Как да направите медицинска книга, медицински картон за работа

Как да си направим медицинско досие за работа - актуален проблем и за работниците. Медицински карта - документ, който удостоверява липсата на гражданин на вирусния характер на заболяването и други заболявания.Производство на хартия е необходимо да се работи в места с високи хигиенни изисквания и отклонението от получаване medknizhki може да доведе до законови основания за отказ на работното място.

Как да направите медицинска книга на няколко етапа

Как medknizhki? Списъкът на местата на работа, които трябва да бъдат задължителна регистрация на медицински книги се определя от местните власти за всеки обект на Руската федерация. Като правило, това е в сферата на търговията, здравни услуги, образование и обучение на деца.

Процесът на получаване на лични medknizhki доста прости, но изисква отнема известно време.

Основните етапи за тези, които не знаят как да го направи да работи:

 1. Жалба до санитарно-епидемиологично център на мястото на пребиваване, където да представят копие от паспорта, празен формуляр за изготвяне на документи, 2 снимки 3x4, вид плащане за получаване на хартия, заявление за medknizhki и заявление за слушане на лекции по отношение на санитарните правила и норми. Формуляр за заявление за здравни книги на разположение на институцията и е предвидения образец. Плащане на регистрация на документа също така може да се направи към момента на подаване на заявлението.
 2. Минете пълен списък на тестове и експерти, предоставяни от служителите на институцията. Списъкът може да варира в зависимост от бъдещото положение на гражданите. Тук гражданина е свободен да направи избор в полза на един или друг медицински институция. Това може да е клиника на мястото на пребиваване или ориентация частна клиника. Както и да е, персоналът на избраните институции са задължени да предоставят списък с експерти, списъкът на възможните тестове и да даде съвети за това как да се процедира гражданин. Заслужава да се отбележи, че доставянето на тестове и посещения на специалисти показват, посещение на различни места за грижи, в зависимост от местоположението на лекарски кабинет.
 3. Последният етап включва слушане на лекции и минава за сертифициране на знанията на хигиенните норми, ако се изисква по занятие. Най-често, сертифициране се осъществява под формата на устен разговор. След това съвременната медицинска книга с печат и подпис на отговорното лице се издава в ръцете на гражданите.

Като цяло, процесът на получаване на готовите санитарни книги, включително доставка на необходимите изпитвания и посещения при лекар, отнема от 3 до 5 дни. Когато се свържете с най-подходящите служители на агенцията са длъжни да предоставят цялата необходима информация за компетентния прилагането на процедури за документиране.Как и къде да се направи санитарен книгата

Анализи за medknizhki

Списъкът на изпитванията, необходими за доставка и получаване на здравни книги, зависи от вида на гражданската активност. Но има и списък на задължителните тестове, предвидени без изключение за всички желаещи да издаде документа. Списъкът включва:

 • урина, кръв;
 • Рентгенова флуорография или белите дробове;
 • ЕКГ;
 • Размазване на полово предавани болести и цитология.

Като допълнителна проверка за работниците кетъринг и центрове за грижи за дете може да се изисква представяне на анализи от следния списък:

 • коремен тиф;
 • чревни инфекции;
 • Enterobiasis, паразитни нашествия;
 • ауреус;
 • гонорея.

За служителите на медицинската сфера на списък с възможни тестове могат да включват изследване за ХИВ, HBS и HCV.

Какво лекарите трябва да се наоколо в медицинската книга

Списък на професионалистите, които трябва да посетите, за да се получи санитарен сертификат, също зависи от заеманата от гражданите и вида на нейната ефективност.

Общият списък на лекарите включва посещение на следните специалисти:

Попълнете документа за

Медицински досиета заети от законово установени правила. Тя включва определяне на следната задължителна информация:

 • лична информация за гражданите;
 • бележи за промяна на работното място;
 • данни за инфекциозни заболявания;
 • информация ваксинация;
 • положително медицинско решение за допускане до работа;
 • Резултатите от проучване на туберкулоза;
 • резултатите от проучване на патогените на чревни инфекции;
 • Накрая дерматолог показва преминали тестове;
 • резултатите от проучванията на стафилококи и дифтерия;
 • И накрая, лабораторни тестове върху gelmity;
 • данни за преминали теста за хигиена, като посочват датата на следващото сертифициране.

Трябва да се отбележи, че общата информация за собственика на книгата, за да се напълни с автоматична, а не ръчно. Заключение относно проучването се удостоверява с печат, съдържащ регистрационния номер, името на проучването, от датата на крайния резултат. Потвърдено с подписа на отговорния служител.

В допълнение, на истинския модерен санитарен книгата предполага 2 холограми. На първата снимка, уверява гражданите, а вторият - в резултат на проучването. Задължително е на 2-ри страница на документа в долния десен ъгъл, за да бъде определен регистрационен номер на документа, с който можете да проверите истинността на хартия.

Как и къде да се направи санитарен книгата

Официално определени цени

Регистрация на медицински книги в средно по 3000 до 4000 рубли. Тази сума включва разходите за следните позиции:

 • празно санитарен сертификат;
 • слушане на лекции за хигиенни правила;
 • медицински преглед, включително и промяната, предвидена за тестове и лекари посещения.

Трябва да се отбележи, че цената може да варира в зависимост от зоната на работа и институциите в случай че гражданинът е в процес на тестове.

Медицински книга е документ, предложен допускане до незабавна работа активност, така че се отнася до процеса на регистрация следва с повишено отговорност. Липсата на който и да е заключение може да доведе до трудности при получаването на документа, както и времето и разходите, проблемите в мястото на труда.

Нещо, което е полезно за вас: