Как да положи паркет самата дъска, която е необходима за работата и това, което е важно да се помни,

Много хора се интересуват от това как да се положи паркет - по-точно, какви методи съществуват и това, което си струва да припомним в тази работа. Съвременните технологии позволяват да произвежда подреждане, така че броят на слотовете се намалява до минимум.

В действителност, положи подова настилка със собствените си ръце, не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв - в тази работа се наложи минимални умения и знания. За да се съберат на пода, дори не трябва да се премахнат всички мебели от стаята - можете просто да го плъзнете от едно място на друго (мнозина го правят).

Монтаж на паркета с ръцете си да изпълнява мнозина предпочитат - тъй като ви позволява да запаметите до десет $ на всеки квадратен метър (и това без оглед на привеждането в съответствие на разходите).

Инструменти и материали

За да направи по-лесно да работят и резултатът излезе достойно (в края на краищата, не се изисква всяко семейство качество паркет), е необходимо да имате под ръка определени инструменти и материали помощници.

 • Имате ли нужда от ниво;
 • Полезна отвес - във всеки случай;
 • Рулетка никога не ме боли, когато довършителни или ремонтни работи;
 • Dobivochnaya лъч или дъска;
 • Молив, без да никъде;
 • лакът;
 • Дървени клинове;
 • Saw (но е желателно, че инструментът има малки зъби);
 • чук;
 • Заточени нож (необходим за фината настройка);
 • Електрически жига;
 • Патерици dobivochny (трябва да се свържете около стените на борда);
 • Винтове, пирони, дюбели;
 • Вградени втулка тръба;
 • Покривни филц или пяна;
 • Лепила (достъпно PVA подходящ също D3);
 • Износоустойчиви полиетилен.

Какво лежеше паркет

Без надеждни инструменти, е малко вероятно да излезе с високо качество на работа

Условия за инсталиране на подови плочки

Най-основното условие в процеса на полагане - етаж (база) трябва да бъде напълно плосък.

Толеранс подутини са все още там - на няколко метра от 3 mm, с този дефект може само да бъде там, където няма дупка отива в хълма - с други думи, грапавостта може да бъде само гладка.

Какво лежеше паркет

Как да положи паркет борда - да се знае това, не е нужно да си експерт

Да положи паркета трябва само върху суха етаж. Ако вашата връзка пресен - не е необходимо да се извърши работа. За да сте сигурни, че замазката е много суха, използвайте специален прощален - с помощта на чек. Ако такъв инструмент не е налице, има доказана национален метод в ръка:

На сканираното повърхност през нощта или в продължение на 24 часа, предвидена масло кърпа (достатъчно сдвояване квадратни метра). Ако материалът възниква кондензат (малки водни капчици), Вашият пол все още не е готов да го постави на подовата настилка. Като цяло, от момента на производството, паркет подове сушене в продължение на 40 дни.

Шперплат под паркета

Друг належащ въпрос - дали необходимостта от шперплат плочката? Не е необходимо - само с материала, който може да работи, който е на разположение - дали ламинат, ПДЧ или бетон.

Въпреки това, технологията на полагане паркет шперплатови плоскости приема специален режим на основата. Защо имаме нужда от такава подкрепа? За да се компенсира по-малки нередности, без никакви проблеми, а - за смекчаване на въздействието на борда на фондацията в процеса на ходене. С други думи, ако поставите върху шперплат настилка, е важно да се направи всичко възможно, за да се гарантира, че експлоатацията на материала е възможно най-комфортно.

Какво лежеше паркет

Субстратът е готова - тя остава малък

И ако подреждане се извършва на мека почва (балатум), в основата не е необходимо.

Не е необходимо да се сложи на килими за подова настилка - експерти не препоръчват.

Как се прави шевове настилки по-малко видими

Когато пада светлина върху паркетните дъски, подредени правилно, шевовете на подовата настилка става много забележими. Този проблем може да бъде решен - с всеки метод за полагане дълги съединения трябва да бъде поставен така, че те да са успоредни на светлината, която излиза от прозореца.

Какво лежеше паркет

Хубаво е, когато по шевовете не са очевидни

Разстоянието до стени и цокли

Какво лежеше паркет

При инсталиране на дървени подови настилки точност е важно

Без значение какъв метод на полагане подова настилка, която сте избрали. Основното нещо е, че покритието не се вписва в тясно сътрудничество към стените (или до цокли на етаж). Не забравяйте да оставите празнина в размер до 10 мм - той се нарича топлина. След този период на работа е просто затворени специални прагове.

Преди да започнете инсталирането на дървени подови настилки, направени измервания - имате нужда, за да разбера колко ще се побере в стаята колкото дъски. Ако се окаже, че до края на събранието в близост до стените ще бъде безплатна лента в 20-50 мм, правилният подход за полагане - като се започне не с цялата дъска, но само с половината. За да се намали на паркета, използвайте пъзела.

Хидроизолация на шперплат за дървени подови настилки

Ако висок риск, които ще проникнат долния етаж на влагата, че е време да се мисли за хидроизолация - в противен случай може да се получи деформация на паркета. Положена плочка по-добре в тези области, в които се поддържа постоянна температура се поддържа 20 градуса. Преди да започнете инсталацията, важно е, че материалът да легне в стаята най-малко 24 часа, на борда, изложени в хоризонтално положение.

Най-сериозните изисквания към полагане на паркет налагат в случаите, когато трябва да се работи с бетонни фундаменти. Съединител в този случай твърде прашен и влажно. Суха замазка, преди извършване на монтаж на дървени подови настилки. За да се отървете от прах, се извършва отстраняване на прах.

Какво лежеше паркет

Видове на паркет много - това е едно от предимствата на материала

Как се прави хидроизолация? Най-сигурният вариант - на два слоя с четка. Ако имате проблеми с влага, а преди това сте искали да полагане паркетни дъски върху шперплат без замазка е направена със собствените си ръце, ще са леко преработен планове. В действителност, на шперплат е много полезен в този случай - нейната слой или частици постави като цяло за целия етаж. Достатъчно ширина от 10 мм. Освен това, този материал трябва да бъде обезопасен (обърнете специално внимание на шевовете и център). За да се определи идеалните котви, те прониже всеки 200 mm, разпределен във времето.

Разстояние между котви може да бъде както по-малко и по-- тук отблъсква значение какво се блъска просто ви етаж. ПДЧ или шперплат размери са приблизително 50 до 50 или 70 до 70 см.

За дилатационни фуги трябва също така да бъдат запомнени между листове от материал - 10 mm е достатъчно.

За де-Dusted повърхност, се използват два метода наведнъж:

 • На първо място, трябва само да премахнете прахосмукачката;
 • Освен това, надеждността се нанася грунда.
 • <

  ?PHP включва ($ _SERVER [ "DOCUMENT_ROOT"] "/ vstavki / blokvtext2.html".); ?>

  Начини инсталиране на дъските

  Начини за полагане на паркет не е толкова малко, нека да поговорим за всичко в ред.

  1. Сложете на лепилото;
  2. Използва се "метод плаващ" (както и в линолеум);
  3. Можете да лежеше на отоплението за подова настилка етаж;
  4. На греди;
  5. Ако не е ясно, че е по-добре да се под паркета, можете просто да го сложите втория слой - на мокет, теракот, балатум.

  Лепила за паркет

  Ако решите да направите, за опаковане на лепилото за паркет трябва незабавно да се отбележи - този метод е малко по-сложно, отколкото на "плаващ". Този метод е по-скъпо, но крайният резултат - по-трайни, по-ефективни.

  • Стъпка 1: От стаята почисти всички мебели, подът е почистен връзки към старата повърхност. Боклук почистване, прахосмукачка прах, почвата. Ако има нередности - по-добре от тях ремонт. Ако не разполагате строителство опит, се получи равна повърхност е да използвате саморазливни подове. Цялата повърхност, за да запълни съставът не е задължително да е възможно да се направи само ями и обикалят по стръмните възвишения. Суха смес бързо - за сметка на не се притеснявайте, защото веществото не е цимент.

  Започвайки шпакловка - още един евтин и лесен начин, с който можете не само да запечата дупката, но също така да отрежете на пода. Когато той изсъхва, повърхността се почиства от нередности, почва - да адхезия беше по-добре.

 • Стъпка 2: Сега, точно на шперплат (по-горе, ние положи я да се гарантира, хидро и топлоизолация, положи плочката, разбира се, да се използва лепило Този материал трябва да се приложи възможно най-равномерно, а не само на пода, но и на много паркета, скоби .. "се насочват" на ръба на плочката, но по-надежден вариант - просто ги закрепете с винтове с малка плоска шапка (специални дървообработващи) - важно е, че няма намеса в ключалките.
 • Какво лежеше паркет

  Мебели направи по-добре след няколко дни след снасянето паркет

  Фиксатори не се нуждаят от promazyvat лепило, ако съставът се пада на лицето на баровете - това трябва да се избърсва веднага!

  Когато на борда се залепва, не може да се изправи на него във всеки случай, и готовия под по принцип обикновено е оставено без натоварване за няколко дни.

  Плаваща метод на полагане паркет

  Какво лежеше паркет

  Според положени дъските вече може да ходи

  Как да се паркетна дъска за плаващ? всички от същите условия остават в сила за пода, че за метода на лепило: тя трябва да бъде суха, твърда, плоска. Когато плаващите метод бордовете просто казано на пода, само лепилото в този процес вече не работят е. Преди поставяне на материала на субстрата, е необходимо да се фолиото (пароизолация, хидроизолация), също трябва да тънък субстрата - както акустичен и топлоизолация. Това е така, можете да поставете върху корк основа - този материал е идеален за паркета. Той е напълно безопасен от гледна точка на околната среда, обаче, ще струва повече.

  За да изолационни филми са подредени правилно, те се припокриват - 200 мм те трябва да лежат един върху друг, след като - с помощта на самозалепващи се ленти са залепени по шевовете.

  Cork и звук изолационни субстрат обикновено се присъедини в челно съединение, ако се прави припокриване - се образува неравности. Шевовете пасват плътно Connect - той използва лента.

  Когато се извършват тези процедури, започнете полагане паркет борда плаващ начин. По време на инсталацията, можете да се разхождате по определени дъски най-важното - да не стъпи на ръба. Инсталацията е само брави, лепилото се нанася. След като бъде извършена инсталацията - на пода може спокойно да ходи, но мебелите е препоръчително да се влиза в помещенията само при отразяване "otlezhus" - някъде в един ден.

  Забележка - плаващ метод се препоръчва да не се използва в по-големи помещения. Фактът, че изпълнението на паркета, когато подът се прави по този начин, няма да бъде най-добрият. Ако подът трябва да е трудно - начин да плаваш настилка също няма да работи.

  Какво лежеше паркет

  език и жлеб система е проста и надеждна

  Както вече много предположи съединение се осъществява чрез канали и шипа. Тази надеждна система - в крайна сметка се присъедини сила не се влошава, интензивността на товари и различен изменението на климата ще има малко влияние върху качеството. времето за монтаж - е минимална, не е необходимо закупуване на консумативи.

  Полагане на греди

  1. Уверете се, че гредите и греди изсъхнат.
  2. Те трябва да бъдат изложени на крайности, без строго в една равнина.
  3. Важно е, че гредите са били инсталирани на всеки 600 мм.
  4. Между паркета и изостава пространство трябва да бъде проветрено.
  5. Положен върху паркета на греди, което не се препоръчва по-тънък от 22 мм.
  6. Използвайте за винтове за дърво, за да затегнете изостава дебел шперплат - всеки 100 mm, дебелината на облицовката е някъде 40 mm.
  7. В средата на гредите и регистър трябва да бъде стави на фурнир и дървесни плочи.
  8. Необходимо е, че разстоянието между шевовете не са повече от 10 мм, но не по-малко от 5 mm - за "термична" празнината.
  9. Шахматният рисунък трябва да бъде поставен на шперплат листа - така увеличаване на твърдостта на пода.
  10. Под шперплат често е поставен под напрежение изолиращ филм.
  11. Издърпайте филма, а именно към гредите се подготвя по шевовете.

  Какво лежеше паркет

  Правилно обзаведен лаг - ключът към по-страхотен секс на паркета

  Монтаж на паркета върху гредите могат да бъдат предоставени като плаваща и начин лепило.

  Паркет подово отопление - как да оформите

  Ако ще да се сложи плочката на топло етаж е по-добре да се избере най-тънък материал, 8.5 мм - ако тя е дебела, топлината ще бъде лошо, много добре изолирана подова конструкция може да се повреди от прегряване.

  Ето защо и не е нужно да се сложи някакъв субстрат или филм (както и в случаите, когато това е необходимо да се паркета върху дървения под). Инсталация може да се направи като лепило и без него. Нещо подобно се наблюдава, когато се почиства баня трепетлика. няма и изолация навсякъде.

  Паркет като втори слой върху теракот, мокет, дърво

  Химическо килим (ако тя е малка дрямка), балатум, дори и на един етаж за подова настилка от дърво често се - но само за плаване. Тези материали ще послужат като звук, топло- и хидроизолация.

  Ако се желае полагане паркет възможно дори на керамични плочки (като лепило и плаващ начин). Ако решите да се сложи на лепило - цялата повърхност на плочката, като цяло, всички шевове, трябва задължително да бъдат обезмаслени.

  Можете да оцените тази статия "Как да положи паркет борда":

  Рейтинг: 4.9 / 5 Общо рейтинги: 12