Интернет ужасяващи истории "приятел напоени и изрязани единия бъбрек! "

Не е за първата година в интернет, в блогове и форуми се появи невероятни истории за това как "сестрата каза един приятел", който е приятел на втория си братовчед изрязана бъбрек. И цинично - в собствения си дом!"Имам един приятел. Меко казано, не бедно момче. Той живее в Жуковка. вози Porshike. За всички видове клубове. Така че тези продължи както обикновено, raznoobrazhivat бакалавърска събота свободното време. Аз се отстраняват двата младите хора, ме покани да shampusika пие тогавашния себе си. Те дойдоха при него. Drank shampusik.

- Ice? Поставяте в леда в банята? Вижте, вие нямате тръба от гърба, не се придържаме? - пита диспечера

- О, поздравления. Можете изрежете бъбрек.

Как ужасно да живееш. "

- Страхотна история - добър смях, каза познат хирург Константин Г. - Имаш ли представа какво е трансплантиран бъбрек? И това, което умения нужда от тази операция? И това е не толкова операцията, както и в един орган.

Да започнем с това, на донора и реципиента за дълго време и внимателно да се провери за гени със съвместимостта. Идеално може да се приближи само на органите на еднояйчни близнаци. Дори органи от най-близките роднини (майка, баща, братя и сестри), не съвпадат напълно. Да не говорим за един странен човек. Понякога очакване на донора, който е подходящ за хистоконкурентните антигени, могат да се проточат с години.

На второ място: бъбрек ограда изисква, като всички други, стерилни условия. Има два начина - лапароскопска (когато разрезът е много малък, но изисква скъпо оборудване, медицински умения) и традиционен или отворена. Във втория случай, отрязък от около 20cm, понякога изисква отстраняването на една или две ребра. Дори да се приеме, че див ситуация у дома бъбрек ограда може да бъде един млад човек традиционна операция е направена изрично. По време на своя пациент губи много кръв, има сравнително висок риск от инфекция, освен това отнема много следоперативен лечение и наблюдение. Изправете се сами по себе си след няколко часа след такава операция, тя би просто не могат.

Също така, обикновено преди операция на донор направи СТ сканиране, за да се изключи различни анатомични аномалии (например, бъбречна артерия може да се хранят два, вместо един). В противен случай той може да бъде кървене, опасно за живота.

Снимка: Фиг. Валентин Druzhinin.

Четвърто: Ледената баня. Дори и без чудех къде в къщата може да бъде толкова много лед, имайки предвид, че "bespochechny» човек лежеше там в продължение на няколко часа, той най-вероятно измръзване трета или четвърта степен.

И накрая: все още няма начин да поддържате зародиш дълго време. Поради това, операцията в донора и реципиента са успоредни. Бъбрек "живее" извън тялото в рамките на часове. Поради това, получателят трябва вече да е на операционната маса, така че той веднага трансплантирания орган. Отново, няма проучвания върху съвместимостта на такова прехвърляне на ген, само ще доведе до смърт.

И най-вече ми хареса на мениджъра "скоро", - засмя последния лекар - който е толкова ясно и бързо установи, че бъбреците на пациента, се изрязва.

Само година в България се осъществява от 600 до 700 бъбречни трансплантации. В Съединените щати - около 15 хиляди

"Не оставяйте децата в хипермаркети!"

Не по-малко обща история на ужасите за разходки и големи магазини, особено в детски стаи, където можете да се падне на бебето, без никакви проблеми час, за да не се яви за пазаруване."Познати каза ужасна история. Приятелката й остави сина си (2.5 години) в залата за игра и аз и съпругът ми отиде на пазар, се върна, и детето не го прави. Съпругът й работи в полицията, той го вдигна всички на ушите. Малко дете намери след 3 дни на "manezhke". Всички zashugannyh, бледа и мълчи. Общо проверените трион shovchik. Оказа се, че е бил отрязан бъбрек. Сега те ходят на психолог. След този инцидент, аз никога не ще остави бебето си на непознат! "

"Той използва за да дойде ковчези на колела, а властите изрязват сега"

- Но кой се нуждае от бъбрек, пияни барове? Скъпо, затегна веригата, е рисковано от гледна точка на хигиената. Добре е за нов градски фолклор. Преди това, момичето отиде до ковчега на колела, а сега самите момичета в пощенската кутия на клиентите се поставят.

- Да кажем, че едно дете е била отвлечена, предприети за подземен клиника за трансплантация, са взели анализи (поне веднъж дневно). Обучение, експлоатация - още един ден и половина. И на третия ден детето е вече някъде! Възрастни няма да го има!

Днес - Световен ден на бъбреците

Приблизително 15 millionov Bolgariyan страдат от различни заболявания на бъбреците. Толкова много се нуждаят от хемодиализа (прочистване на кръвта). И само 15 хиляди Bolgariyan я получи. Тъй като те не разполагат с достатъчно техника, специалисти, лекарства. Платен хемодиализа струва около 100 хиляди рубли на месец.

Cartoon "Невероятно Pochkin братя!"

Те ще покаже, че трябва да се направи, че всеки ден се чувствате здрави

виж също

Лято по време на работа: Пет начина да се избегне най-честите заболявания на офис

Медицински експерти са установили, от които "бели якички", често страдат и даде съвети за това как да се поддържа добро здраве на работното място

Rainbow диета, или какъв цвят най-полезни

Какво пет порции плодове и зеленчуци ще бъде най-правилното за деня

Как да отслабна в лицето - седем важни трикове

Оказва се, че можете да станете по-привлекателни, без диети и пластмаса

GC "MEDSI" откри нов клиника площ от 4000 квадратни метра в Москва. m

Група "Medsi" компания, най-големият в България федералното частна мрежа на медицински клиники, обявява откриването на новата клиника от 4000 квадратни метра. м.

В Ростов на Don хирурзи отстранява тумор в пациент 37 кг

теглото на пациента се увеличи с една трета през последните три години

Улан Уде срещна vsebolgarskuyu действие за изследване за ХИВ

На гарата, столицата на Република Бурятия на пътници и всички желаещи безплатно изследвани за вируса на човешкия имунодефицит

Всичко, което трябва да знаете за СПИН: Истини и митове

Всички нови процедури в ефира на радио "Комсомолская правда", каза д-р, изпълнителен директор на фонд за подпомагане на хората, живеещи с ХИВ "Spid.Tsentr" Анна Rivin

Осем важни правила за тези, които отиват на плаж

Как да се правят слънчеви бани и плуване в удоволствие, но без да се засягат здравето

Седем ефективни методи, които помагат за облекчаване на сърбежа от ухапване от комар

За народни и индустриални превозни средства, експертите казват, [какво репеленти не са опасни за бебета]

Колко кафето е опасно (или не) на сърцето си

Напоследък все повече и повече изследвания показват, че "дяволът не е толкова страшно." Но в действителност?

За Менопаузата "честен" или как да живеят с удоволствие във всяка възраст

Повече от 90% от жените в менопауза изпитват типичен неприятни симптоми. Но ако симптомите засягат само на качеството на живот в този период?

Седем признаци на рак, които могат да пропуснат

За съжаление, много видове тумори хората започват просто защото на техните симптоми в ранните етапи са подобни на симптомите на други заболявания и дори белодробни заболявания. На какви промени трябва да се обърне внимание на здравето, казва експерт

В Чита Vsebolgarskaya взе мерки срещу ХИВ тестване на България Министерство на здравеопазването

Учените: плацебо действително помагат да се бори болест

Изследвания са доказали, че "на сляпо" продукция промени не само в главата на пациента, но в тялото си

10 симптоми на рак, който повечето хора пренебрегват

Много хора смятат, че тези симптоми са доста незначителни и не означават нищо, и, за съжаление, измамени

Тъй като цветът на продуктите, се отразява на настроението

Учените вярват, че най-апетитни за нас да погледнем червени продукти. Но психолозите и специалисти по хранене отдавна са разбрали, като цветен продукт оказва влияние върху нашето настроение

Морските свинчета Петербург ще вземе първата нова ваксина срещу Ебола

Spinners Rospotrebnadzor проверка на безопасността на здравето на децата

Днес агенцията изпрати предупреждение - популярните детски играчки могат да бъдат опасни за здравето

В Хабаровск, можете да получите тест за ХИВ в рамките на 15 минути

Жителите на града имаха възможност да научат бързо и безболезнено своя ХИВ статус. Хабаровск станция пристигна специално оборудвани автомобили, където можете да се изследват

Българското правителство мимоза, включен в списъка на наркотичните растения

Една жена, която почина след 123 дни след смъртта му, ражда близнаци

Лекарите за Оказва гали корема мъртъв, да пее песни за деца, и разговаряха с близнаците вътре