Как да отвикне котка скокове на маси и стелажи

Котките по природа - истинските катерачи и джъмперите, те винаги искат да бъдат на върха. Но някои от тях "височина" включва онези области на вашия дом, където не особено искат да видят една котка, те включват: кухненски плотове, маса за хранене, рафт със скъпоценни порцеланови фигурки и т.н. Разбира се, тези места на вашия домашен любимец обича.Предотвратяване на поведение котка, в която тя се опитва да влезе в забранената място, това е ключът за всеки собственик на домашен любимец. Най-доброто обучение - е превенцията. Никога не се хранят котката си на кухненската маса! Ако имате куче, опитайте се да намерите котето място, където храната му не е открадната друга своя домашен любимец. Не позволявайте на вашия домашен любимец, за да скочи върху масата, докато ти се яде, и, разбира се, никога не се хранят котката ви от чинията си!

Любими площ котка може да бъде безинтересно за нея. За да направите това, трябва да се отстранят всички стайни растения, храни и играчки от котка за достигане места. Всеки път, когато една котка скача до мястото, където не трябва да бъде, да й каже "Не!" И прищипване на животните на пода. Това може да обезкуражи да бъде в най-неподходящите места, но може би не напълно. Ако след два дни, котката все още се опитва да се върне обратно там, където не трябва да се наложи да се премине към по-драстични мерки.Друг начин е да се направи привлекателно място за една котка не само безинтересно, но и неудобно. Например, повърхността на масата може да бъде покрит с фолио. Котките не обичат да бъдат на подобен материал. Друг вариант - използването на детектор за движение, който ще работи с ярка светлина или, например, звуков ефект във формата на една кора. Детекторът трябва да се задейства, когато котката скача. Пиърсинг светлинен или звуков ефект е да се отбие от "посещения" в забранени места. Тя не трябва да бъде ревностен! Плашеща светлината и звука не трябва да плаши животното до такава степен, че котката е случило паника!

Но нито един от методите, няма да успее, ако се занимават с котка, която обича да се унищожи всичко от рафтовете. В този случай, най-добре е да се отстранят тези части от къщата на всички елементи, които могат да станат обект на интерес на животното.

В крайна сметка, се опита да увеличи размера на лихвата, в къщата за котки местата, където може да се освободи и това ще бъде не по-малко интересно за нея. Дайте котката възможност да се изкачи на дървото, може да бъде изкуствено, който лесно се намира в къщата, или й привикнат да гледат от прозореца на птици, катерици и т.н. Feed вашия домашен любимец, само когато е на пода, вместо да скача на масата. Също така не забравяйте, че дори ако нямате нищо против, че котката седеше на тезгяха, тя все още не е безопасно! Също така, много котки сериозно ранени, става близо до дъските, скачане на вратата на фурната или поставянето лапата си в извозване на отпадъците. Не забравяйте, че ако котката ви е на пода - това не означава, че е безопасно!