Как да се сложи бебето да съветите на гърдата и съвети

С появата на бебето родилките много въпроси, а основната е: "Как да се сложи бебето към гърдите си." С течение на времето, всяка майка ще избере оптимална позиция за хранене, което ще бъде удобен за нея и детето, обаче, някои проблеми могат да възникнат в началния етап.Как да се сложи на новороденото

Правила за лесно прилагане на новороденото до гърдите си

За процеса на захранване е удоволствие не само на детето, но майка ми, че е важно да се спазват основните правила:

  • Първо, изберете удобна позиция. Мама може да седнете или легнете, за удобство на разрешените възглавници употреба или меки възглавнички, които перфектно подкрепят уморен ръката или осигуряват комфорт за гърба. Хлапето трябва да се натисне здраво на майка ми по цялото тяло, не се препоръчва да се поставят детето по гръб, оптимална позиция - да лежи на едната си страна;
  • второ, позицията на тялото на бебето трябва да е равна, точно когато главата, раменете и бедрата са изравнени. Шията трябва да се прави, в противен случай не grudnichok бъде в състояние да погълне на мляко;
  • На трето място, ние не може да използва сила при започване на кърменето. Бебе не е нужно да изтегли зърното, вашата задача е само да се покаже правилната посока и здраво държи на раменете и гърба на детето, във всеки случай, без да натискате по главата;
  • на четвърто място, между бебета и майка-кърмачка, трябва да бъде минимално количество дрехи дълго докосване на кожата кожата, допринася за тясната връзка между тях и развитието на големи количества мляко.

Чрез изпълнението на такива прости съвети, вие скоро ще се научи как да се сложи бебето на гърдата, а след малко време и бебето без вашата помощ ще бъде в състояние да улови зърното правилно.

Как да се сложи на новороденото

Ключови пози за кърмене

Процесът на кърмене отнема време, така че в тази поза за него на първо място, трябва да е удобно. Нито едно правило, каква позиция трябва да бъде да се хранят новороденото. Тъй като всяка майка на различни позиции душа. Някои от тях успяват да се хранят децата в най-екстремните и неудобни позиции на пръв поглед, но повечето майки избират да се хранят един или два от основните точки:

  • хранене, докато седи, или "люлка" - мама седи на стол или на дивана, закътано под гърба и налакътници на. Grudnichok е на ръцете, тялото му се обърна към майката корема стомаха и главата му е на нивото на зърното. С едната ръка, майка ми винаги е подкрепял раменете и гърба на детето, предоставяйки му удобна позиция, а другият - помага на детето да се възползват от зърното правилно;
  • хранене "от ръката" - печеливша позиция за майките, родили с цезарово сечение, тъй като в това положение на бебето не се оказва натиск върху корема. Бебе се полага на страната на майките с високо сядане възглавница, като по този начин бебето е в непосредствена близост до гърдите, а майката може да следи позицията си на ръка;
  • Хранене прилепнал - перфектният избор за през нощта, тъй като майка, така и grudnichok да се отпуснете и да спи. Мама лежеше на една страна, детето до нея - на корема, за да корем. главата на новороденото в това положение трябва да се леко повдигната, багажника се в хоризонтално положение, а вратът е прав. Ако майката лежи на дясната си страна, а след това сложи grudnichka трябва да бъде на точното гърдите и обратно. Гърди, който се намира по-долу, е много по-близо до устата на детето, така че той няма да се налага да арка на врата и да достигне за зърното, освен мляко, тече по-бързо, което улеснява производството на храни;
  • хранене на гърба - такава поза на кърмене позволява мама се отпуснете. В този случай, бебето е на корема на майката корема, която го притежава, за да не падне. При това положение, детето трябва да се въведе някакъв усилия за производство на мляко, така че тази поза не се препоръчва за слабите и болни деца;
  • хранене в превръзка - универсалната позиция за различни ситуации. Това позволява да се сложи бебето на гърдата, докато седнало, изправено положение или дори в движение. С подаването на помощ на бебе прашка може да бъде на улицата и далеч, без да се прекъсва процеса на хранене, дори ще изпълнява прости домакинска, като миене на чинии или разнасяне на пране.


Хранете бебето в една позиция, или да експериментират с вариации на пози - това нещо на всяка майка, толкова дълго, колкото вие и вашето дете се чувстват комфортно и безопасно по време на кърмене. Добър привързаност към гърдата от самото раждане на бебето ще спести много време и нерви, освен това, не позволява застой на млякото.

Как да се сложи на новороденото

Правилна техника на прилагане на бебето на гърдата

Преди да се хранят бебето си, се уверете, че това е прикрито, немита и доволни. За да се хранят един плач на новороденото е много по-сложно, така че не се чака, докато бебето е много гладен, опитайте се да предложите гърдата толкова често, колкото е възможно, и скоро да изчезне чрез прилагане проблем.

За да създадете едно дете удобна позиция, трябва да го кажем по-близо до гърдите, зърната трябва да бъдат насочени към бебето чучур (ако директно зърното директно в устата, бебето може да натиснете силно челюстта, причинявайки болка на майка ми, и няма да получите много мляко).

Персонализирана зърното трябва ръчно да се създаде малко трошене ареолата от двете страни, така че детето ще бъде по-лесно да вземеш гърдите. Основното правило - трябва да се сложи бебето на гърдата, а не обратното. Първият майката трябва да я вземе за удобна позиция, и то само след гърдите на бебето. хранене процес може да бъде малко по-забавено и неудобно положение ще доведе майка ми много дискомфорт след това.

Ако детето е гладен, той се превръща в главата в търсене на топло мляко, но има ситуации, когато бебето не е гладен, и дойде време за хранене. В този случай, можете да му покажа, където захранването, като долната част на устните ареолата. А новородено бебе разработен инстинкт незабавно въвлечен в устата всичко, което докосва устните, така че не се предлагат само зърното, защото твърде голям натиск върху него може да доведе до болезнени усещания и дори нараните нежната кожа.

главата на бебето трябва да бъде подкрепено с ръка, което я поставя под раменете на детето, за да го създадете уютна и комфортна позиция. Когато ви донесе бебето на гърдата, в повечето случаи, той отваря устата си, работата си в този момент - да му помогне да запишат правилно зърното, например, за да се изгладят ареолата с палец и го изкарва дълбоко в устата. След заснемане на правилното зърното горна челюст се затваря, и бебето започва да суче млякото. Ако сте направили всичко правилно, болката няма да се случи, но ако майката се чувства неудобно, процесът е по-добре да се повтаря отново, поради лошо закрепване на детето не може да получи правото размер на властта му. Освободете бебето устата гърдите може безопасно отваряне му Desenko пръста си.

Ако сложите бебето на гърдата правилно, бузите му са завишени, а брадичката си почива здраво в гърдите. Накрайник по този начин трябва да се завърти леко на една страна, в противен случай детето няма да се диша. Когато чучура лежи здраво в гърдите, главата на новороденото трябва да се повиши леко, така че ще бъде много по-лесно.

След приключване на процеса на хранене, трябва да се чувстват лекота в гърдите си, ако кърмата е пълен с всичко, това е напълно възможно, че бебето не е в състояние да го смуче точното количество течност. Опитайте се да експериментирате с различни пози за хранене и бавно търка гърдите, защото дори и лек застой на млякото предизвиква много болезнено усещане.