агнетата, че самата възраст, тъй като тя никога не е родила? Много съжалявам за животни, много привързан към него, посъветва моля като бъде. Благодаря.

Ясно е, че котката е създадена постоянна отрицателна връзка между вас и болезненост или дискомфорт след инжекцията. в този случай, постоянно да следи агресия на котката не е възможно, така че желанието ви да изолирате котката от жилището е оправдано. Но все пак да може да се установят навсякъде в отопляем обем.

Вероятност за усложнения при раждането има във всяка възраст, както и 6-годишна възраст тя не е по-висока, отколкото в по-малките животни. Алтернативно, котката може да се стерилизира, с цел да се избегнат проблеми с раждането.

Здравейте Напоследък, аз съм притеснен за поведението на котката ми. Тя постоянно идва вратата на гардероба и meows, да зададете там. То продължава около 2 седмици, след което спира и се рестартира след няколко месеца. Това означава, че липсата на внимание или нещо друго?Ако котката не се стерилизира, така че може да се появи на сексуална дисфункция на фона на кисти на яйчниците, в този случай, котката трябва да бъдат стерилизирани, че не е имало възпалителни усложнения в утробата.

Друга причина може да бъде цикличен реакция на стрес - анализ на възможните стресори, повтаряйки подобен рецидив.

Нашата котка е около една и половина години, излязоха по улиците на възраст около 3-4 месеца в ужасно състояние, дълго разглежда от първите няколко дни дори хранени от спринцовка. Сега по улиците и няма страх от всякакви намеци, че тя може да доведе до. Доскоро това беше много спокойна и нежна, с детството отбити играта с ръцете си, всички игри - само с обекти. Но тя самата не е особено игриво -В за неща, които не
улова, играе само когато сме започне играта. Проблемите започнаха наскоро. На първо място, в сутрешния дългогодишни и meows при мен, за да се хранят, ако не отговаря дълго време - мога да хапят ръката или предмишницата да реагира. Тя не се обърне внимание на първо време. Но сега, той е хвърляне с нокти по лицето ми,; и ще скочи веднага бяга. В началото беше няколко пъти сутрин, когато е време да го нахраниш, а сега все по-често го прави през нощта. Съпругът се опитва да го накаже, траш веднага след нападението, често го накаже за мен. Независимо от това, че не се хвърлят котка. Останалата част от времевите едни и същи сладки привързан животински срещите с работни плавници. Защо може да се появи този проблем и как да го махна?

Тя е по-вероятно, че котката изглежда така хищнически агресия - котки са класифицирани като нощни хищници, както и нощни атаки често причинени именно поради тази причина. За атака хищник обикновено избира "слабото звено". За да контролирате това поведение е трудно, тъй като в сън трудно да се наблюдава поведението и намеренията на котката. За корекция на поведение в такива случаи ви препоръчваме да използвате страхови реакции (засягащи котка струя вода от воден пистолет, използването на пневматичен памук или Bing, способна да разсее котката по време на периода на прекурсори атака - отблизо, sto- лен, дебнат), но това е малко вероятно, вие ще бъдете в състояние да направи всяка вечер.

Имам една агресивна котка. Вчера и днес бяхме на шоуто котка, така че той прави играта. Не е разрешено сам да изследва, много ухапан и почеса съпруга си. Той почти една година, щяхме да го намериш котка, а сега не знам. Изведнъж тя тогава агресия и котенца ще бъдат такива. В дома, той твърде агресивно се държи. Ако не е nravitsja битки крака, понякога дори и с нокти за ръце едва ли са idet- паузи. Той е британски шоколад и опушен. Може би това е провал в скалата. Просто с четене в интернет статията, разбрах, че поведенческите проблеми при кастрация, не са решени. Аз все още ликвидация домашния любимец, а не див.

Британският - не бяха първоначално ръчни и много независими животни, е характерно за породата. Но агресивни, те не трябва да бъде. Разбира се, че не е необходимо да се поддържа в потомството, като разполага с манталитет твърдо наследи.

Кастрация в този случай, характера няма да се промени, тъй като този проблем няма нищо общо със сексуалната функция.

Prompt, моля, Татяна, там е възможно да се предскаже кога котка "MAST", "етикет"? Фактът, че нашето коте малко повече от 6 месеца, а той някога е бил "с надпис" п леглото ни, докато ние спяхме ((Мерки нещо, приети (таблетки), спално бельо, но аз обикновено не могат да спят, знаейки, че тя отново може да се случи, а не предвидим къде и кога. дали има индикации, че котката ще бъде "етикет"? Благодаря))

Предвестници етикетиране очевидно, когато една котка избира място за етикетиране - когато той започва да души, за търсене на правилното място, а след това се превръща гърба си и пуска вертикална струя урина в малки количества, обикновено вертикална повърхност. В тази котка приема характерна поза вертикално удължена опашка трепет. Това са класическите симптоми на територия маркировка.

"Маркиране" легло може да има съвсем различен характер и обикновено протича без предшественици - котки наистина обичат да го правят в леглото или на дивана (атрактивна и удобна подложка, където урината се абсорбира веднага - той се обръща към тези чисти животни, като котки ...). В допълнение, легло за котки - привилегировано място за почивка, така че те често са толкова й "се преструвам". Ето защо, аз препоръчвам да не позволява на една котка в стаята изобщо, така че котката може по всяко време да се повтори "подвига".

Независимо от причините за по-добро етикетиране котка кастрирани.

Cat 13 години. Не е кастриран, котки не знаят. А преди няколко месеца започна да бъде обозначен в апартамента почти всичко, на балкона, на килима в спалните, в кухнята на ъгъла. по принцип, ние не знаем как да се избяга. В същото време той спря да пише в тавата и се изхожда в него редовно. Други животни, които не са заведени в, и не работят. Улицата не се показва. От тези, които са посетили - без животни. Prompt как да бъде?

Разглеждане котка на пикочните заболявания система (рентгенови лъчи, изследване на урината, кръвта химия) - една от причините безредие могат да бъдат дискомфорт по време на уриниране, например, уролитиаза, или неоплазми на пикочните пътища, които причиняват котка тоалетна избягва. Премахване на симптомите и помага за отстраняване на симптомите на неприличие.

Добре дошли! Моето коте (5 месеца) написа на тепиха, което често спеше, преди да няма проблеми с тоалетната. никъде не съм ходила. Внимание udilyaem достатъчно игра, ласки. С какво може да се свърже? Тя може да се дължи на пубертета, той е само на 5 месеца?

Сексуална етикетиране обикновено се проявява малко по-различно, въпреки че е възможно в тази възраст.

По-вероятно все още поведенчески аномалии във формата на текста "тяхното" място под различни стресови обстоятелства. Котенцето може да се страхува от всякакви външни влияния, звуци, миризми. Опитайте се да следват политика на успокояващи билкови лекарства (2-5 Fiteks капачка. 3 пъти на ден в продължение на 5 дни) и премахване на възможни фактори на стреса. Промяна на носилката, за да се премахне миризмата, по-добре е да се вземе една подложка или легло от различен материал, за да котето не се образува стабилна рефлекс върху подложката.

Добре дошли! Моята котка живее с нас за повече от две години на улицата не излиза, не се стерилизира, когато виковете на котка дават капките. И както винаги всичко е добро, то е спокойно животно. Но вчера изведнъж без видима причина нападнат петгодишните ми дъщеря, silno ухапан крак, а след това на съпруга си, който се опитва да се предпази от нея. На следващия ден генералът се хвана за главата й, аз едва ли я издухва. Какво не знам! Какво не е наред с нея?

За корекция на поведението трябва да се идентифицират и елиминират задейства. Първият път е по-добре да се запази котката в изолация, така че да не формира устойчиви негативен рефлекс към детето. През този период, трябва да се даде една котка-тревожност лекарства (3-5 Fiteks капачка. 3 пъти на ден), можете да използвате и лекарства коча билка.