Как да работим с циркуляри

И така, скоро лятото почивка, работа в страната, любимо време за изпълнение на всички видове домашни проекти. Избор на модерни магазини в избора на материали е огромен, но все пакнай-популярните и търсени материал в домашни майстори е дърво и материали на базата на нея. Но ние не говорим за тях, а инструментът, който е бил успешно дърво дръжки.


Основният принцип на работа на дървен материал за обработка е, разбира се, нарязани. И най-хубавото е, в най-
случаи нарязани циркуляр. Може би някой от началната майсторът споря - това, казват те, те могат да бъдат по-гъвкави ножовка за рязане като си сърце желае, и права кройка и форма. A пъзел лесно ви позволява да работите с повече или по-малко определен детайл. И това само занаятчии дома мозайката не е направил нищо и какво ли още не. Аз не споря пъзела е много гъвкав инструмент, и все още трябва да протестират. Основната нарязани в дървото е прав пропил, ширината може да варира, и дълбочината на рязане, но обикновено включва рязане прави линии. Но пъзела именно в прави линии не експерт, той е създаден за циркулярно нарязване. Разбира се, една линия мания направо преодолявам всяко момче за всичко, което се разчита на стабилна ръка и добро око, които съветника водачи.


В структурно всички триони са разположени около едни и същи (скъпи професионални модели няма да бъдат разглеждани).

Основна плоча: тя самата прикрепен действително е видял. Основната плоча на пръв поглед прост и проза, играе важна роля. За да е прикрепена чрез специален механизъм за себе си всички трион.
Плаките за подпомагане са щамповани от стоманена ламарина и от алуминиева сплав.

Триони с щампован фундаментна плоча е обикновено по-евтини равни капацитет и производителност свойства триони с формовани подметки. Щампован плоча е почти невъзможно да се прекъсне, но който и да е здраво механично действие, например, през есента ще доведе до деформация на основната плоча. Няма нужда да се обясни, че за да получите качествени пропил се провалят от трион. Изправете се огъна като подкрепа плоча често не е възможно. Също подпечатан опорна пластина губи твърдост в актьорския състав. На тази скъпи професионални триони са оборудвани с гипс плоча.

Твърдостта на тяхната отвъд похвала. Единственият отрицателен при падането на сплав плоча алуминий може да се счупи. Въпреки това, той трябва да е ясно, че инструментът трябва да се работи грижливо.

На основната плоча в почти всички пиеха там за фиксиране на спирката, тя позволява относително точни направят съкращения паралелни. Между другото разкъсване и е част от пълен набор от много от моделите на циркуляри. Излишно е монтиране спирка е направена в предната, въпреки че е модел, в който фокусът е фиксиран на две места, предни и задни. Нарязване особено "чувствителни" материали на стъпалата носят специален прикачен към основната плоча. Приложение, ако това е предвидено и пуснати на пазара от производителя в пакета е включен. Професионални триони на основната плоча имат специално каре, което ви позволява да работите с водещата шина. С помощта на водещата релса всъщност се постигне много висока точност. Ръководство релси в не е приложен и трябва да бъдат закупени отделно.


Механизмът, отговорен за наклона на острието към страната.
Както е отбелязано по-горе триона се е прикрепена към основната плоча чрез механизъм, който осигурява на наклона на страната на трион. Самият механизъм е много проста, в плочата има два раздела, които с помощта на две игли и фиксирани с ексцентриков механизъм. Сами щифтове
изпълнява две задачи, дръжте плоча и да се осигури наклон в посока на триона. Дръжте триона в избрано ъгъл на наклон за цел да се адаптира. Обикновено, трионът може да се отклонява през ъгъл от 45 градуса, въпреки че това ограничение не е видял с ъгъл от 60 градуса, но това е скъпо ексклузивни триони. Наклонът на острието е направена от дясно, но ето, че е необходимо да се изясни един не маловажен въпрос. Лъвският пай е видял оформлението, когато трионът наляво и шофиране в дясно. Видяхме с традиционното оформление на склона е възможно само в дясно, постно наляво просто не е възможно, за предотвратяване на двигателя.


Но има едно стръкче чиито диск е точно обратното от лявата страна на двигателя. Тези триони могат да се накланят напротив само на ляво. Той не вижда голям размер, е поискал от прост "parketkami". Основната цел на тези триони за рязане на уеб материал. Според изявлението на майстори подобна схема е по-удобен за работа, нарязани от триони с традиционен диск място.

Този механизъм има за цел да коригира дълбочината на рязане. На циркуляри
В момента с помощта на ексцентричен механизъм. Нейната същност е, че трионът се закрепва в предната част на подкрепата на фиксирана ос и има свобода на движение във вертикална равнина. Накланяне на триона нагоре и надолу, той контролира дълбочината на рязане. Самата приспособяване се провежда с помощта на винт и водач на гърба на подкрепата. ексцентричен механизъм потапяне е в момента най-често срещаните. И доста удобно. Въпреки това, ние се отбележи още един начин потапяне. Този механизъм се прилага обикновено по-скъпи триони, но се използва в по-достъпни модели. Важното е, че триона се премества във вертикална равнина на две релси (пръти). Смята се, че тази схема е по-силен поради успешното местоположението на нож riving.

За назначаване на допълнителен дръжка, аз мисля, че не е необходимо да се напише.
Единственото нещо, което бих искал да отбележа, че допълнителната ръкохватка е от два вида. Най-удобен, по наше мнение, дръжка, разположен на платформата на острието - тя осигурява по-успешна разпределение на теглото. Колкото по-често срещан страничен дръжката под формата на "гъба" на самото тяло


Защитна обвивка: Всъщност, той се състои от две части, горна подвижен капак и не по-ниска търкаляне. Назначаване името им подсказва. На горния предпазител има технологичен отвор за чип по време на работа. Трябва да се отбележи, че формата на дупките може да бъде различен. Ако в процеса на пиене няма да бъде свързан с прахосмукачка, под формата на дупки не е от значение. Ако не, тогава ще трябва да се обърне внимание на това, което оформи дупката ако рунда - пълен

поръчката, ако формата на отваряне от кръга, тогава ще трябва да попитате за наличието на специален нож адаптер.


Riving нож: Неговата цел е да не се стяга заготовката по време на диска за рязане. В riving ножа е свързан един - два болта. За удобство на неговия монтаж и демонтаж много триони са оборудвани със специални отвори в горната част на корпуса. Ако тези дупки липсват
Достъп до ножа монтаж извършва чрез определяне на триона в позиция, съответстваща на нула пропилей. Демонтаж на нож riving, всъщност, не е много честа операция, и се използва, когато е необходимо да се започне за обработка на детайла не на ръба, и средата.

бутона старт. Бутонът старт на триона не е съвсем нормално, тя е свързана с механизма на защита срещу случайна работа. Натиснете бутона, без да натискате бутона за освобождаване на ключалка, не можете. Това осигурява повишена безопасност при използването на циркуляр. Същият старт бутона може да бъде различен размер. Най-удобни големи бутони, които свободно се поберат два пръста.

Блокировка на шпиндела: Механизмът за лесно инсталиране диск, намерен обикновено само в скъпи вносни триони.

Захранващ кабел: Изглежда, че захранващия кабел по-лесно. Въпреки това, ако се очаква работата на открито, под влияние на ниски температури, за предпочитане кабела в гумена изолация, които, за разлика от пластмаса - по-гъвкав и не губи гъвкавост поради ниските температури.

Двигател: Основният двигател, използван в циркуляри, той е еднофазен синхронен колекторен двигател. Това означава, че сглобяването на колектора четка присъства в неговия дизайн.
Четки са сред най износване възлите, и е важно да не пропуснете момента, когато четките се износват и могат да навредят на резервоара. В много напреднали, внесени триони Нарежете монтирани четка. Много трион в организма има специални технологични дупки
заместващи четки. На триони монтирани двигатели с различна мощност. Колкото по-висока е - толкова по-добре двигателя се справят с натоварването, разбира се, че по-голяма тежест в двигателя по-горе.

Електроника: Не е за всички триони. Основната цел на плавен старт, контрол на скоростта, защита от претоварване, поддържане на скоростта на постоянно ниво.

Триони: циркуляра е най-важният компонент на режещия диск. Не отивай наоколо, за да се помни, че всеки видя, изчислен при определени размери дискови, а именно от диаметъра на диска и монтажния отвор. Веднага трябва да се отбележи, че използването на дискове по-голям или по-малък от диаметъра
Не се препоръчва и дори забранено. В случай на не съответния диаметър позиция монтаж отвор може да се коригира с помощта на специални адаптери (адаптер). Има 6osnovnyh видове платна
Тип A - живопис се характеризира с голям брой променливи зъби. Предназначен за рязане ПДЧ, алуминиеви сплави, пластмаси
-В -polotno тип многоцелеви за различни видове дърво и дървени материали на основата. Тя се характеризира с високо качество на рязане.
Тип C - плат с по-малък брой на зъбите в сравнение с предишните дискове. Присвояване на диск твърда и мека дървесина, както и ПДЧ. Въведете -В този диск има малко на брой плоски зъби. Дискът служи за бързо рязане и различен груб качество на рязане. Е- тип диск с голям брой зъби. Проектиран за фино рязане иглолистна дървесина

-Р- тип диск малък брой зъби. Проектиран за грубо рязане мека дървесина.

И накрая, това няма да е излишно да се подчертае, че циркуляра, това е инструмент, който е работил
трябва да се спазват всички изисквания за безопасност.