Как да плащат сметки за комунални услуги чрез интернет, методите на трансферни плащания

Всеки собственик на апартамента му не е мълва знае какво да плащат сметки за комунални услуги. За пръв път в живота ми, аз трябваше да мине през безкрайните опашки в банкови клонове. Но в ерата на информационните технологии хората се опитват да разберете колко те ще направят живота ви по-лесно. Той е създаден огромен брой сайтове, които ще ви помогнат да се извърши тази процедура, само за няколко минути във всеки град. Поради това, има достатъчно начини за плащане на сметки за комунални услуги чрез интернет.Интернет банкиране има много предимства, едно от които е за спестяване на време, тъй като можете да платите, дори и през нощта. С някои банки, можете да спестите малко пари, докато други предлагат възможност за отпечатване на проверки у дома. Също така, тя не изисква никакви документи, за да потвърдите.

Това включва банкови и минуси: пълната липса на каквито и да било документи и плащане на вероятността, че парите няма да достигнат до помощната програма.
Първото нещо е да се намери сайт, чрез който можете да плащате за комунални услуги в правилната града. Поради мащаба на услуги за търсене в интернет няма да е трудно и няма да отнеме много време. След това е регистрацията, която съдържа стандартен набор от въпроси. Важно е да се уточни желания полезността или операция не може да се извърши. Също така, в началото, че е важно да се запознаят с наличието и размера на комисиона, че в бъдеще няма проблеми по този въпрос.

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

След това въведете всички искани данните за плащането. Може да се наложи да въведете номера на отдел жилища или договор, така че тези данни, за да се опознаят по-рано. Задължително да въведете лична сметка, която е желателно да се консолидира сметките. Ако такъв не е, в тези случаи има поле "Друг лична сметка." Регистрация ви позволява да запишете и по-късно видите данните, като например историята на плащанията и индикации за броячи.
Следващата стъпка е да въведете показания на броячи и дълг, ако има такива. Има специална система, която помага да се знае на дълга за всички комунални услуги: вода, газ, електричество и наем. За да се засили допълнително достатъчно изберете входния продавача и номер на личната си сметка, която е посочена в разписката, а след това се показва на екрана на вземането.


Последният етап ще бъде в интернет се банкиране. Изчислението се извършва автоматично или ръчно да заплати сумата инжектират. В края са въведени всички необходими данни и за разплащане с карти детайли, с помощта на които ще бъдат направени на плащането. Необходимо е да се въведе номера на картата 16-цифрен, срокът на неговата валидност код и сигурността, които могат да бъдат намерени на обратната страна.

Има няколко начина на плащане:

1. Използването на WebMoney Transfer System за плащане в онлайн режим чрез WebMoney.
2. Използване на liqpay система за плащане онлайн - режим, с Visa и MasterCard.
3. Използване на Националната система за масови електронни плащания за онлайн плащане в - готовност.
3.1. След потвърждаване на плащането е необходимо да отворите изтегления файл. Важното е просто отваряне, но не го зареди.
3.2. След стартиране на програмата интернет - терминал, който се извършва автоматично, трябва да следвате инструкциите му.
3.3. Операцията ще бъде възможно само в случай на NSMEP карти, софтуер и специално оборудване.
3.4. Можете да платите чрез използване на средства в картовата сметка и инструменти в рамките, определени от банката.
4. Плащане чрез използване на банкови преводи. При използването на този метод ще помогне на различните банкови инструменти. След потвърждаване на плащането ще се изисква да изпълнява няколко действия:
4.1. Системата създава документ, чрез който плащането след това ще я сравним с данните за всички видове услуги, предоставяни.
4.2. Ако е необходимо, въведете допълнителна информация и право на информация, информацията за платеца.
4.3. Старт на плащане остава непроменен до края на експлоатацията на комунални услуги.
5. Отпечатайте получаването и плащането чрез пари в брой в банков клон.
5.1. След потвърждаване на платежната система създава стандарт за получаване на плащането.
5.2. Квитанция за печат.
5.3. Вие трябва да платите получаване чрез всеки банков клон. По-голямата част от банките за тези плащания не са взети до допълнителна такса.

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Всяка стъпка е необходима, за да се гарантира максимална сигурност и лекота банкиране. След заплащане се потвърждава всички необходими средствата, прехвърлени чрез картата за сметка на полезност. Чрез интернет, можете лесно да плащат за всеки вид комунални услуги и да разберете на дълга, без да излизате от дома и седите пред компютъра си.

Сходни публикации:

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
Как да плащат сметки за комунални услуги през терминала
Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
За какъв номер трябва да плащат за комунални услуги
Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет
Как да плащат за комунални услуги