Как да избера най-подходящия месо за барбекю готвене барбекю тайни

Как да изберем месо за шиш кебап

Барбекю, във вида, в който го познаваме: мариновано месо печено на жар, дойде при нас от източната кухня. На пръв поглед изглежда, че нищо сложно за готвене барбекю там.Delicious, ароматно, сочно, нежно кебап може да получи само от парче от висококачествено месо, марината правилно, някои сортове въглища и начина на приготвяне. И, разбира се, много зависи от лицето, готвене кебап.

Шишчета от агнешко

В Кавказ и Централна Азия се прави само шишчета от агнешко. Експерти твърдят, че

вкусни, сочни кебап, получена само от месо овен, на възраст не повече от 18 месеца. Но да се намери такова месо в града е невъзможно, така че можете да си купите един прост овнешко. Месо в меката й, светлина - червен, в по-старите животни тъмни с мазнина, плътен слой. Барбекю купуват охладено месо, но не замразени. Неговата безполезен туршия, победи, той ще остане здрав и вкус. Барбекю изберете: бъбреците на труп, шунка, шията, рамото, кръста.

Мариновайте за намаляване на парчета месо могат да бъдат настърган лук крушка, сос от нар, adzhika, червен пипер, tkemali сос трябва да бъде остър и кисел. Маринованите парчета агнешко месо, добавете оцета, той ще премахне особен мирис, тъй като той не харесва най-много. Оцетът трябва да бъдат взети за 5 супени лъжици оцет 3% за всеки 500 грама месо. Добавете подправки: кориандър, босилек, анасон, черен пипер, червен. След пускането на парчета в съд, покрийте с капак месо, натиснете надолу върха, отколкото който и да е трудно и сложи на студено място в продължение на 5 - 6 часа. Важно е да не се използва алуминий, емайлирани изделия крекинг за ецване, в противен случай метален оксид реагира с месо и разгражда вкус.

свинско месо

Готвачите се каже, че най-лесният начин да се готви шишчета от свинско месо. Тя не се нуждае от дълго потапяне (около 2 - 3 часа), а месото излиза търг и сочно. При условие, ако купуват месо с добро качество. качество Свинско ако: ръцете ви са почти сухи, бистър сок, преминаващ и еластичността на самото месо, след натискане бързо се върне във форма. При закупуване на свинско месо, да поиска от продавача, с поле на парчета месо. Барбекю изберете шунка, филе, врат или ребра. Преди накисване на месо, нарязани на мазнини по-добре, в противен случай тя ще се стопи и ще изгори влоши вкуса на барбекю. Месото се нарязва на парчета температура 70 - 80 г, и ги мариновайте.

Шишчета от говеждо месоАко искате да опитате шишчета от говеждо, телешко предпочитате. Той се различава по цвят, млад месо, по-светъл, светлина - червен, без ивици. Барбекю изберете говеждо филе. Преди накисване месото малко ритъм на разстояние и се нарязва на парчета. Съвет, който ще извае месото, накиснете, иначе дървото ще поеме сок от месо и барбекю ще изсъхне. Телешко месо, напоена в марината Коло 6 - 8 час марината множество рецепти. Месо може да се маринова доматен сок, кисело мляко, сухо вино. В Кавказ, не използвайте оцет, тя се заменя с лимон след поливане филе сок от лук, овкусени с чесън, червен пипер и дафинов лист и всичко, което е останало за през нощта. А ако искате вашето барбекю е светло - червено, добавете маринатата няколко резена червено цвекло или червено сухо вино, на 1 кг кебап половин чаша вино, плюс 5 лук глави, 2 скилидки чесън, червен пипер и черен пипер и малко сол ,

Шишчета от пиле

Шишчета от пиле, готварски още по-лесно. Пиле барбекю няма да навреди на фигурата, защото месото не е наситени мазнини, което позволява на тялото да лесно да го храносмилане, без да оставят следи върху кръста. При избора на пиле за барбекю, да се ръководи от възрастта на трупа: възрастен пиле, везни на краката груб, "потънали" очи и матов клюн. Ако искате да си купите филе, обърнете внимание на факта, че месото е розово, не кафяво и синьо. Повечето меките части - на краката и крилата, но привържениците на диета, не предпочитат толкова мазнини - пилешки гърди.

Потопете пилето обикновено кисели сокове: alychovy, нар, лимон. Също така е добре в кефир или квас, богато подправени с подправки. Необичайна миризма птица даде мед с лук. Мариновайте пилешки кебап трябва около 4 - 5 часа, но повечето готвачи казват, че може да се маринова пилешко и недостатъчно смазване на подправки, сол и изпращане в жаравата.

Да не се купуват в един вече мариновано месо за барбекю, тъй като не е известно каква част от трупно месо се взема, и в която е била държана на саламурата. Изберете най-добрата прясно месо, нарязани в средата на парчета с дебелина 2 - 2.5 cm, и оставете да се маринова за една нощ. Важно е, че маринатата съдържа подправки за вкус и вкусни киселина, тя дава меките месо. Садене на парчета месо на шиш, оставете празни пространства на около 0.5 см, така че месото е по-добре да се изпържи и го редуват с някои зеленчуци. Желание барбекю може да се провери внимателно го нарежете, ако следва ясно сок - това е време, за да го свали с барбекю, а ако сока е розово - изпържи отново.

Какво да готвя барбекю?

Начин и място на подготовка не е по-малко важно от избора на месо и готвене маринатата. Експертите предупреждават, или когато не се готви барбекю на иглолистна дървесина: Arborvitae, бор, смърч, ела. Тези дървета имат кухини, съдържащи смола. И по време на изгарянето им, заедно с дима импрегнирани вземане на шишчета от месо, а не вкусно. Освен смоли се изпари от опасни канцерогени, присъстващи в значителни количества в дървесината на топола, елша, ясен и явор. Следователно, използването на дървесина за барбекю липа, бреза, дъб и овощни дървета от всички породи. В южната част, с помощта на лозата или изтребване кочани.

Лесно и просто да се направи шишчета на вече завършени бреза въглен, тя се добавя към почти избухна пожар. И можете да направите различно, празни въглища грил, като поръси с течен лагерен огън и изчакайте няколко минути, докато въглените с нажежаема жичка. И да се даде на месо с уникален вкус на билки в началото на огън готвене жребия сушени: лимонена трева, естрагон, мента, градински чай.

Как да изберем месо за шиш кебап

Как да изберем месо за шиш кебап