Как да се научите да се тестове за интелигентност

Как да се повиши нивото на интелигентност? Как да се повиши нивото на IQ на детето? И го прави наистина - да се увеличи IQ? Какво определя коефициента на интелигентност? Що се отнася до нивото на развитие на интелигентността се определя от наследствеността? И това, което е въздействието върху околната среда?







Много научни институции, създадени, за да търсят отговори на тези въпроси. Проучванията показват, че наследствеността за развитието на умствените способности - важен фактор, но не и от решаващо значение. По-важно от здравословна балансирана диета (майка, която кърми, да увеличи своето бъдещо ниво на IQ средно със 7 точки) и околната среда (не за нищо, че казва поговорката: "които са водещи, от и багажник", но да се разбере родителите предварително търсят детето. добро училище и размишлявам своята допълнителна заетост).

Как да се научите да се тестове за интелигентност, ако трябва бързо да се подготви за преминаване на теста за интелигентност? Струва си да се има предвид факта, че преминаването на всеки от следния тест позволява да се разбере моделите, използвани в задачите, правилно разпределяне на времето за решаване на примери за всеки тип и следователно подобрява резултата от теста е средно 5-7%. Т.е., IQ -дресиране - най-добрият начин да се развие IQ. Това ще допринесе за ускоряване на работата по анализа на видове работа.

Помислете за изпълнение на задачата. Опитайте се да го разрешите самостоятелно. Ако просто не може да го направи, погледнете назад и да се опитаме да разберем как е бил закупен. По всяко време можете да използвате намек.

Много добри резултати са независими компилация IQ задачи. С течение на номера тест IQ връзка, букви, цифри, могат да бъдат предмет на различни закони. Дайте воля на въображението си. Колкото по-сложна задача IQ ще се научите как да се подготви, толкова по-малко проблеми ще доведе до преминаване на теста IQ.

Ако целта ви - да се развива интелигентността на детето и да се повиши нивото на IQ, и се опитват да му предложи упражнения за подобряване на IQ. Обсъдете ги, обясни този или онзи вид работа. Много добри резултати са самообучение. Попитайте детето си да направи примери за различните видове себе си, след това да ги виждаш себе си, да изготви за тестване на приятелите на детето си.







Коментари (26) за "Как да се научим да се тестове за интелигентност"

това е, което ме интересува - кои са критериите, задача-IQ снимки, както ги наричат ​​в професионалния жаргон и защо техните отговори понякога са напълно нелогични, аз ги гледах, аз избрах всички варианти и никой от тях не дойде
Аз ще бъда благодарен за отговора на вашия сайт или връзка към литературата, обаче, вие сами може да напише такава книга за това как да се премине тестове за интелигентност геометрични фигури ще бъде интересно, можете да поставите линк към вашите книги на вашия сайт
благодаря

Добре дошли Litta! IQ задачи със снимки план, публикуван на интернет страницата за дълго време. Остава при малко - да се научите да рисувате във всяка подходяща програма)). Логически закономерности в изображенията е, както във всички други работни места. Най-краткият начин да се научи как да се тестове за интелигентност - първи поглед в готовия работа, а след това се научи да излезе със свой собствен. В този случай, ще започнете да виждате, че моделите могат да бъдат много различни. Логическото мислене се поддава на развитието и насърчава цялостното развитие на личността. Това може да се прочете в Shchetinina, например.

Благодаря ви за ценните съвети! много информативна и интересно!

Здравейте Светлана, бих искал да ви попитам: защо през цялото време, когато минавам IQ тест не получават повече от 65 точки - това показва ясна умствена изостаналост, аз съм със сигурност не мъдър човек, но не мога да кажа, че съм бавноразвиващ се, аз съм на 21, при среден резултат аз завърших висшето си образование. (Legal), математика наистина имаше малко проблеми в училище. Може би това е, че аз наистина забавя. Били ли сте някога съм изпитвал такова явление?

Уважаеми Микаил! Фактът, че тест QI печелите-ниската възможна оценка, само казва, че все още не сте разбрали в решението на задачите от такива тестове, и нищо повече. Ако възможността за решаване на задачи от QI тества имате нужда (например, тестване понякога е необходимо да мине през при кандидатстване за работа), а след това редовните упражнения рано или късно ще даде положителен резултат (всъщност, за него - моя пост по-горе). Ако е абсолютно необходимо да разглобите тестовете не, можете да подобрите самочувствието, които успяват да достигнат районите, където можете да се чувстват напълно уверени в собствените си способности. Всеки човек по някакъв начин талантлив, и вие, разбира се, имат свои собствени таланти.

Благодаря за отговора, там, за да получите IQ работа вземат не ми трябва, просто бях любопитен защо толкова ниска оценка ще се обучават. Може би някой ден дойде по-удобно.