Как да се сложи свещ в църквата - къде, какво да кажа, как иконите

Посещение на храма и за начинаещи, не е лесна работа. Има много въпроси: какво да облека, как да отида, как да пресичат, как да се сложи свещ в църквата? Днес е един много подробен поглед въпросът за свещи.Къде е традиция

За много хора в църквата е пряко свързан със свещи. Но в първите векове на християнството, че е по-различно. Събрание на вярващите, които често са извършени в тайна, в катакомбите, са били покрити с помощта на маслени лампи, а не свещи. Те често се използват в езически култ. За първи път свещите се използват по време на службата, се споменава в житието на Светия мъченик Киприян (3 инча).

Ситуацията започна да се променя, когато император Константин. Тогава Роман използването започна да проникне в християнските ритуали. Войниците от свещите са обичайна добавка към римската аристокрация. Постепенно, тяхната употреба е станала обичайно по време на християнското богослужение. С4. свещи станали запали близо до починалия, ги придружават до мястото на погребението на починалия.

В посока на Константина Velikogo голям восъчни свещи бяха запалени на Великден. От 5-ти век. Християните започнали да ги използвате навсякъде.

Така че, защо в църковните и запалете свещи?

 • Защо сложи свещ в църквата
  Аз свързан мек восък от църковните отци с човешката душа, която се топи с разкаяние.
 • Той също така е символ на послушание към Божията воля.
 • восък пластичност прекрасно предава пътя на човешката душа се преражда в Христос.
 • Восъкът е естествен материал, означава, че предлагането се прави от сърце.
 • Горяща свещ - символ на душата, в която топлината е желанието да служи на Бога.

В по-ранни времена, християните са донесли на църковните продукти, свещи и така нататък само себе си. В днешния свят, хората са много по-удобно да си купи свещ, като по този начин направи парично дарение на храма. В допълнение, много от тях са склонни да спазват обредност, като го смята за свещено значение.

идентичен искра - означава различен

Защо сложи свещ в църквата
Молитви в храма се поемат както за живите и за мъртвите. За да се почете паметта на починалия, трябва да стигне до възпоменателната служба, те се сервират седмично във всяка православна църква в събота, след литургията. По време на тази малка услуга, трябва да се психически моля за всички починали роднини, приятели и познати, които са били православни. Можете да изпратите бележка до споменаването на душата. Свещи обзеха в ръцете си, както и по време на погребението на починалия.

Но вие може просто да дойде на църква да се сложи свещи за мъртвите. Как да го направя? За да започнете да пресече, жените избършете червило, да носят забрадки. Елате и се почитат централната икона. Само тогава отидете в магазина, купуват някакви свещи. По време на отбелязването на душата вземат да ги запишете на специална маса - това е квадрат, далеч под нормалните светилника. Това е, като правило, в района на разпятието. "Ева" се нарича маса.

Има неписани правила, как да се сложи свещ в църквата. Необходимо е да се запали свещ му от един от тези, които вече са изгарянето на светилника. От една страна стърчи фитил, е необходимо да се изправите - това е височината. Първо, трябва да го възпламени, а след това я задръжте в долната част на пламъка на свещта, тя е здраво държи. След това сложете на стойка или маса.

Много забелязах, че вярващите в църквата каже нещо, когато палят свещи. Те просто прочетете кратка молитва: "Господи, помилуй". В същото време взема да премине три пъти. Можете, разбира се, да каже една молитва към светеца, или да изрази личната молба. За да направите това, вие може да донесе молитвеника, нищо лошо в това - много малко хора знаят всички молитви от сърце. • Аз се моля за починалия кратка молитва, която е лесно да се учи, то е във всяка молитва. Помолен да прощава греховете на мъртвите, за да го дари на престоя си в рай. Ако човек е починал наскоро, а след това да кажем не "на починалия" и "наскоро си отиде".

Как да се сложи свещи за здраве

Защо сложи свещ в църквата
В църквата, можете да поставите свещи и тост. Как да го направя? При влизането си в храма, всеки посетител може веднага да видите големи икони в непосредствена близост до тях - свещници. Как да се сложи икони - изберете произволно. Молете се на Бога и на Божията Майка може да бъде някоя икона на Божията майка, ако не знаете какво да изберете. В центъра на храма е празнична начин, за първи път, за да я достигне.

 • Ако няма свободни места, свещта трябва да се остави на светилника. Министрите по-късно тя се запалят себе си. Не е необходимо да се изнеса някой друг да си сложа.
 • Правилно поставени свещи в църквата, преди да стартира услугата. Ако хората се молят, грубо ги бутам за да отидете на иконите. Моля, предайте свещта също е неуместен. По време на службата, има моменти, в които е забранено да отида и да изгори свещ. Ако не сте запознати с цел на поклонение, е по-добре да се изчака за нейното изпълнение.
 • По признанията на някои подходи с една свещ. Тази доброволна жертва в храма, свещеникът да го запали по време на тайнството, и може да си тръгне. Няма ефект върху опрощение на греховете, то няма да има. Просто красив обичай.

Молитва може да донесе за всички роднини, приятели и деца. Много хора идват в храма до сериозни промени в живота дълго пътуване, като се започне нов бизнес, да вземат отговорни решения. Ако не знаете къде да поставите свещи в църквата, ние трябва да видим къде енориаши са подходящи. Или да поиска от монахиня пейка църква. Тя ще ви каже къде таблицата с моргата, където почитали иконите на Богородица и светиите.

Защо да вземат пари за свещи, възможно ли е да не ги поставя?

Можете да пропуснете всяка сума на дарението квадратче, ако не искате да запалят свещи, молете се, или никаква. Желанието да се жертва на Божия дом трябва да е доброволно и информирано. Преди храма винаги е много просяци, те са обикновено се сервира при споменаването на душата на напусналия роднини. Да, и за живите може да даде милостиня. Някои донесе храма ненужни неща, винаги ще се намери някой, който да ги разпределя - обществото често семейства с деца, които са в нужда.

Важно е да се разбере, че Господ гледа в сърцето на човека, а не в джоба си. Размерът на дарението не е толкова важно, колкото и добра локация - спомнете си притчата за онази вдовица. Бог не осъжда бедността, той призова да се отърве от алчност, защото тя - недоверие на Господа. И това е грях срещу първата заповед.

Защо сложи свещ в църквата
Обилно с църковни церемонии, свързани суеверия. Православни християни трябва да се избягват. Някои палят свещи за покой на жив човек. Това е голям грях, който може да навреди на онзи, който го задължава. Подобни действия вече са в черна магия, вярващият трябва да се избегнат подобни манипулации.

Към категорията на опасни неща истинска страст за мечти. Многобройни мечта книги дават отговор на въпроса за това какво е мечта да палят свещи в църквата? Разясненията са различни, често обратното. Ако човек е посетил разрушената стара църква сградата, предвещава страдание. Но ако храмът е възстановен, това предвещава помощ по въпроси, които ще затворят хора.

Сигнал за корекцията на духовния живот се счита, ако в съня си, за да отиде в храма да се помолят. Така че, в действителност човек показва гордост. Наличие на услугата означава, че ние трябва да очакваме на уважение от страна на роднини. Църковно пеене каза, че желанията ще бъдат изпълнени. А запалена свещ в ръка е предвестник на среща с духовно богат.

 • Светите отци предупреждават - да сънища не трябва да се вземат твърде тясно! Не ги вземе присърце. Това духовно откровение е рядкост. Fascination с мечтата книгата, гадателство може да доведе до по-голям грях.

Изчакайте резултат от

Защо сложи свещ в църквата
Понякога хората показват наивност в духовните неща. Те си мислят, че това е достатъчно, за почивка, за да ходят на църква, сложи свещите - и всичко в живота ще бъде наред. Но тези виждания са знаци за езичеството се практикува в древния Рим. Има много богове за всеки повод. Християнството - религията на активна любов.

 • Продължава участието в църковните служби, тайнства, молитви - това е това, което на духовния живот. И това не е гаранция за богатство и щастие, а по-скоро по-близо до Бога.

Проблемите не изчезват за християнин, но променя отношението към тях. Всичките му потребности, той се научава да споделя с Бога. Свещи - Красив символ на духовния живот, към който всеки вярващ е призован да. Те са в полза само ако са придружени от искрена молитва.

Как да запалят свещи в църквата - свещеници отговорят