Как да се научите да се каже не

Как да се научим да каже не на хора


Всеки човек има нужда в живота, за да научите нещо. Мечтата на един - да скочи с парашут, а от друга - да очарова противоположния пол. Но всеки един от нас просто трябва да получите такова важно умение в живота е да кажете на хората "не".Някои произнася тези три букви са трудни за редица причини, а защото всеки ден има ситуации, в които един несигурен човек, не е в състояние да се откаже, се чувства неудобно, поради факта, че тя се използва. Той винаги страда в душата на малодушието, превъртате неприятни моменти в главата ми, но е наясно, че ситуацията трябва да се промени радикално.

Някои хора имат късмет да се роди със способността да се отрече. Те трябва да знаят как да се балансира, когато не страда принципите си или на други хора. Те не се чувствам угризения и спокоен сън през нощта. Вашата задача - да се научим на това, но най-важното - да не се страхуват да се откаже.

Има ситуации, в които хората казват думата "не", това означава - да се предизвика удара да се тества или използване на физическа сила. Разбира се, ако (не дай боже) въоръжен грабеж или неадекватни срещи с хора, които не са си струва цената на живота или здравето им отстояват правата си. Не трябва да има никакви угризения заради загубата на материални неща или че "се изложи пред тях." Животът е по-важно.

Но такава ситуация не се случва всеки ден, но във всички останали случаи, когато се опитате да се прилага натиск, трябва да се научим да бъдем по-решителни и да каже "не". Примери за такива реакции са:
  • Нетактичен приятел, който вярва, че вие ​​само да мечтаят за деня, след като да отида някъде да се хранят котката, оставен сам в апартамента по време на освобождаване.
  • Шефът, който живее с убеждението, че допълнителното натоварване и неплатен ви сън всеки ден, както е най-добрият подарък.
  • Безпокоя съсед, който обича да отиде през нощта да се говори под фалшиво претекст. И на вас, и така не разполагат с достатъчно време, за да се получи, след като работи със семейството си.
  • Приятелят, които се нуждаят от незабавна уважаван сума пари. А вие сте много съмнения в замяна нея.
Примери за такива ситуации, всеки от вас може да донесе морето.

Причините за невъзможността да се откаже събеседник

Всеки от нас има причина, поради която не можем да кажем "не", а след това, измъчван от угризения.

2. Причина за страх да не обидят човек
И двете страх са някъде близо, но отново - това е невъзможно да се живее живот без обиждаме никого. Хората могат да се обидят на малкия повод - но не забравяйте, че това е техният собствен бизнес, а не твоя. Едно лице може да с помощта обиди да ви манипулират в напреднала възраст, но ако искаш да живееш живота си?Причина 3. Ниско самочувствие
Несигурните хора, които са "късметлия", за да се срещне в живота жестоки съученици, родители или съпруг тирани разтваря ръцете, на подсъзнателно ниво и ще продължат да бъдат осигурени, че всеки отказ да доведе до неприятни последици: агресия, побой или морално насилие. Това е може би най-лошия случай от всички, тъй като те се научат да се борят за тези хора може да бъде въпрос на живот или смърт.


Причина 4. правилата на етикета
Ние безупречно учтив човек, има стереотипи, че винаги трябва да се притекат на помощ на всеки, който не се откаже. Неговият от детството си учил не да защитава кофата в пясъчника и Pay Pal. Интелектуалецът може да бъде най-малко три пъти по-уверени, че просто възпитан така че цивилизован човек е винаги наоколо, за да помогне.

Причина 5. Добър характер
Някои хора имат постоянна желание да помогне на всеки да Жал ми е за другите и да отиде да ги посрещне. Този приказен принц и принцеса винаги супер позитивно и да получи в края на наградата, но в реалния живот, така че хората да имат по-трудно време, особено когато те не са в състояние да се ограничи зоната си на комфорт от непочтени хора. Те се смятат за слаба воля и се използва от всички и разни. Но вие можете да се научите да се идентифицират манипулатори да им десети път и остават в същата доста добър човек за любящо семейство.

Причина 6. желанието да бъде незаменим, и като
Някои хора се нуждаят от одобрението на други хора да се страхуват да казват "не", защото от страх, че с него никога да плащат повече, и те ще загубят приятел. Но трябва да се помни, че отказването нещо сега, не е задължително да го получите в бъдеще. А морално удовлетворение от акта трябва да надхвърля малко срещащи се в мозъка на мисълта, че използвате.

Седем стъпки, да казва твърдо "не"

Трябва да се научиш да не се страхуват от негодувание или гняв събеседник, а напротив, да копирате поведението му, като каза открито, че той те използва. Ако човек не се страхува да те загубя, това е защо трябва да се страхуват от?
  • Етап 5.
Хората манипулират други обичат да използват този метод - първо питат за плановете ви за този период, а след това, при липса на такива, да изразят своите искания. В този случай, след фразата "Мисля, че" трябва категорично отказва да каже истината ", нямам желание (може би пари)." Не забравяйте, че всяко лице, което има в проблемите и притесненията на живот, но по някаква причина някой трябва да освободи твърде много време за ваша сметка?
  • Етап 6.
На първо място, когато интервюираният ще се чувстват вашата сдържаност и съмнение, много добре се откаже, като се използват пози, които намаляват чувствителност - скръсти ръце или крака, преметнати един върху друг му. Можете да прехвърлите вниманието на манипулатора друг въпрос към вас е по-лесно да се съберат.
  • Етап 7.
Не забравяйте поговорката - "добър обрат заслужава и още един." Ако изпитвате дискомфорт от това, което сте използвали, се отнасят до една и съща седмица в пита за подобно искане. Изслушване "не" отговор, вие ще получите достатъчно силен аргумент в следващата кореспонденция. Здравословният гняв ще ви даде много морална сила в разговора.

Как да се научим да каже не на хора


Включете литература за помощ. E.Shostroma книга "Десет психологически правата на човека" ще ви помогне с различни очи да види границите на собствената си и чужда воля и да се научат да ги защити. Тъй като, в допълнение към законните права, всеки човек има психологически закон, който трябва да се съобразяват с околните. Постоянно трябва да се помни за своите интереси, и те трябва да са на първо място.

Не забравяйте този момент: партньорство и приятелски отношения винаги предполагат равенство. Трябва да разберете, здраво, колко е важно и необходимо да сте този човек ще направя за теб, ако това е едно и също нещо, и дали искате тя да изчезне от живота си. И въз основа на отговорите на въпросите, изграждане на стил на комуникация.

Харесва ли ви? Сподели с приятел: